2010/09/04

Vaatekriiseilyä ja kylkikipuja
Miten vaikeaa voi ollakkaan raskaanaolevan naisen vaatettaminen?

Maha kasvaa sellaisella vauhdilla, että uusia vaatteita saisi olla ostamassa melkein päivittäin..Tänään tuli pienehkö shokki, kun tuo ulkotakki ei tosiaan mennyt kiinni enää, takin voi bongata touokuun postauksista ja sieltä näkee melko selvästi sen, miten nätisti takki istui vartalolleni. Nyt kun vyötärönympärys hipoo pilviä ja paino kipuaa ennennäkemättömiin lukemiin, on naisena vaikeaa pitää pää kasassa. Se, että keho muuttuu äkkiä olisi kiltisti hyväksyttävä, mutta entäs jos ei voikaan ottaa kevyesti sitä, että on yhtäkkiä iso ja kömpelö. Kaikki muutuu niin nopeasti...Harvapa kertoo odotusajasta sitä, miten epämiellyttävää kaikki voikaan olla.. Tai ehkä he kertoisivat, jos aika ei olisi kullannut muistoja.


No mitäpä lottoot..?

Kohta saattaa palaa hermo.. Kirjoitan kohta vaikka Suosikin lääkäripalstalle tästä vasemman rinnan alle pistävästä kylkikivusta.. MIten tätä voi olla jo melkein joka pävä?! En voi muuta, kuin maata paikallaan ja kipu menee nukkumalla pois seuraavaksi aamuksi palatakseen aina uudestaan iltapäivällä takaisin. Kotilääkärinä olen miettinyt seuraavia diagnooseja.

1. Syön liikaa, mikä aiheuttaa jostain systä kylkikipua
2. Syön liian vähän, mikä aiheuttaa kylkikipua'
3. Syön väärää ruokaa, mikä saatta aiheuttaa kylkikipua
4. Minulla on yksinkertaisesti liian isot tissit, mikä saattaa aiheuttaa kylkikipuaHienosti diagnosoitu..Mutta ärsyttää, kun koskee.. Osaako joku auttaa?

Mutta näihin kuviin ja näihin tunnelmiin..


5 kommenttia:

 1. Kotilääkärin diagnoosit vois antaa aika hyvää suuntaa koska kuulostaisi vähän suolisto-oireelta, että katseleppa mitä suuhun pistät ja mene vatsaystävällisillä ruuilla eteenpäin...
  ainut sisäelimistä kuitenkin sillä puolen on haima mutta tuskinpa se nyt yhtäkkiä oireilemaan olisi alkanut kun sen verran kauan on viimeisestä kännäysreissustakin. Kannattanee kysyä joltaan ammatti-ihmiseltä jos siihen apua jostaan saisi o_O

  VastaaPoista
 2. mulla on samaa kipua, mutta mulla se johtuu siitä, että lihas menee jumiin. Silloin hengittäminenkin pistää. Se kipu just kestää niin pitkään ku kestää. Sit ku se lihas vapautuu, niin helpottaa.

  VastaaPoista
 3. Joku joskus sanoi (että lääkäri oli sanonut), että se rinnan alla oleva kylkikipu (joka tuntuu siltä kuin sydämeen pistäisi) johtuisi selkälihaksesta. Siis että jotenkin siinä kohtaa kiertää joku lihas (entosiaantiedä) ja se kun on jumissa, niin se kipu heijastuu just siihen rinnan alle/kylkeen. Selän venyttäminen/hieronta voi auttaa.

  Ja pakko sanoa, että näytät aina kuvissa tosi kauniilta ja painonnouseminen ei oikeasti näy yhtään! On varmasti kummallista tuntea olevansa kömpelö, väsynyt ja painava, vaikka tietääkin sen johtuvan raskaudesta. :/ Mutta vakuutan että et näytä sellaiselta. Ulospäin raskaus näyttäytyy vain kauniina ja ihastuttavana. Tsemppiä muru <3. Toivottavasti koulussakin tyypit suhtautuu luontevasti ja on paljon kavereita sielläkin.

  <3

  VastaaPoista
 4. Kun mä olin raskaana mulla oli toi sama vaiva. Neuvolassa sanottiin, että kyse on siitä, että vauva on senverran iso, että alkaa painaa tonne kylkiluihin, kun maha kasvaa enemmän luut alkaa antaa pikku hiljaa vähän periksi ja aukenevat eteenpäin.

  Voisko kyse olla tästä?

  VastaaPoista
 5. Mulla on sama vaiva, mutta oikealla puolella. Ja tosiaan kipu alkaa aina iltapäivällä/illalla ja yltyy välillä niin pahaksi, että mikään muu ei auta, kuin makuuasento. :/ Kaitpa se johtuu siitä, että tila alkaa käydä vähiin?

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...