2010/04/12

otsikoton

Tämä hiljaiselo blogissa on tullut tarpeen ja oli ennen kaikkea parhaaksi tässä mutkikkaassa tilanteessa, jossa nyt Markon kanssa olemme. En tahtonut kirjoittaa tänne mitään ennen kuin varmasti kaikki läheisimmät tiesivät valintamme, ettei heidn varmasti tarvitsisi lukea netin välityksellä tästä uutisesta. Minulla ei periaatteessa ole mikään velvoite edes kertoa tai mitään, mutta minun blogissani tehdään asiat tällä tavalla. Joten on ihan sama kirjoitanko vai en, teen sen silti.

Minä tosiaan sitten olen raskaana huolimatta diagnooseista, seurailuista, uhkailuista, itketyistä öistä ja e-pillereiden käytöstä. Prosentuaalisesti mahdollisuus on ollut aivan helvetin pieni, mutta tässä mie vaan istun. Elävänä todisteena lääketieteelle, joka kusi minun kohdaltani. In your face maailma!! Mutta vaikka minä kuinka olin tätä joskus toivonut niin asiat eivät ole yksinkertaisia..Ikä ja sosiaalinen- ja taloudellinentilanne..Kaikki on niin väärinmitoitettua ja ajoitettua.

Ensimmäisenä iski paniikki, lääkärissä toinen ja viimeinen varmistus labrastakin sai paniikin päälle uudestaan. Tilanne tuli ihan yllättäen, viikkoja on jo sen verran paljon, että minä ja Marko saimme tasan viikonlopun aikaa miettiä elämäämme, päätöksiä ja niiden mahdollisia seurauksia. Minä poden huonoa oloa ja väsyttää ihan vitusti liikaa.. Päässäni oli miljoona toinen toistaan paskempia ja ahdistavia kysymyksiä.. Sattuuko abortin jättämät henkiset jäljet liikaa? Miten me pärjätään? Lähteekö Marko? Miten paljon ulkoista painostusta joudumme kokemaan? Mitä me teemme? Onhan pienellä kaikki hyvin? Mikä se edes on? Onko se jo nyt kukaan?

Minä päätin antaa mahdollisuuden sille sielulle, joka tulee kasvaimen ja pillereiden läpi, päätös ei ollut helppo, mutta tuntuu siltä, että tämä on paras ratkaisu kaikesta huolimatta. Markoa en voi velvoittaa mihinkään, se on vapaasta tahdostaan mukana tässä. Tietysti voi olla, että menee kesken vielä tässä muutamien viikkojen sisällä, mutta se ei ole enään minun käsissäni, minä annan mahdollisuuden tähän, vaikka elämämme muuttuu ihan äärettömän paljon, minä täytän torstaina vasta 18 ja Markokin täyttää saman verran ennen oletettua syntymää, jos kaikki menee hyvin. Tilanne voisi olla meidän osalta huonompikin, joten ollaan sen verran iloisia että meillä on näinkin helppoa, meillä on asunto, saadaan apua ja tukea niin paljon kuin suinkin tarvitsemme ja sitä todellakin tarvitaan.

Ja nyt kun päätös on tehty, voin sen julkaista tänne, sillä tunnen, että minun on saatava kirjoittaa tästä tänne blogiin, en mainostaakseni elämääni, tottakaihan olisin voinut odottaa niin kauan kunnes joku huomaa vaikka kuvista että maha kasvaa, vaan siksi, että minä tunnen tarvetta päästä purkamaan ajatuksiani kirjoittamisen muodossa, oma valintahan se oli julkistaa blogini, en häpeä sitä yhtään eikä tämä tilanne vaikuta oikeastaan blogin juttuihin mitenkään oleellisesti, samoista asioista kirjoitan edelleen, tosin pieni lisäys tähän blogiin tulee automaattisesti teksteissäni. Mutta en rupea kategorioimaan blogiani tai juttuja uudestaan. Tälläinen tämä on, kestäkää se. Ja lopuksi ihan vain huomautuksena sitten, että ne anonyymit ja muutkin jotka haluavat kritisoida elämääni ja valintaani vähän kovemmalla kädellä niin sähköpostiin sitten kaikki sellainen julkaisukelvoton. Minä otan kommenttien tarkastuksen käyttöön ennen julkaisua, jos alkaa näyttää siltä, että kommenttiboksiini ilmestyy oikasti loukkaavia tai herjaavia kommentteja.

Tälläistä hullunmyllyä tämä elämä joskus on..

15 kommenttia:

 1. Olinkin jo miettinyt, että missäs Sini luuraa, kun tekstejä ei näy. Mutta jestas, en ois osannut arvata, että tällasia uutisia!:) Voin vaan kuvitella, kuinka vaikea päätös teillä on ollut tehtävänä. Ootte juu todella nuoria, mutta jotenkin oon ylpeä tästä "pitämispäätöksestä":) En nyt osaa selittää, ku oon niin yllättynyt!

  Ja tosi rohkeeta kertoa tästä asiasta täällä blogissakin. Ymmärrän, että kertomisen/kirjottamisen tarve on varmasti ollut aika suuri:)!

  Mutta siis joo, onnea nyt odotukselle, jos sillai saa sanoa?:)

  VastaaPoista
 2. Vau. Tosi vaikea päätös, toivon että teillä menee kaikki hyvin! Itellä oli samanlainen tilanne syksyllä, pillereistä huolimatta.. Rankka oli päätös, sama kuin sullakin, tosin mulla kävi vähän huonosti (kesken 13. viikolla).
  Mutta onnea teille! Ja toivottavasti menee kaikki hyvin, tsemppiä... :)

  VastaaPoista
 3. Vau. Enpä olisi heti odottanut uuden postauksen ilmestyttyä tällasta 'positiivista' uutista :) Varmastikin ihan älytön yllätys kun kerran e-pilleritkin ollu käytössä ja muutenkin, en osaa edes kuvitella miten olisin itse reagoinut.

  Kaikki kunnia ja arvostus sulle, sä oot ollut todella isojen paineiden alla tässä lähiaikoina etten osaa kuvitellakaan. Toivon teille vain ja ainoastaan parasta, kyllä te pärjäätte varmasti!♥

  VastaaPoista
 4. Oho, tää tuli kyllä yllätyksenä kuten muutkin näyttävät todenneen. Mutta rohkea olet, niin pitämisessä kuin tännekin kirjoittamisessa täysin rehellisesti asiasta. Niin hirveästi tsemppiä ja onnea, teille kummallekin!

  VastaaPoista
 5. <3<3 Sinusta tulee äiti <3<3

  Onnea vielä. Ja halaukset <3

  VastaaPoista
 6. Oi, mä olen niin onnellinen sun puolestas ettet tehnyt aborttia. Se olisi jäänyt vaivaamaan sua ehkä loppuiäkses, ja henkilökohtaisesti voin kertoa että abortti oli oman elämän yksi kamalimmista kohdista..


  Mutta, onnea nyt ihan hirmusesti. Vaikka tekstistä ei nyt ihan selvinnyt oletko sä onnellinen tästä raskaudesta vai et? Toivottavasti osaat, tai siis osaatte nauttia ! :)

  Pakko vielä kysyä että johtuiko ne sun sairastelut tässä aikaisemmin juurikin raskaudesta, vai onko niille vielä jotakin diagnoseja tulossa?

  Halauksia sinne kaikille <3

  VastaaPoista
 7. Tätä en osannut odottaa.
  Paljon onnea matkan varrelle. <3

  VastaaPoista
 8. Niin olet tehnyt päätöksesi pitää lapsen? (luetun ymmärtäminen on joskus yllättävän vaikeaa tällä sumuisella päälläni). Kuitenkin, *hali* ja ihanaa. :) Siskonikin oli 18 kun tuli raskaaksi, tämän kuun viimeisillä päivillä minusta pitäisi tulla täti! :) Tsemppiä ja voimia sinne "hullunmyllyyn".

  VastaaPoista
 9. miula on hirveesti kysyttävää :-)
  okei, nyt tulee: miten siun ja markon vanhemmat ja muut perheenjäsenet reagoi tähän uutiseen?
  ja ootko jo miettiny että haluutko sit tietää kun on mahdollista että onko se tyttö vai poika?

  ja mites marko jakselee? tai siis miettii asiata. :-)

  VastaaPoista
 10. Itselläni oli viime vuoden alussa vähän samanlainen tilanne. Päässä pyöri miljoona ajatusta, sain hirveitä itkukohtauksia ja muutenkin kaikke tuntu jotenkin ihan sekavalta.Kesä kuitenkin sujui tosi hyvin kun olin vain ensin saanut puitua ajatukseni ja itseni kokoon.Oikeastaan olin loppu viimein todella onnellinen ja valmistelin ihan mielissäni tulevaa syksyä. Tällä hetkellä sylissäni istuu maailman ihanan tyttö 6kk ja risat.

  VastaaPoista
 11. Käytitkö myös kondomia? Jos et, et sinä ole mikään lääketieteellinen ihme, vaan vain tyhmä teini.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...