2010/09/11

Prinsessa

Nyt on katsastettu Prinsessa-elokuva! Kiitos seuralaiselle :D

" Prinsessa-elokuvan tarina pohjautuu tositapahtumiin ja todelliseen henkilöön. Sijaiskodista toiseen riepoteltu kabareetanssija Anna Lappalainen (Katja Kukkola) päätyy mielisairaalahoitoon, ja pian henkilökunnalle ja muille potilaille selviää, että Lappalainen kärsii voimakkaasta harhasta. Hän kertoo olevansa Prinsessa, kuninkaallinen Buckinghamin palatsista. Vaikka Prinsessa on itsekin hoidettavien joukossa, hänen elämäntehtäväkseen muodostuu lähimmäisten auttaminen. Prinsessan hovin muodostavat hovineito Christina von Heyroth (Krista Kosonen) ja joukko potilastovereita (mm. Peter Franzen ja Pirkka-Pekka Petelius). Hänen hallintoalueensa ulottuu aina Kellokosken kylään ja sen pankin johtajaan (Tapio Liinoja) asti. Särkynyt nainen löytää mielisairaalasta kodin – ja perheen. Hoitohenkilökunta ei kuitenkaan pääse sovintoon siitä, onko Prinsessan harhan kanssa myötäeläminen parhaaksi Lappalaiselle. Lääkäri Grotenfelt (Samuli Edelmann) kannattaa moderneja hoitomuotoja, ja uusi keksintö, lobotomia, tekee tuloaan myös Suomeen. "


Itselleni jäi elokuvasta tosi hyvä mieli. Taidan alkaa myös vaatimaan, että minua puhutellaan prinsessana. No ehkä en, mutta nyt kun minulla on menossa elokuvien suhteen tämä suomi-kausi niin minkäs teet, että ne vaikuttavat minuun. Tosin selkäni ei tykännyt penkeistä ja Masukkikin päätti jumppailla ilokseni.. Suosittelisin leffaa, jos tietäisin ketkä toimii kohdeyleisönä.

4 kommenttia:

 1. Ooo!!
  Prinsessa elokuvan mielisairaala on koulu, jossa olen viettänyt ensimmäiset vuoteni, kun muutin joensuuhun :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla että toi leffa oli hyvä, sillä ollaan aateltun äidin kanssa mennä katsomaan se :D!

  VastaaPoista
 3. Kävin kans tänään kattomassa tuon elokuvan. Kiinnosti tositapahtumiin perustuva tarina. Elokuva oli oikein hyvä. Ainoa mikä häiritsi oli se, että "mielisairaat" esitettiin niin kliseisen stereotyyppisesti. Elokuva vain vahvistaa ihmisten väärää käsitystä siitä, että psykiatristen sairaaloiden potilaat on suurin osa jotain kuolaavia, selkä kumarassa kulkevia höpöttäjiä. Muuten elokuva oli minustakin hyvä! :)

  Ps. viime postauksen "ei pusua taikka halia"-draama oli niiiiiiin ihana. <3

  VastaaPoista
 4. Haha, en usko sekuntiakaan että sen kosinnan oikeesti screeniltä saisin.. :D vaikka en kyllä valittais jos niin kävis... ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...