2010/07/08

Raskaudesta ja syömishäiriöistä

Valitettavasti minäkin kuulun niihin tyttöihin, joilla karkasi ruokailut ja petti mielenterveys nuorempana. Sairastin syömishäiriöistä vähän mitä sattuu mutta lopulta diagnoosiksi sain bulimia nervosan, laihduin 16 kiloa ja lihoin taas ja sitten lihoin 15 kiloa lisää ja laihdutin ne pois. Ne jotka muistavat blogini ihan alkuvaiheen muistavat varmasti sen synkän taustan ja ne synkät tekstit, kun soimasin itseäni syödessäni jäätelöä ja miten kerroin oksentamisestani ja paastoamisestani. Silloin on todella häiriintynyt mieli ja korjaamiseen menee vuosia ja ehkä meidän päämme eivät korjaannu kuntoon koskaan. En lue erityisemmin laihdutusblogeja, koska tiedän, että riski aloittaa syömisvammailu on liian suuri.

Nykyään olen melko lailla parantunut omasta mielesetäni, syön useita kertoja päivässä, herkuttelen kyllä, käyn lenkillä silloin tällöin, kun jaksan ja liikun muutenkin kävellen. Oksentanut olen tahallaan viime vuoden heinäkuussa viimeksi, sitten kävi kait sellainen pikkuinen muutos nimeltä Marko..

Ja nyt viime viikot olen törmännyt siihen samaan huoleen, kuin muutkin odottajat: entä jos paino nouseekin liikaa? Entä jos synnytyksen jälkeen ylimääräisiä kiloja on melkein 20? Ajatukset sinänsä ovat täsin vaarattomia ja normaaleja mutta..On tuntunut ahdistavalta osittain, syön terveellisesti, mutta silti paino nousee 500g viikossa. Se on täysin normaalia tässä tilassa, mutta henkilökohtaisesti minulle se kuullostaa suurelta lukemalta.  Raskaus on myös erittäin herkkää aikaa mielelle, joten yksikin epäsopiva lausahdus tai kommentti voi syöstä tekemään jotain typerää.

Tottakai minäkin odottavana haluan, että lapsi ja minä voimme syntymän jälkeen hyvin ja olemme terveitä, mutta minun kynnykseni sairastua uudestan on luultavasti pienempi, kuin täysin terveellä, mutta yritän kaikkeni, että en tulisi vedettyä mukaan tuohon pakkolaihdutuspaskaan..

2 kommenttia:

  1. Ei niistä kiloista kannata murehtia... Niitä tulee raskausaikana pakostakin jonkun verran, mutta kun pitää järjen mukana syömisissä niin ei todellakaan tuu 20kiloa ylimääräistä! :)
    Loppu ajasta voi tulla jopa kilo viikossa lisää! ;) Muistan kyllä, että niitten kilojen seuraaminen oli ihan hirveetä... Joka kerta neuvolassa oikeen jännitti mennä vaa' alle! :O

    VastaaPoista
  2. Joo kiloista ei kannata huolehtia,pääasia että syöt hyvin niin vauvakin voi hyvin :)
    Mulla tuli molemmissa raskauksissa n.20kiloa,joskus jopa viikossa yli kilo,mutta niin ne on puolen vuoden sisällä synnytksistä lähteny pois pelkällä imetyksellä .

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...