2010/08/23

Lääkärikuulumiset

Tänään on käyty lääkärissä tulehduskontrollissa.

Ultrassa oikein sievästi kasvanut pikkuinen painoa 721g ja muutenkin terveenoloinen. Kävin antamassa parit näytteet ja odottelen tuloksia puhelinsoiton välityksellä. Kävi ilmi aikaisemmissa kokeissa, että kannan virusta ja saatetaan mahdollisesti joutua tekemään suunniteltu sektio ( ja tästähän on saatu jo pieni stressi aikaiseksi..). 4 viikon päästä uusi kontrolli ja ultrataan pieni uudelleen. Tähän mennessä on ollut 6 ultraa meillä, mikä on käsittääkseni enemmän, kuin moni suomalainen odottava saa.


Tuli mieleen, kun äippäpolin aulassa lueskelin vauvalehtiä ja silmiini sattui juttu siitä, miten kotitekoinen raskaustesti tosiaan saattaa muuttaa elämän. En muista kirjoitinko oman testin tekemisestä mitään, mutta palataan ajassa taaksepäin viime huhtikuuhun ja siine ärsyttävään loskapaska torstaihin jolloin kaikki alkoi.

Tosiaan oli muutaman päivän tuntunut tosi kummalliselta ja eräänä torstaina en yksinkertaisesti enään jaksanut kuvotusta ja rintojen arkuutta ja päätin ostaa raskaustestin sen takia, koska endon takia hormoonit saattavat heittää vähän sinne ja tänne ja tiesin, että jos teen raskaustesti, niin sen negatiivisyys osoittaisi vain sen, että oli varattava aika lääkärille.

Kävelin vähissä vaatteissa Prisman apteekkiin ja ostin testin nuorelta mieheltä punastelematta ollenkaan. Olen tehnyt useita testejä aikaisemminkin eikä se negatiivisen testin tekeminen nyt niin kummallista kolmannen kerran jälkeen ole. En tosin jaksanut odottaa ja puoliravasin Prisman vessaan ja tein testin ja ensimmäistä kertaa elämässäni yhdessä minuutissa oli tikussa kaksi selvästi punaista viivaa. Varmasti jätti sydän lyönnin välistä. Soitin kai itkupaniikissa Markolle, enkä voinut uskoa tilannetta vielä moneen päivään todeksi. Vasta lääkärin varmistus asiasta sai minut uskomaan siihen, että minä pystyin sittenkin raskautumaan. Shokki.


Prisman vessa koitui paikaksi, jossa pienemme ensimmäisen kerran ilmoitti olemassaolostaan. Mitä kohtalon ivaa. Jokainen tavallaan ja ajatella miten kauan siitäkin on..


***

1 kommentti:

  1. hih, mäki oon tehny raskaustestin prisman vessassa. Se oli kyl negatiivinen, toisaalta helpotuin toisaalta petyin. En taida oikeen tietää mitä haluan elämältäni.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...