2011/01/19

Ja kukas sää oot?

"Nimet ovat vakava asia"
- Nuuskamuikkunen
Matti, Tommi, Mikko, Kalle, Hannu?.. Tai kenties Turo Hermanni? Pellervo? Luumu? Reisi? LED? ( Nuo löytyivät oikeasti Iltalehden sivuilta! Ja vielä poika nimeltä Mustikka!)

Kohta meidän pikkumiehellä on oikea nimi. Nimen päättäminen oli suht helppoa ( minä päätin ja Marko hyväksyi..) ja syntymänkin jälkeen nimi tuntui sopivan. Eihän nimi miestä pahenna, ellei mies nimeä. (?) Mutta suuri vääryys on se, etten voi yhdistää Mapun tulevaan nimeen vielä lisäksi Aleksanteria, Eliasta, Johannesta tai Matiasta?!!! Nuo kaikki olisivat niin suloisia. Mutta rajahan on se kolme.. Tyhmää :/

Olen tietysti mietinyt jo seuraaville lapsillekin nimet, jotka rimmaavat Mapun nimen kanssa.
Joskus nuorempana päätin että ensimmäisestä pojastani tulee Janne Elias, mutta eipä sitten tullutkaan. Tytölle kaavailin nimiä Jenna, Eveliina, Sara, Isabella, Marika tai Meea..
Saran laitoimme sairaalan lappuun, kun piti ilmoittaa mahdollista hätäkastetta varten nimi etukäteen.

Minä itse olen saanut nimeni sillä perusteella, että mahdollisimman vähän samannimisiä, ettei päiväkodissa tarvitsisi sekoilla nimissä ja lapsissa. 369 sai nimen Sini vuonna 1992. Toinen nimeni Eleonoora onkin sitten harvinaisempi, eikä oikein mitään tietoa, miksi juuri se valittiin. Ajattelin laittaa "vahingon kiertämään" tulevaisuudessa mahdolliselle tyttölapselle.

Ristiäisvalmistelut alkavat olla tehty! Kävin eilen Markon äidin kanssa valitsemassa alttaripöydälle kimppua. Enkä edes mennessäni Pääskylahden puutarhaan vielä tiennyt, että limenvihreitäkin kukkia on edes olemassa!

Tiedättekö te, miten/millä perustein olette nimenne saaneet?

16 kommenttia:

 1. Luumu, Reisi? Whaaat? :D Tuitui toi kuva, on kyllä selvästi kasvanu, ei enää semmosta ihan pikkupikkupikkuvauvan siristelyä! ♥

  VastaaPoista
 2. Miun kaikki nimet tulloo suvusta :)

  VastaaPoista
 3. Voihan sinne laittaa väliviivan, niin saa neljä nimeä laitettua ;)
  Esim Mappu-Elmeri Hannu Aleksanteri, tuo Mappu-Elmeri lasketaan tietääkseni yhdeksi nimeksi.

  T: Roopen ja masuvauvan äiti

  VastaaPoista
 4. Mun etunimi on kai just siks, ettei sitä olis monella (no joo kiitti "kivasta" nimestä...) ja toinen nimi on äidille tärkeen ihmisen nimi :)

  Meillä pojalle tuli kaks nimee. Laitettiin sairaalan lappuihin tytölle ihan summassa vaan joku, muistaakseni se oli Nelli. Pojalle laitettiin Kalle. No ei tullu Nelliä eikä Kallea :D Ku ei näyttänyt yhtään sille enää synnyttyään. Meillä pojan toinen nimi on miehen toinen nimi myös. Ja etunimi päätettiin yhdessä.

  VastaaPoista
 5. Oma nimeni on tietääkseni sama kuin synnytyksessä auttaneen kätilön. Äitiin teki tämä Heli niin suuren vaikutuksen, että halusi laittaa hyvän kiertämään ja "hyvälle ihmisellä hyvän nimen". En sitten tiedä kuinka olen onnistunut nimeni kantamaan, mutta parhaani olen yrittänyt (silloin kun en satu vihaamaan silmittömästi sitä että ihmisille tuntuu välillä tulevan ekana mieleen salkkari-Heli). :D

  VastaaPoista
 6. Ensimmäinen nimeni on isän päättämä (mutta ei äiti sitä tainnut juuri vastustaa) ja toisen nimeni sain "perintönä" äidin äidiltä. Sen verran kovasti olen tuohon toiseen nimeeni Eleonoora tykästynyt, että miekin voisin jatkaa perinnettä ja antaa sen mahdolliselle tyttärelleni.

  VastaaPoista
 7. Ei vitsi, mun on pakko tunnustaa että kerran koulussa tunnilla mietin että mikähän sen Epätodellista todellisuutta -blogin pitäjän Sinin lapsen nimeksi tulee. Viisaana tyttönä sitten keksin, että Mapun on oltava Matias tietenkin! :--)Olin aika ylypee sitten mun kekselijäisyydestäni. :DD
  Joo-o, tuli tajuttua että tulee nää blogimaailman jutut mieleen joskus ihan oikeassakin elämässä.

  Vaikka teidän Mapusta ei Matiasta tulekaan, niin pakko sanoa että sulla on kyllä hyvä nimimaku joten teidän poika saa varmasti ihanan nimen. :)
  Mun siskon kahdella nuorimmaisella on periaatteessa neljä nimee, mut kuitenkin kolme. Siis silleen, että kaks nimee on yhdistetty. Tyyliin Maija Kaarina-Helena Karoliina. :DD Ei nyt ihan tuollaiset nimet, mutta kuitenkin. En oo koskaan viittiny siskolta kysyä että miksi halusi neljä nimeä. Ne siskon lasten nimet on onneks aika kauniit, mut ite kuitenkin haluaisin pysyä ihan siinä kolmessa nimessä. Ois aika painajainen, jos tuohon ns. neljän nimirimpsuun pitäis lisätä vielä joku kaksiosainen sukunimi, esim. Virtanen-Mäkinen.

  Taii mieti jos jonkun nimi ois vaikka Maija-Liisa Anneli-Johanna Kaisa-Reetta Virtanen-Mäkinen. :DDD Ois aika järkkyy, tosin toivottavasti tollasia tapauksia ei oo oikeesti. ;)

  Mut sit kyl noi kaiken maailman Barbiet ja Ledit on ihan järkyttäviä nimiä. Yäk. :D

  Äiti on kertonu, että mun nimen se keksi oikeastaan jo raskauden alkuvaiheilla, koska oli niin varma että tyttö tulee. Äidillä siis oli mun nimi koko ajan mielessä, mutta sitten jossain raskauden keskivaiheilla se tykästyi nimeen Heidi. Selvisi, että äidin työkaveri, raskaana oleva myöskin, tykkää nimestä Heidi. Niinpä äiti ja sen työkaveri sitten päättivät leikkimielisesti, että se kumpi synnyttää ensin, saa nimetä lapsensa Heidiksi. :D No äiti sitten myöhästyi eikä musta tullutkaan Heidiä. :'D Mutta oon kyllä tyytyväinen mun nimeen enkä pois vaihtais, vaikka maksettais. :)

  Tulipas pitkä kommentti, innostuin vähän. Soriiii! :-)

  VastaaPoista
 8. Sain etunimeni siks koska se rimmas isosiskon etunimen kanssa. Ja toinen nimi Karoliina oli joku 90-luvulla syntyneiden hittinimi, onpas tosi omaperäistä :D.
  Varmaan kauhein nimi, jonka lapselle voi antaa on tyyliin Unelma Sirpa-Leena, tms.

  VastaaPoista
 9. Niin ja ei tule unohtaa, että eräs yläasteen opettajani ehdotti, että kun saan lapsen ja jos se on poika, antaisin hänen nimekseen Karhu Kuura. Hänen lapsensa nimihän oli Käpy.

  VastaaPoista
 10. Minusta piti tulla Sini, mutta synnyntin kirkkaan punaiset hiukset päässäni, joten minusta tuli (luonnollisesti?) Rosa. Ja yhdellä oolla siksi, että äitini oli lukenut nimikirjasta, että silloin se lausuttaisiin Roosa, jos nimi kirjoitetaan kahdella oolla, se tulisi lausua Ruusa. Eli näin. Annina tuli isältäni, mutta koska Anniina olisi kuulema näyttänyt hullulta yksi o:sen Rosan vierestä, siitä väännettiin Annina. Vuonna 2009 sain nimeni nimipäiväkalenteriin. Että tällainen tarina.

  Pienen veljeni nimi tuli siitä, ettei se kuulema voinut olla Valtterikaan, sillä veljeni isän työkaveri oli juuri ennen Oskarin syntymää saanut lapsen, jonka nimeksi tuli Valtteri.

  Läheiseni mietti taas vaimoineen koko rauskauden ajan mikä olisi lyhyt, ytimekäs tytön nimi, jossa ei mielellään ole ällää, ässää tai ärrää. He epäonnistuivat.

  Nimi siis todellakin ON vakava asia!

  VastaaPoista
 11. Luoja mikä ilme :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

  VastaaPoista
 12. Mun kohdalla nimi on perustunut ulkonaköön. :D Oli kaksi vaihtoehtoa, Laura ja Heidi ja Lauralta sitten kuulemma syntyessäni näytin enemmän. Hirveästi en ole kiitellyt vanhempieni valintaa, koska ei todellakaan ole mikään harvinainen nimi. Kunhan aikanani valmistun, olen opiskellut 16 vuotta niin että luokalla on aina ollut vähintää yksi kaima. Toinen nimi taas tulee äidin äidiltä, ja mahdollisesti se laitetaan sitten jatkoon joskus tuleville lapsille...

  VastaaPoista
 13. Etunimi on muunnos isomummun nimestä, toinen nimi mummulta ja kolmas äidiltä, ei siis mitään omaa :D Haluan kuitenkin laittaa kiertoon äidiltä perityn nimen, vaikkei se minua hirveästi miellytäkään, mutta minusta on kiva, että sama nimi siirtyy sukupolvelta toiselle. Luonnollisesti siis sillä olettamuksella, että joskus saan tytön. Pojalle taas haluaisin isältäni ensimmäisen tai toisen nimen :)

  VastaaPoista
 14. Vilihän tuosta pojasta varmasti tulee. Ja ristiäisissä julkistatte suvullenne uutisen kihlautumisestanne, jonka jälkeen voitkin paljastaa sen myös täällä blogissa ;)

  Saa nähdä osuvatko arvaukseni oikeaan ;)

  VastaaPoista
 15. Nyt mä tiedän sen! Menette naimisiin kun on ristiäiset!

  VastaaPoista
 16. Saathan sinä vaikka 6nimeä? Mutta kovin järkevältähän se ei kuullosta jos on esim. Matti-Esko Veli-Pekka Nuutti-Tapio Miettinen :D Mutta esim yksi nimi voisi olla väliviivalla esim elias onni veli-pekka :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...