2010/12/14

Ensimmäiset päivämme

Voin kertoa, että, kun on vuorokauden maannut sängyssä sektiosta toipumassa, niin tarvitaan vähintään 3 kätilöä/hoitajaa, että saadaan yksi normaalipainoinen ja nuori nainen sängystä ylös. Ette kuule usko, miten kipeää se ensimmäinen nousu oli. Jalat eivät tuntuneet kantavan millään.
Mutta oli se nouseminen kuinka kauheaa tahansa niin se ei ollut mitään verrttuna ensimmäiseen vessakäyntiin. ( Säästän teitä nyt, mutta silloin siinä istuessani kahden hoitajan tukemana ei ollut itku kaukana..) Liikkuminen täällä kotona on edellen työn alla. Haavaa särkee ja voi luoja, jos sattuu nauramaan tai aivastamaan..

Sairaalassa ollessamme päivät muistuttivat toisiaan aina vain enemmän ja enemmän, kun oli minuutintarkka rytmi syömisen kanssa. Lasta oppi hoitamaan avustuksella tosi nopeasti. Vaipanvaihto on ihan piece of cake, jos vertaa imettämiseen, mutta kyllä sekin avustuksella saatiin ihan mallilleen. Ruoka ei oikein sairaalassa maistunut, mikä on huono juttu, sillä tuskin kotona saan nauttia lämpimästä ruosta sänkyyn kannettuna.. Ai niin juu, kiloja jäi synnärille sen 10 ja vatsasta lähti 10cm.. Maha-asia nyt muutenkin..Se on oikeasti sellainen röllykkä, mutta vielä en jaksa sitä murehtia, imetyksellä pois kilot ja tiukkaa reeniä. ( Tuskinpa koskaan tulee tuo tiukka reeni, mutta yrittää saa?)

On ihana olla kotona, stressitön ympäristö ja mies auttamassa. Ensimmäinen vuorokautemme on sujunut hyvin..Ehkä vähä liiankin hyvin, tuolla nuo pojat nukkuu edelleen.. Ilta menikin poikien kanssa Matrixia katsoessa ja uudessa sitterissä/koliikkikeinussa napottaessa.Tisseistä!

Syöttöväli on normaalisti joku 3-4 tuntia, nännit jo nyt ihan kauhean kipeät. Maito pamahti päivässä rintoihin ja olen lypsänyt lähes 120ml pelkästään tänä aamuna. Lapsi ei oikein viihdy rinnalla muutein, kuin nukkuessa, söisi mielummin pullosta joka kerta. Ja minua inhottaa, että olen oikeasti melko valmis jo luovuttamaan..Imetys on vaikea asia..
Pienen ilmavaivoja ehkäistää Cuplatonilla ja yöksi laitetaan lämpöpakkaus mahan päälle ja kääritään kapaloon.
Edellisenä yönä kävimme nukkumaan 11 maissa, kahdelta herättiin vähän syömään ja nyt sitten syötiin uudestaan vasta 7 maissa ja nyt nukutaan edelleen..

Ps. On muuten vahdittava tarkkaan, että muistaa syödä. Nimimerkillä " En päässyt sängystä ylös ennen, kuin Marko kuori mandariinin ja toi pari palaa suklaata. Kalorivaje ja sen myötä tullut heikotus ja palelu on ihan hanurista "


EDIT: 21.04.2012 No huhhuh, miten epäselvää tekstiä jopa minulta, huomaa ettei kannata kirjoittaa hormonihöyryissä. Mutta awws ja ikävä tuota aikaa.

12 kommenttia:

 1. Ooon täällä ihan pinkeenä (huomenna rv41...). Paljon sulla jäi synnärille kyl kiloja ja röllykkää (mulla esikosta sen 3kg ja maha näytti siltä, että siellois unohdettu kaksoisveli...), loput ehtii tosiaan huolella ja ajan kanssa. Sektiohaavan kanssa kun sitä reenilupaa saa ootella ainakin sen mitä ihan tavissynnäröinninkin.

  Imetyksestä sen verran että kun noin sikahyvin maitoo tulee, oot onnekas ja anna mennä vaan. Nännit tottuu aika pian vaikka alussa mulla ainakin teki mieli huutaa kun muksu imaisi itsensä lujasti tissiin kiinni. Loppupeleissä en ois varmaan huomannu, vaikka laps ois kymmenkiloisenakin roikkunut tississä pelkillä hampaillaan :D Lähtee ne loput kilotkin sitten ja saat oikeesti nyt syödä mitä vaan ja laihdut :DDDD Plus että miten hyvää se tekee natiaiselle. Kannustan täältä, jos tulee epäuskon/toivon hetkiä :))))

  VastaaPoista
 2. Ihanaa että maito nousi! Imettäminen on törkeän vaikeaa aluksi, ja nännit huutaa hallelujaa. Itse oon iloinen etten luovuttanut, koska nyt sujuu jo tosi helposti. Mutta opettelua se tosiaan oli. Mutta tee niinku hyväksi tuntuu, pullolla voi ruokkia lasta yhtä hyvin. :)

  VastaaPoista
 3. Eipä kaikki ihmiset tisseistä piittaa mutta minkäs teet, kerran pullosta suostuu syömään. Parempi se on lypsää kun pakottaa niin lasta kuin itteäänkään. Eipähän tule sitte kirottua nännitulehdusta joka nykyään on aika yleinen vaiva.
  Onhan sitä sanottu että imetys lähentää äitiä ja lasta mutta paskanmarajat, johan se sen tekee että yhessä viettää aikaa ja halailee loppu elämän.

  VastaaPoista
 4. Mulla kesti myös sinä ensimmäisenä aamuna se ylösnouse puoli tuntia, mutta ylös oli päästävä koska lapsi oli eri sairaalassa. Vessareissu oli kans ikimuistoinen. Muistan kuin istuin siinä vapisten ja verta valuen ja anoppi vahti vieressä etten pyörry. Mutta kyllä se siitä sen haavan kanssa, eka puolitoista viikkoa on vaikeimipia. Hetki menee ennen kuin osaa seisoa suorassa ja tottuu uuteen asentoon.
  Onnea teille vauva-arkeen! :)

  VastaaPoista
 5. Laita tisseihin bepanthenia tai lansinohia, voi laittaa jo ennen syöttöä. Älä vielä luovuta kerran maitoa tulee, pojankin pitää siihen tissille oppia ihan rauhassa. Kyllä se siitä alkaa sujumaan!

  Oikein paljon onnea koko perheelle!

  VastaaPoista
 6. Tulin onnittelemaan uudesta perheenjäsenestä! <3

  VastaaPoista
 7. sydän sulaa pienen kuvalle... <3

  VastaaPoista
 8. yleensä vastasyntyneet vaavit ei loppujen lopuks näytä kauheen söpöiltä. muistan meinaa oman pikkusiskon jolla oli kasvot ihan punaset kokoajan ku kohdussa oli hangannu johonkin.. mm.. mutta teidän vaavi on kyllä yli söpö ja ihanaaaa <3 voimia ja onnea vielä kertaalleeen :)))

  VastaaPoista
 9. Saitko sairaalasta niitä Lansinoh näytteitä? Niitä kannattaa käyttää jos aristaa nännejä, tosi tehokasta!

  Meillä poika onneks suostu syömään tissiäkin, mut mulla loppu imetys 2kk iässä, ku alkoi loppua maito. Mut jos haluat imettää niin tarjoo vaan enemmän tissiä ja sit vain pulloa jos näyttää et tarvii ehdottomasti lisämaitoa (=on nälissään). Mulla varmaan siks alkoi maito loppua ku aloin antaa osittain pullosta ja poika ei enää niin paljo huolinu rintaa...

  Btw. Mun blogissa on arvonta joka saattais kiinnostaa sinuakin:)!

  VastaaPoista
 10. onnittelut vauvasta :)
  Ootko kokeillut kipeisiin rinnanpäihin käyttää rintakumia? Se on hyvä ensiapu :)
  Mutta älä luovuta imetyksen kanssa. se on parasta niin sulle kuin vauvallekki. Vauva syö mielummin pullosta koska siitä tulee paremmin mutta jos annat useammin pullosta nii sun maidon tuotanto loppuu. vaikka pumppaisitkin maitoa nii imetys on aina tehokkaampi.

  VastaaPoista
 11. Luin koko päikkysi tähän asti läpi :) Paljon olet läpi käynyt ja jakan tästä nyt lukemista - piti johonkin vain merkki jättää :) Onnea pojasta!

  VastaaPoista
 12. Hih, hauskaa että päätin juuri tänä päivänä lukaista siun raskausajan uudelleen läpi, kun itsekin katselit!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...