2010/12/23

Tulkoon joulu!

Ensimmäinen joulu ilman muita perheenjäseniäni.
Ensimmäinen joulu äitinä.
Ensimmäinen joulu ilma joulukuusta. ( Yuccaalmu ajaa yllä asiansa..)


Heräsin juuri päiväunilta pojan vierestä ihmettelemään, miten "epäaidolta" kaikki tuntuu. Joulu ja koko elämä on jotenkin niin uutta ja ihmeelistä. Reilu kaksi viikkoa sitten minusta tuli pitkän odottamisen jälkeen äiti ja koko identiteettini joutui pienoiseen kriisiin. Yhtäkkiä en ole varma enää siitä kuka olen ja etsin itseäni yhä uudelleen ja uudelleen peilin syövereistä. Tiedän, etten ole enää se sama tyttö, joka vielä kolme vuotta sitten olisi halunnut ajaa skootterilla rekkaa päin. Etten ole enää se sama tyttö, joka pyöri irtosuhteissa juoden humalahakuisesti yhden kokonaisen kesän..Etten ole enää se sama tyttö, joka viilsi ranteitaan auki yön piemeinä tunteina ja oksenteli koulussakin ruokaansa pois. Olen vahvistunut noista vuosista, muuttunut paljon. Ja silti en ole varma siitä, kuka minä olen.

Niin paljon on tapahtunut, olen onneni kukkuloilla ja hetkessä taas ihan hukassa kaiken kanssa. En osaa pukea enää tätä kaikkea sanoiksi, tuntuu, kuin en hallitsisi kaikkea ympärilläni olevaa. Olen maailman onnekkain ihminen, minulla on oma perhe, ystäviä, koti, eikä elämässä ei ole suuria suruja, mutta silti tuntuu, että jotain puuttuu tai on jäänyt tajuamatta.. Lapsi on täyttänyt sydämestäni sen suuren tyhjiön ja olen ihmisenä ehjempi, kuin koskaan, mutta samalla sydäntäni varjostaa uudet huolet, uudet murheet ja uudet pelot. Sitä se vanhemmuus teettää, lapsesta tulee koko elämä. Ei ole mitään, mitä en tekisi poikani vuoksi.

Elämä on maistunut pipareilta ja ruisleivältä, tuoksunut huuhteluaineelta, tuntunut vauvan silkki-iholta ja kuullostanut väninältä ja rakkaudentunnustuksilta viime päivinä. Tälläisistä asioista rakentuu meidän perheen elämä.On iloja ja suruja, mutta meillä on toisemme.

Joulun jälkeen alkaa uusi vuosi. Minun ja Markon ensimmäinen vuosi vanhempina, lapsemme ensimmäinen elinvuosi. Paljon tulee tapahtumaan, mutta näillä näkymin vuodesta 2011 tulee paljon onnellisempi, kuin 2010.


Kuvat täältä.

Toivotamme koko porukka kaikille Epätodellisen Todellisuuden lukijoille erittäin hyvää joulua!
Palaamme näppäimistön ääreen jahka kinkut on syöty, glögit juotu ja lahjat avattu.

7 kommenttia:

 1. Oikein hyvää joulua teillekin kolmelle sinne! :-)

  VastaaPoista
 2. Oikein hyvää joulua myös teille sinne! Pitäkää mukava joulu ja nauttikaa perheestänne ja pienestä pojastanne!

  Hyvin tuttuja tunteita mullekin kaikki tuo kirjottamasi, itseasissa osa oli kuin omasta suustani, silloin kun puoli vuotta sitten minusta tuli äiti. Elämä muuttuu uskomattoman paljon kun lapsi syntyy. Oikeestaan niin paljon ettei sitä pysty edes kuvailla. Vain vanhemmiksi tulleet ihmiset voi sen tajuta.. Kun siihen liittyy niin monia asioita jotka sitä elämää muuttaa. Jännä, mutta tuntuu silti kuin tuo lapsi olis ollut tossa aina. Miettii, että mitä ihmettä mä olen ennen lasta edes tehnyt.. Kai se on sitten se, kun nyt on joku tarkoitus elämälle ja jokaiselle päivälle. Ja aivan ihana tarkoitus onkin, vaikka se tuokin mukanaan paljon huolta ja murhettakin. Tietty aina enemmän niitä iloja. Lapsen saadessa tulee myös käytyä läpi aika kovat kriisit ja ne ittensä etsiskelyt.. Tajuaa niin monia asioita ja yhtäkkiä huomaakin ajattelevansa monista asioista aivan erilailla kuin ennen. Kun on täydessä vastuussa toisen ihmisen elämästä ja hyvinvoinninsta. Raskasta, pelottavaa, mutta silti se paras asia koko elämssä.

  voikaa hyvin :)

  VastaaPoista
 3. Tempperamenttinen kirjoitetaan yhdellä p:llä. -.-"

  VastaaPoista
 4. anonyymi: sen siitä saa, kun jää koulut kesken :D

  VastaaPoista
 5. Täytyy tässä ensimmäisen kerrano kommentoida ja kiittää mielenkiintoisista jutuista mitä olen tässä hetken aikaa seurannut. Seuraan erityisellä mielenkiinnolla siksi, että meillä olisi aviomiehen kanssa jossain vaiheessa tässä tulevana vuotena alkaa yrittämään josko lapsi suvaitsisi saapua meillekin. Eli periaatteessa lähtökohdat on ihan eri, mutta siksi olen erittäin kiinnostunut, koska en ole kuin kaksi vuotta sinua vanhempi ja on äärettömän mielenkiintoista seurata jonkun nuoren ajatuksia äitiydestä yms. ensimmäisen lapsen kohdalla.

  Joten, haluan toivottaa oikein lämmintä ja rauhallista joulua teille kaikille :)

  VastaaPoista
 6. Blogiasi on ollut mukava lukea ja mitä niistä pienistä kirjoitusvirheistä. Mua ne ei ainakaan häiritse yhtään.
  Hyvää Joulua & Onnellista Uutta Vuotta 2011 koko perheelle ! :)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2011! Ja kiitos kivasta blogista!

  -Kastanjapuu-

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...