2010/06/27

Vastauksia! ! !

No niin, kiitettävästihän niitä kysymyksiä lopulta tuli! Täytyy sanoa, että tämän postauksen tekeminen oli ihan kauhean hauskaa, uusin varmasti joskus! Toivottavasti vastaukset ovat tyydyttäviä! Kiitos kaikille, jotka vaivauduitte kysymään jotain.


Vauva-asiat/odotus/raskaus


Onko sun/teidän kaveripiiri muuttunut raskauden myötä?
- Ei ole muuttunut, samat kaverit pyörii nurkissa ihan samalla tavalla, kuin ennenkin. Aika samanlaista, kun ennen raskautta. Ja hyvä niin. Tietysti tilanteet muuttuvat, mutta uskon tosiystävien kantavaan voimaan edelleenkin.

Onko teillä paljon tuttuja jotka ovat samassa tilanteessa kuin te? (nuoria, vauvaa odottavia, ym)
- Tähän täytyy todeta, että ei ole. Yksikään tuttu tai kaveri ei odota vauvaa, yhdellä kaverilla on jo yli vuoden ikäinen lapsi, muita sitten ei kait ollutkaan. Ikävää sinänsä, koska vertaistuesta olisi varmasti hyötyä, mutta reilun kuukauden kuluttua alkaa perhevalmennus, jospa sieltä saataisiin uusia tuttavuuksia.

Mitä mieltä olet nuorista äideistä(ns teiniäideistä)?
- Tämä jakaa mielipiteitä. Itse kunnioitan syvästi niitä nuoria naisihmisiä, jotka mahdollisesta yleisestä painostuksesta huolimatta pitävät lapsen, jos tulevat nuorena raskaaksi. En tietenkään kannusta tässä ketään nuorta äidiksi ennen, kuin he tuntevat olevansa valmiita. Olen tietty itse eri asemassa, kuin 14-vuotias odottava äiti, minun raskauteni on yleisesti hyväksytympää mutta silti kohuttu puheenaihe näillämain. Monet nuoret äidit jaksavat ja selviävät yhtä hyvin, kuin vanhemmatkin. Tässä ei mielestäni ikä ratkaise.

Uskon monen nuoren ns. teiniäidin pärjäävän ihan hyvin. Ei se lapsi rahaa tarvitse, vaan rakastavat vanhemmat. Tietenkin on yksittäisiä tapauksia, jossa teiniäiti ei osaa huolehtia lapsestaan ja ne jäävät mieleen ja niiden kunnollistenkin äitien maine tavallaan tuhriintuu samalla. Jokainen raskaus/odotus on erilainen ja jännä tapahtuma oli sitten kyseessä 15-vuotias tai 30-vuotias ensiodottaja. Lapselle on tietty etua siitä, että taloudellinen tilanne on perheessä hyvä ja vanhemmat pystyvät sitoutumaan vastuuseen lapsesta.

Arvostan nuoria äitejä! Toivottavasti moni muukin. Äitiys on rankkaa ( miksei isyyskin?) ja toivon jokaiselle tällä hetkellä odottavalle nuorelle paljon jaksamista!


Onko raskaus vaikuttanut teidän parisuhteeseen tai ylipäätänsä perheen sisäisiin suhteisiin?
- Teitysti raskaus vaikuttaa parisuhteeseemme. Hormonaaliset muutokset minussa aiheuttavat välillä suuria kiukunpuuskia, että ihmettelen Markon jaksamista. Parisuhteemme on mielestäni vahvalla pohjalla ja vaikka tämä on meille kummallekkin rankkaa me kestämme ja olemme päivä päivältä vahvempia ja viisaampia. Fyysistä ja henkistä läheisyyttä on edelleen yhtä paljon, kuin ennenkin. Perheen sisäiset suhteetkaan eivät ole kärsineet juuri ollenkaan, olemme edelleen melko tiiviisti perhe ja pidämme toistemme puolia. Minun ja Markon sisarukset ovat olleet tulevasta vauvasta innoissaan ja pikkuhiljaa varovaisesti myös meidän vanhemmatkin.

Ootko ajatellut nimeä vauvalle (oli se tyttö tai poika)?
- Olen, mutta pääasiassa poikien nimiä (eh..^^) ja olen muutamiin nimiin erittäin ihastunut: Valtteri, Kim, Mikael, Matias.. Mutta esim.tuo Valtteri ei saanut hyväksyntää Markolta olleskaan.. Tyttöjen nimistä miellyttävin omaan korvaan olisi Sara ja jos tytön nimeksi tulisi Sara, hän saisi minun toisen nimen toiseksi nimekseen myös. Oltaisiin Sini Eleonoora ja Sara Eleonoora

Onko tuleva vauva toivottu?
 - On. Meidän pikkuinen on erittäin toivottu. Myönnän tietysti, että yllätyksenä tuli, mutta tällä hetkellä toivotaan kovasti, että pikkuinen kasvaa äkkiä tänne meidän luoksemme. Jos minulle kerta annetaan sittenkin tilaisuus perheeseen niin todellakin otan kaiken ilon irti!

Mikä oli äitisi ensireaktio kun kerroit olevasi raskaana?
 -Muistini pettää nyt... Äiti taisi olla vähän ymmällään mutta erittäin ymmärtäväinen. Olen saanut 100% tuen alusta alkaen. Kiitos äiti!

Jännittääkö jo synnytys?
- Voi ei onneksi vielä tässä vaiheessa, jännitän varmasti myöhemmin.

Aiotko jatkaa opiskelua sitten, kunhan se vauva kasvaa ja silleen?
- Tietysti aion, minulla ei ole ammattia edes puoliksi ja sellaisen haluan ja tarvitsenkin. En ole miettinyt, mitä haluaisin, mutta annan suunnitelmien kypsyä pään sisällä pikkuhiljaa.

Mikä on ollut parasta tähän mennessä raskauden aikana, mikä rankinta? 
- Tähän mennessä raskautta (16 viikkoa) parasta on ollut monen ihmisen "hyväksyntä" aisan suhteen. Moni on ollut tosi iloinen puolestamme ja hehkuttanut minun kanssani ( mm. Tirehtööri ;) ). Rankita on ollut väsymys! Siitä ei pääse yli eikä ympäri. Lisäksi on ollut vaikea hyväksyä kehossa tapahtuvia muutoksia, kun ne käyvät nopeammin, kuin uskoisi..

Haluatko vauvan olevan tyttö vai poika?

- Heh. Diplomaattisesti: ei väliä, kunhan on terve. Tosin ollaan Markon kanssa vähän oltu sellaisella fiiliksellä, että taitaa olla poika. Ainakin minulla on sellainen olo. Tiedä sitten mistä se johtuu.


Kuinka monta lasta haluatte? 
- Jaa-a tää on vaikea. Meidän tilanteessa varmaan joudutaan tyytyä yhteen. Minun lisääntymismekanismit ( ai mitkä??) on vähän heikossa hapessa, joten tämä yksikin on ihme. Jos mahdollisuuksia olisi haluaisin varmasti toisenkin, kolme saattaisi olla maksimi, mutta tuskimpa minulle niin montaa siunaantuu. Lapsiahan ei hankita, ne ansaitaan.

Ennen raskauttasi, minkä ikäisenä ajattelit hankkia esikoisen vai ajattelitko hankkia ollenkaan?
 - Vähän samaa,kuin edellisessä.  Mutta juu joskus nuorempana haaveilin, että ensimmäinen lapsi saa tulla sitten kun olen päälle 20. Olen aina kuitenkin halunnut lapsia. Nuorempana ajatus "teiniäitiydestäkään" ei ole tuntunut kauhean vieraalta.
 ***

Random


Olis kiva nähä joskus, oisko mahollista? (:
- Kysymyksen kysyjälle: totta hemmetissä!! Saa soittaa ja laittaa viestiä! Keittelen kahvit sitten.

Mitä mieltä olet homoseksuaaleista?
- Hyväksyn ihmisen kuin ihmisen, seksuaalisuudestaan huolimatta. Nostan hattua valtaväestöstä "poikkeaville" ja arvostan ihmisiä, jotka ovat sellaisia, kuin ovat. Omassa kavereissani on myös vähemmistöjen edustajia ja ihania ihmisiä ovat. Homot, lesbot ja bi-seksuaalit ovat minusta yhtä normaali asia, kuin jääkiekkoharrastajat Oulussa tai ihmiset, jotka ovat tekevät työtä vaikka Prismassa. Täysi hyävksyntä!!

Millaisen kodin/asunnon haluaisit, jos saisit minkälaisen vain?
- Voi hitsi. Haluan ison ja valoisan kerrostaloasunnon, jossa värit sointuisivat toisiinsa! Lasitettu parveke ja sauna olisivat suuria plussia samoin ikkunoista näkyvät maisemat. ( meri/järvimaisema <3 ) Haluaisin kaiken olevan viimeisen päälle sävy sävyyn ja modernia, mutta silti käytännöllistä.

Minkä uuden harrastuksen aloittaisit, jos mikä vaan olisi mahdollista?
- Haluaisin harrastaa tanssia! Aika tylsä valinta, mutta haluaisin niin kovasti osata tanssia!! Koskenlasku, laskuvarjohyppy ja lumilautailu voisivat myös olla tosi kivoja kokeilumielessä.

Mikä on sinun lempi asukokonaisuus?
-En osaa vastata. Tykkään monista yhdistelmistäni kovasti, mutta riippuu niin paljon päivästä, mikä miellyttää silmää.

Minkä maan kansalainen haluaisit olla (muu paitsi suomi)?
- Hitsi ku mie oon tylsä. Tahtoisin olla Kanadalainen/Amerikkalainen, niillä on kanssa asiat melko hyvin. Arvostan korkeaa elintasoa ilmeisesti aika paljon.

Mitä tv-sarjoja seuraat?
- Seuraan Salkkareita :D muita ei sitten taida nyt ollakaan....

Aiotko toimia vielä isosena?
- En aio. Lopetin vuosi sitten, kun ei tuntunut enää omalta jutulta. On jotenkin kait mielestäni "tekopyhää" olla isoskoulutuksessa, jos ei usko lainkaan. mutta tykkäsin hommasta tosi paljon! Upeita muistoja.


Mitä oot ajatellut lukion jälkeen tehdä?
- Lukio jää mitä luultavimmin minulta kesken, joten saadaan vain yksi ylioppilasvanhempi lapselle. Kouluttaudun johonkin ammattiin myöhemmin.

Mikä on kesässä parasta?
- Aurinko ja sen valo! Valehtelematta kesän valoisuus on ainoa syy kestää pimeää talvea. Lisäksi jäätelö on aika kova juttu, samoin siniset järvet ja vihreä luonto <3

Kauan tunsitte ennen, kuin menitte markon kanssa yhteen?
- Me tunnettiin Markon kanssa toisemme yläasteelta nimeltä ja isoskoulutuksessa olimme höpötelleet jonkin verran. Lukion alussa jutskailtiin aina välillä, mutta syvällisemmät keskustelut käytiin messengerin puolella. Tutustuimme vuosi sitten samassa kesärtyöpaikassa paremmin ja aloimme seurustelemaan.

Mihi ammattiin sä halusit pienenä?
- Mie vastasin 6-vuotiaana että haluaisin olla lomailija. ( mikä lie se onkaan..) Tietty miekin oon halunnu olla eläinlääkäri, kokki, laulaja, hävittäjälentäjä.. ^^

Mikä on sun lempiväri?
- Vihreä! Eikö se näy mistään O.o?? Vaatteissa suosin mustaa ja mustaa.

Onko sulla paljon tulevaisuuden suunnitelmia? minkälaisia? 
- No minusta on tulossa nuori perheenäiti, joka joskus haluaa ammatin, koiran, nätin kodin, kyvyn osata laittaa ruokaa, haluan myös matkustaa ja olla pitkään terve ja hyväkuntoinen ja iloinen aikuinen. Haluan Markon kanssa kihlojen kautta naimisiin myös joskus.

 Mitä vastaisit jos joku tuttusi sanoisi sinulle että hänellä on 3 kuukautta elinaikaa?
- Riippuu tutusta, joka tapauksessa järkyttyisin. Mitä lähempi ihminen sitä enemmän menisin hysteeriseksi ja sekaiseksi. En kestä menettää läheisiä ihmisiä ja muidenkin menettäminen tuntuu pahalta. Eräs lapsuuden tuttu oli kolarissa joulukuussa ja tuntui silloinkin tosi pahalta vaikkei oltu puhuttu vuosikausiin. 3 kuukautta olisi liian vähän aikaa päästä kertomaan kyseiselle ihmiselle hänen tärkeytensä elämässäni.

Oletko positiivinen ihminen?
- Useimmiten toivottavasti kyllä. Olen kuulemma se joukon säheltäjä riemuidiootti, jolla on melkein aina liiankin hauskaa. Onko kukaan kuullu, kun nauran? No.. Te tiedätte. Minusta positiivisyys on elämän yksi kantavia voimia.

Vältteletkö ei-niin-kivoja ihmisiä?
- Välttelen. En missään nimessä tuppaudu lähellekään.. Miksi edes pitäisi?


Kerro joku onnellinen muisto lapsuudesta?
- Kerran oli kesä ja olin vissiin 7- tai 8-vuotias. Nyt jo edesmennyt enomme oli vahtimassa meitä mummolassa ja koska hän ei saanut meitä kuriin hän antoi meille mustekynät ja käski "tatuoida" hänet. Olimme veljen ja siskon kanssa tosi töpinöissämme ja enosta tuli mustekynien tahrima merimies :D

Ja sitten ihan ultimatesuosikkikysymys sitten ikinä! Saimme Markon kanssa elämämme naurut!! Kiitos kysyjälle, olimme kuolla nauruun hyvällä tavalla!

Mitä öljyä marko käyttää mopossa?
- Marko käyttää mopossaa XP-S Oilia! Ja tässä on kuva siitä putelista :D
Kiitos vielä kaikille! Kysyä saa edelleen aina, kun siltä tuntuu.

3 kommenttia:

 1. Sini mun täytyy nyt tunnustaa yks juttu ja se on et ku oon vähä ostellu noita lastenvaatteita aina välillä kroonisessa vauvakuumeessa niin et köhöm jos parille kivalle vaikka olis jollaan käyttöä? :'-D

  VastaaPoista
 2. ^ Ahahahaa :--D ihana.

  Kivoja kysymyksiä ja kivoja vastauksia.

  Mulla on ollut suakin ikävä. En selkeestikään pärjää enää ilman bloggailua - en ilman kirjoittelua tai muiden tekstejä. Kai se on taas comebackin aika 8)

  VastaaPoista
 3. AH<3 Tykkäsin tästä enemmän kun paljon! Jotenkin nuo vastaukset lämmitti miun mieltä (: Tätä oli vaan niiiin ihana lukea, en voi muuta sanoo. Muutenkin, kun tää siun blogis on niin kiva! Ja meijjän pitää nähä kyllä (:

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...