2011/01/13

Kasvatustieteiden äitimaisteri

Tiedättekö sen, kun oma äiti/isä sanoo sen legendaarisen lauseen joskus lapsuudessa, joka kuuluu jotakuinkin näin: "Ymmärrät, kun sinulla on omia lapsia/ Ymmärrät, kunhan kasvat". ?

Kuinka moni myöntää, että ärsytti aivan kauheasti?

Kuinka moni myöntää, että loppujen lopuksi ( vaikka kuinka ärsytti ) he olivat oikeassa.?

Näinpä.

Sitä huomaa tulleensa vanhaksi, kun ei enää arvostele omien vanhempiensa kasvatusmetodeita vaan peräti avostaa niitä. Minä sain mielestäni melko tiukan kotikasvatuksen, mutta kotoa muuttaessa kovin unohtuivat rajat.. Minun piti yläasteella olla kotona 19.00, kokeista piti tulla hyviä numeroita, teimme paljon kotitöitä ( ja oikeasti paljon..), emme saaneet viikkorahaa.. Moni kaveri tuntui pääsevän helpommalla.. Mutta hyvä, että minut kasvatettiin suht tiukasti, arvostan sitä äitinä nyt.


Aika lähellä hymyä jo :)

" Tino: En kerinnyt lukeakaan loppuun asti kun olin et TISSIT :D joo sori vaan, mut ei niitä voi olla näkemättä.
Vaivaako selkä yhtään?"

- Vaivaa. Enpä voi muuta sanoa.. :D

Tällä hetkellä teitä kiinnostaa niin kauheasti sellainen seikka, että olen yltä päältä puklussa. Jep, äitiys on ihanaa!

6 kommenttia:

 1. Myönnetään, että puhut täyttä asiaa!

  VastaaPoista
 2. Ai Marko jo kesällä inttiin?! Tiedättekste minne se menee? Teillä varmaan tuplaikävät silloin Mapun kanssa, ymmärrän jos ajatuskin ahistaa :S Oon kyl kuullu et perheelliset sais jotain ylimääräisiä lomia, toivottavasti se pitäis paikkansa! :)

  VastaaPoista
 3. Ihan totta puhut! Ärsytti se sillon kun vanhemmat noin sanoivat mutta nyt kyllä ymmärtää. Monia erimielisyyksiä on ollu oman äidin kanssa nuorempana, esim. sellaista että mut sijoitettiin kodin ulkopuolelle asumaan. sillon muistan miten vihasin sitä äitiä.. Mutta nyt kun ajattelee, niin siinä pisteessä varmaan olisin oman lapsen kanssa toiminut ihan samanlailla jos mikään muu ei auta. Esimerkkinä vaan tälläinen.

  Kyllä koht tulee hymyjä ja leveesti teillä :)

  VastaaPoista
 4. Hihii, äitiyden maistereita ollaan. Ja noi tissit on kyllä tissit... Selkä varmasti on riekaleina, kun joudut kanteleen Mapun lisäksi noita. No Marko kiittää, vai? :P

  VastaaPoista
 5. Ihan tosi! :o Mulle se koruliikkeen lävistäjä sano, että ei mielellään saisi kuukauteen pussailla... Tuskinpa kumminkaa ite pystyn olemaan niin pitkään pussaamatta. :D Ei mieskää olis ilonen heh.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...