2010/11/26

Huono päivä

wuuut, 4. kerros ja ei hissiä? Millai aiot vaunurumban hoitaa? Vai onks teillä joku erillinen vaunuvarasto minne uskaltaa jättää? T: Sandra

- Vaunuvarasto on onneksi, mutta lapsen raahaaminen portaita pitkin tulee olemaan haastavaa :D

Päivä ei ole ollut niitä parhaimpia todellakaan..

No käytiin siellä painokontrollissa sairaalassa ja ensiksi odottelin sen puolisentoistatuntia, kun lääkärivajauksen vuoksi lääkärit ja kätilöt juoksivat synnytyssaliin ja takaisin. Ei se minua haittaa, ne jotka tarvitsevat apua ovat etuoikeutettuja saamaan sitä ja hyvä niin, mutta kyllä se siltikin kismitti kipeän selän kanssa istua..

Lääkärinä minulla oli nuori mies, joka otti ensin näytepalat ja tarkasti kohdunsuun tilanteen, kun on noita supistuksia ollut. Ei mitään poikkeavaa, ei merkkiäkään alkavasta synnytyksestä..Lapsi nukkui koko ultran ajan, painoarvioksi saatiin vajaa kolme kiloa vieläkin ja lääkäri sanoi, että hän vastaisi viikkoja 37+1. Ja siinä sitten samaan hengenvetoon totesi, että hyvin suurella todennäköisyydellä lapsi menee vähintään 10 päivää lasketun ajan yli, että en saa hermostua, jos ei laskettuna päivänä putkahda ulos..

Ja kyllähän minä hermostuin, masennuin.. Olen jo niin täynnä odottamista ja sitten sanotaan, että yli menee.. Käynnistetäänhän se sieltä sitten joulun alla, mutta olin jo niin halunnut sitä, että lapsella ei kävisi niin ikävästi, että joulu ja synttärit olisi niin lähellä.. Puhumattakaan siitä, että minä en halua viettää joulua sairaalassa!! En todellakaan.. Meni ihan fiilikset koko odottamiseen. Voi kultapieni, kun odotetaan sinuu niin kauheasti!! Maltti ei ole vahvuuksiani, mutta pääasia on, että olisit terve..

***

Sairaalassa selvisi tänään yllättävä uutinen. Minä olen ESBL-kantaja ( sairaalabakteeri..). No nyt te kysytte mikä se on ja arvatkaahan osaanko vastata. Kukaan ei ollut koskaan kertonut minulle siitä ja se on juuri se syy, miksi olen viimeisenä odottamassa aikoja äippäpolilla ( huoneet steriloidaan minun jälkeeni ) ja miksi olen kosketuseristyksissä sairaalassa..

Google ei ollut kauhean viisas mutta ESBL-ei ole minulle ( saati vauvalle. ) vaarallinen, se tarttuu limakalvo- ja verikosketuksesta ja on vaarallinen niille, joiden vastustuskyky on vissiin heikompi. Kukaan ei oikein osaa selittää minulle mikä se on ja ompa kiva saada tietää tästä vasta nyt. Ei sitten päivä voisi enemmän olla pilalla.. Jos joku tietää asiasta jotain niin saa valaista!

... Paketoin lahjoja ja tein joulukortteja mutta fiilikset aika nollissa..

...

13 kommenttia:

 1. Käy huvikses lukemassa mun blogista juttu "kaksi viivaa 2009" niin tulee tosta painokontrollista juttua jos jaksat niin puuduttavaa tekstiä lukea. Mulla meni 10pvä yli LA.

  VastaaPoista
 2. Luin netistä, että Madventuresin Riku ei meinaa parantua leikkauksestaan, kun sillä on toi ESBL-sairaalabakteeri. Ei oo vakavaa tosiaan siis kuitenkaan, mutta jos jostakin sairaudesta/leikkaushaavasta yrittää parantua, niin se hidastaa. Se toinen sairaalabakteeri MRSA on se oikeasti vaarallinen. Googlekin jotain osaa kertoo varmaan, jos kattoo.

  Mistähän oot sen saanut? Varmaan viimeks kun oot käynyt sairaalassa, niin jostain. Onneksi ei oo vaarallinen. Vaikka varmasti tosi tyhmää joutua odottelemaan sen takia kauheesti :(.

  Ihan harmi juttu, että näyttäis menevän yliaikaiseksi :(. On varmasti raskasta odottaa, ja aika kuluu tosi hitaasti tässä loppuvaiheessa.

  Minul on syntymäpäivä 22.joulukuuta, mutta ei se oo ollut kurja asia oikein ikinä :).

  Halaus sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Mä niiiin tiedän tuon odottamisen tuskan, oma raskausaikani oli ihanaa aikaa ja nautin siitä, varsinkin sit puolenvälin jälkeen (ennen sitä en oikein pystynyt nauttimaan kun olin pää pytyssä 24/7) mutta kyllä se viimenen kuukausi varsinkin oli jo aikamoista odotusta, kremppoja oli ja selkä niin kipeä että hyvä kun pystyi kävellä. Ja kun niin malttamattomana odotettiin pientä prinsessaa jo syliin ♥

  Toisaalta taas mieheni joutui kk ennen laskettua aikaa työtapaturmaan ja joutui olemana siakulla paljon, kolme leikkausta tehtiin tuossa kuukauden aikana. Joten toisaalta taas sitten jännitettiin, että voi kun tyttö pysyisi vielä masussa ja mies pääsisi mukaan synnytykseen ja olisi kunnossa ennen tytön syntymää. Muistan kun lähdin saikulta kotiin odottelemaan kun mies vietiin leikkaukseen, mua alkoi ihan hirveästi supistella ja mä olin varma että nyt se tulee.. Etusormi amputoitiin ja pari muuta sormea jäykistettiin ja mies pääsi viimeisestä käsileikkauksesta ja saikulta kotiin just laskettuna päivänä. Ja samana yönä sitten meni lapsivedet ja tyttö syntyi seuraavana päivänä, aika täsmällinen tyttö ;)

  Odottavan aika on pitkä, ja ne päivät kuluu tosi hitaasti. Yritä vain nyt levätä ja rentoutua (mulla tätä kaikki toitotti ja olin ihan et emmä nyt täs mitään lepoo tarvii ja plaaplaa) ja tehdä jotain mielekästä, ei tässä enää onneksi pitkä aika ole ! Ja eihän se lääkäri todellakaan voi tietää varmaksi milloin se pieni sieltä tulee ! :)

  Ja voi tuota sun sairaalabakteerihommaa, kumma juttu :o Mä en ks taudista/bakteeristä tiedä yhtään mitään, joku sairaalabakteeri mulla on lapsena ollut, olen sen leikkauksessa saanut mutten siitäkään sen enempiä tiedä.

  Odottamisen iloa ja voimia ja kaikkea sinne ♥ Hengessä mukana:)

  VastaaPoista
 4. Eipä siinä ESBL:ssä mitään "ihmeellistä" ole mistä huolestua kannattaisia, se on vaan tavallista sitkeämpi bakteeri.

  ESBL on vähänniinkuin superbakteeri joka on oppinut taistelemaan niitä antibiootteja vastaan joita meillä on nykypäivänä käytettävissä. (Johtuu siitä että antibiootteja käytetään ihan liikaa turhaan koska ne tuhoavat myös ihmisen luonnollista bakteerikantaa eikä keho enää osaa yksin taistella vihollista vastaan jolloin tulee helpommin uusia pöpöjä).

  Kantajaksi voi päätyä ihan käsipäivää-tilanteissa jos toinen ei ole räpylöitään kunnolla huuhtonut vessakäynnin jälkeen, seksikontaktissa, istumalla vessanpytyllä tai sitten sitä on voinut kantaa ihan syntymästä asti jne. ESBL asuu joko virtsaelimissä tai suolistossa ja todetaan joko kakka- tai pissanäytteellä.

  Eli terveelle ihmiselle ei ole todellakaan mikään vaarallinen juttu eikä sitä kannata sen enempää noteerata. Kova hössötys sairaalan puolelta on vaan siitä syystä ettei sitä nyt tahallaan lähdetä muihin tartuttamaan, jos vaikka on perusterveydentila huono ja uusi tartunta aiheuttaa lisäongelmia :)

  Ja hei, ekat menee yleensäkin yli, ja mikäs sen parempi joululahja kuin pieni lapsi seimessä ;)

  VastaaPoista
 5. Miksi sulle on sanottu, että menee yli lasketunajan? :O Siis tuon vauvan painon takia vai? Mulla oli rv 38 synnytystapa-arvio, jossa vauvan painoarvio oli 2,8kg ja kohdunsuu tiukasti kiinni ja kanavaa jäljellä 3cm. Ei mulle silti tollasia sanottu.. Synnytys sitten käynnistyi ihan yllättäen vesien menolla 39+3 ja vauva syntyi seuraavana päivänä. 2,960kg painoa oli tytöllä syntyessä.

  Niin ja olen muuten seuraillut tätä sun blogia jo pidemmän aikaa, vaikutat tosi fiksulta ja mukavalta ihmiseltä! Onnea paljon tulevan lapsen johdosta ja paaaaaljon kärsivällisyyttä ja jaksamista viimeisiin viikoihin/päiviin odotusta! Ja tsemppiä synnytykseen, toivottavasti kaikki sujuu hyvin. Ite olen saman ikäinen kuin sinä ja sain heinäkuussa esikoisen :)

  VastaaPoista
 6. Niin ja sellanen lisäys vielä edelliseen, että mulla ei ollu vauvan pää edes yhtään laskeutut saati kiinnittnyt, ja neuvolassa varoteltiin 2 päivää ennen synnytystä, että saan varautua siihen ettei ole ihan heti vauvaa tulossa. Mutta tulihan se silti, eli se synnytys voi käynnistyä ihan milloin vain vaikka ei merkkejä siihen suuntaan olisikaan. Nimimerkillä kokemusta on ;)

  VastaaPoista
 7. Tällääsen linkin löysin: http://www.google.fi/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBkQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.lshp.fi%2Fdownload.aspx%3FID%3D1131%26GUID%3D%257BCB788479-9333-48C6-BA92-8DA61EEAE7B4%257D&rct=j&q=esbl%20&ei=WzPwTMsZkKE66avEigo&usg=AFQjCNEiVI0apiadYgWw822rVP7gCYh7sQ&sig2=wOH-AcFQbt7L0uo6tppQ5A&cad=rja

  VastaaPoista
 8. hihiih, mulla on synttärit 26 joulukuuta ja mun mummi on syntyny jouluaattona, ei se niin kamalaa oo.

  VastaaPoista
 9. Miksi lapsen pitäis olla terve? Mikä siinä vammaisuudessa niin pelottaa? Olen itse yhtä aistia vähempi, muttei se mua haittaa. Ympäristöä ennemminkin. Se on vaan loukkaavaa kun ihmiset sanoo aina, että toivottavasti tuleva lapsi on terve. Ihan kun me vammaiset oltas joku tabu.

  VastaaPoista
 10. Tsemiä! Mua on kanssa alkanut epäilyttää, että yli menee koska maha on reippaasti pienempi kuin esikoista odottaessa. Vauvan kokoa ei ole erikseen arvioitu mutta vikassa lääkärineuvolassa rv37 sanoi, että ois pienempi kuin esikoinen (joka oli syntyessään 3400g). Tosin liitoskivut helpottivat ja mahassa mukkelehtiminen väheni, joten aloin miettiä olisko kiinnittynyt... eihän sekään kyllä mitään ennusta.

  Mutta jaksuja tosi paljon ja kysele vaikka neuvolassa tuosta sairaalabakteerista, ei kuulosta pahalta mutta miten sitten vaikuttaa esim. jos joutuu sektioon tai välilihahaavan paranemiseen. Sellaisia asioita mä kysyisin :)

  VastaaPoista
 11. Sini: Kiva että jaksoit poiketa lukemassa ja jos tosiaan oli jotain "apua" :)

  VastaaPoista
 12. Älä masennu tollasesta "tuomiosta":) kukaan ei todellakaan voi ennustaa millon lapsi päättää syntyä ja millon ei!
  itellä kävi niin että viikkoa ennen LA kävin kontrollissa ja kohdun suu oli 2cm auki ja kaula kadonnu kokonaan, lääkäri varotteli että nyt ei saa sitten lähteä mihkään reissuun että syntyy kyllä pian. koko arvioks sanoi maksimissaan 3500. No, kuinka kävikään... 4470g terve tyttö syntyi rv. 40+3. että näin taas tiedettiin:)

  oon tätä sun blogia käynny välillä lukemassa ja kyllä jännittää toi sun synnytys aikalailla..että mukana ollaan hengessä!!:)

  yks ehdotus mitä haluaisin sulle ehdottaa,että saisit ajan kulumaan ja ajatuksen vähän muualle on että teet markolle isyyspakkauksen! tulevaa äitiä muistetaan aina kaikennäkösillä jutuilla mutta isät jää vähän varjoon. Ite tein miehelleni pakkauksen ja oli kyllä menestys:) googleta "isyyspakkaus" ni johan alkaa esimerkkejä tulemaan!

  VastaaPoista
 13. "Ja hei, ekat menee yleensäkin yli, ja mikäs sen parempi joululahja kuin pieni lapsi seimessä ;)" -Anttu.

  Näin on. Oon ite ensimmäinen lapsi ja olin 2 viikkoa "myöhässä".

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...