2011/01/01

Uuteen alkuun?

Olisiko edes hienoa, jos uutena vuotena tehdyt lupaukset pysyisivät koko vuoden voimassa? JOS nyt sattuisin jotain lupailemaan, niin ne asiat olisivat ehkä lähemmäs tälläisiä:


Vuonna 2011 on aika tehdä muutoksia elämäntapoihin ja jos nyt ekaksi lähdetään siitä liikkeelle, että haluan olla terve ja jaksava äiti. Raskauskilot tässä putoavat pikkuhiljaa, joten laihdutukseen ei suoranaissti ole syytä, mutta liikkua pitää tänä vuonna enemmän, sehän on mielellekin hyvää ( vaunulenkit täältä tullaan!). Samoin pitäisi kiinnittää huomiota syödyn ruoan laatuun. Typeränä ihmisenä saatan paastota päivän ja kiskoa sen suklaalevyn sitten illalla, vaikka huomattavasti terveellisempää olisi syödä 5-6 kertaa päivässä pieniä annoksia terveellistä ruokaa. Ahmimiselle on saatava piste. Aion opetella tekemään ruokaa itse mielummin, kuin syödä valmispöperöitä ( ja minun kokkaustaidot tuntien tämä tulee olemaan kauhean haastavaa..). Tänä vuonna vitamiinit on koko vuoden käytössä ja koitan muutenkin pitää hyvää huolta tärkeiden ravintoaineiden saatavuudesta.Turhan kulutuksen koitan vähentää ainakin puoleen ( hyvästi heräteostokset!), vaikka tuskin nyt pahemmin muuten ekoilemaan rupean. Kierrätän edelleen, mutta tuskin nyt sentään kestovaippoihin siirryn. Koitan vain säästä rahani johonkin fiksumaan, kuin H&M:n ah_niin_halpoihin_vaatteisiin.

Tänä vuonna olisi ehkä aika panostaa parisuhteeseen enemmän. Nyt, kun meitä on kolme ja kaksinkeskeinen aika Markon kanssa on lievästi kortilla pitää alkaa "hoitamaan" parisuhdetta enemmän.Voisin ehkä joka kolmas kerta jättää valittamasta ja nalkuttamasta likaisista vaatteista olohuoneesa. Voisin muutenkin käyttää sanaa "me" enemmän, kuin "sinä" ja "minä". Tänä vuonna opettelen myös tappelemaan reilummin. Marttyyriasenne kitketään hiljalleen pois ja samoin turha dramatisointi. Ja tosiaan, sen välittämisen ja rakastamisen voisi ehkä useammin näyttää ihan arkipäivän asioissa.

Olisipa hienoa muistaa tänä vuonna ihmisten syntymäpäivät ja viettää koneella vähemmän aikaa. Ja sitten ois tietty upeaa, jos voisin tehdä tästä poikani ensimmäisestä elinvuodesta upean ja rakkaudentäytteisen.

1 kommentti:

  1. Nyt on kyllä pakko kertoa, kun muistui mieleen: näin yks yö unta, että oltiin jollain samalla parisuhdekurssilla. Se oli jotenkin aika random-uni. :--D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...