2011/02/23

Ostolakossa, kunnes toisin todistetaan

Hellurei, piti tulla esittelemään muutama uutuusihanuus tänne blogin puolelle, ettei aina tarvitsen niitä kakka-analyyseja lukea. Yläpuolella olevat vaatteet on Mikael saanut brittälästä asti Markon perheen tutuilta. Hieman ovat vielä isohkot, mutta pianhan poika niihin kasvaa ( ja niistä pois myöskin..). Minusta nuo on ihan yyyyberhienot.


Tuon nallen Mappunen sai viime viikolla V:ltä ja N:ltä ja se tuli Kuopion suunnalta ja siitä tuli heti hittilelu. Arvatkaas, mistä tuo pallo on? No ei sen kauempaa, kuin Tokiosta. Marrykan japaninreissu toi poitsulle pallon ja äipälle cupcake-korvikset. Vaikka tuo pallokin on enemmän äitin stressipallona, kuin lapsosen käsissä..


Sitten onkin nuo omat hankintani tässä kuussa. Välikausitakki, 2 tregginssit + farkut, peruspaita ja kukkatennarit. Noita tennareita ei millään tahtonut löytyä kotikaupungista, joten tilaukseen netin kautta sitten.

Vaatteet alkavat pikkuhiljaa mahtua taas päälleni, vaikka ne "skinny jeansit" saavat odottaa kaapissa varsin koko loppuelämänsä, eivät tosiaan jaksa yltää reisistä ylöspäin, mutta toimikoon hyvänä motivaationa sitten. Huomaa hyvin sen, miten vartalo on oikeasti eri mallinen raskauden jälkeen, kaikki on valahtanut reilusti alaspäin ( terveisiä edesmenneelle ryhdilleni!). Kuinka kauan teillä meni palautua synnytyksestä?

12 kommenttia:

 1. sitähän sanotaan, että se aika on 2 vuotta ennenkuin palautuu :D Vaikka mulla on 9½ kuukautta synnytyksestä ei raskaus arvetkaan ole vielä kokonaan vaalentuneet :D ja kiloja vaan tullu lisää.. ehkä pieni skarppi tässä vaiheessa auttas:D

  VastaaPoista
 2. Synnytyksestä ja raskaudesta palautuminen on hyvin yksilöllistä. Ei kannata verrata liikaa itseään muihin.
  Sairaalassa kerrottiin, että raskaudesta ja synnytyksestä palautumiseen menee periaatteessa se sama 9kk kuin raskaana olemiseen. Periaatteessa tämä on totta.

  Mä pysyin kyllä fyysisesti todella hyvässä kunnossa koko raskausajan ja synnytys oli helppo. Olo oli ns. oma jo pari viikkoa synnytyksen jälkeen. Kilot lähtivät nopeasti. Muistaakseni pari kk synnytyksen jälkeen ne oli jo miinuksella. Poikaa nostellessa lihakset pysyy kunnossa ja paino kurissa. On muuten hirveet hauikset :D!

  Muuten oon omasta mielestäni palautunut loistavasti ja kaventunut yhtä kapeaksi kuin ennen raskautta. Mut tos lantiolla kun tuntuu lihakset päälle päin. Niin ne huomaa kuinka raskaudessa on venynyt. Siis ne ei elämään vaikuta lainkaan ja toimivat niinkuin pitää mut odotan et josko ne katois niin etten niitä hoksaa :D Siis en tiedä mitkä lihakset noi on. Ei siis mitkään lantionpohjalihakset.

  VastaaPoista
 3. MUlla palautu kans suht nopeesti, 2kk synnytyksen jälkeen oli menny 15kg pois kun jätin ruokahalun varmaast sinne sairaalaan. Maha oli oma litteä mahani sinä päivänä kun päästiin kotiin sairaalasta eli kolmen päivän jälkeen, se oli ihan kuopalla jopa mutta se on kuitenkin (niinkun kaikki muukin mun vartalossa) löysä! mitenkään kiinteessä kunnossa en ollu ennen raskauttakaa mutta en näin löllö.

  VastaaPoista
 4. Mulla nyt 8kk synnytykestä ja ihan hyvin tähän mennessä palautunu. Raskauden aikana tuli 20kg painoa ja siitä jätin sairaalaan heti 10kg. Imetys vei mukanaan siitä vielä jonku 5kg mut ne tuli aikas heti takasin kun lopetin imetyksen. Kokoajan tulee vaan lisää kiloja :D Maha on ihan kiintee mutta ei tosiaan mikään lättänä. Synnytyksen jälkeen kun laihduin aika paljon, imetyksen ja syömättömyyden takia niin maha oli silloin ihan litteä ja oma ittensä, mut sit kun tuli kilot takasin niin onhan toi tällä hetkellä aika pötsi. Ei nyt mikään kovin iso, mut pari makkaraa omistan. Raskausarpia mulla ei tullu muualle kun tisseihin ja reisiin muutama. Ja niitä ei enää huomaa. Olivat kuitenkin tosi pieniä. Lantio + perse on tietysti levinneet ihan kiitettävästi ja en usko että toi lantio ainakaan tosta on enää mihinkään kaventumassa. Mut ei mua haittaa. Tykkäänkin enemmän olla vähän "pulleempi" kuin joku luutikku. Niin ja imetyksen jälkeen tissit tietysti lössähti, olivat ihan oikeasti sellaset järkyttävät roikkuvat tyhjät pussit. Yök! Mutta, nyt kun oon vähän ottanut lihaa luitten päälle niin tissitkin näyttäis taas täyttyneen :D

  Eli siis näin tiivistettynä, omasta mielestä oon ihan hyvin palautunu raskaudesta/synnytyksestä, nyt kun synnytyksessä tuleet repeemätkin ovat vihdoiki parantuneet suht kunnolla. Siihen meni pikkasen päälle puol vuotta.
  Ainut mikä välillä ahdistaa on toi maha, koska ei tosiaan ole mikään maailman kaunein, ainakaan iltasin tai hyvin syöneenä, kun turpoaa ku mikäki. Mut en mä jaksa välittää. Pikku makkara siellä tai täällä, ihan samapa tuo.
  Ai niin, selkäkivt/iskias jäi muistoksi raskaudesta. Selästä joku nikama + kaikki lihakset aivan paskana ja toi iskias vieläki ikävämpi. No, mut onneks ei sentään se joka päivä vaivaa, toisin ku selkä kivut.

  VastaaPoista
 5. Itelläni meni se vajaat 6kk että kaikki 25kg lähtivät(imetyksellä ainoastaan), nyt vuoden jälkeen suht hyvällä mallilla mennään. Arvet tietenkin ovat jääneet, mutta haalistuvat ajan myötä. Ja mahan kanssa vielä pitää vähän tapella, että tyytyväisiä ollaan :)

  Jokaiselta vie sen oman aikansa :)

  VastaaPoista
 6. esikolta reilut puoli vuotta raskautta edeltävään painoon, en ollut dieetillä tai treenannut, ainoastaan imetin, hyötyliikuin vaunujen kanssa ja kantelin vain sylissä viihtyvää vauvaa. lantio jäi pysyvästi leveämmäksi (tykkäsin), alavatsa muuttui littanasta pieneksi sieväksi kummuksi (tykkäsin) ja tissit venähti (en tykännyt)..

  nyt taitaa mennä huomattavasti kauemmin...

  VastaaPoista
 7. Mulla ei ole koskaan ne kaikki ylimääräiset kilot lähteneet mitkä raskauden aikana tulivat. Mulle tuli 20 kg lisää ja kaksi kiloa niistä jäi, vaikka kuinka niitä yritin saada pois. Nyt olen uudelleen raskaana (2vuoden päästä ekasta synnytyksestä) eli vaaka alkaa kohta taas näyttää suurempia lukemia :D

  Mutta ei niistä kiloista ja vartalon muodon muuttumisesta raskauden jälkeen kannata stressata. Ei sen puoleen oon ite stressannut niistä liikaakin, mutta tällä hetkellä olen kai vaan tyytynyt kohtalooni. Ja sie oot niin nuori että kroppa varmasti palautuu nopeasti!!

  On muuten tosi ihana lukea siun juttuja. Olen samasta kaupungista kotoisin kuin sinä mutta asun ulkomailla, kiva lukea blogia kotipaikasta :)

  -Kastanjapuu-

  VastaaPoista
 8. Multa meni ehkä puoli vuotta palautua noin suunnilleen. Lantio kuitenkin jäi leveämmäksi mitä ennen synnytystä ja raskautta, vaikka kiloja oli jossain vaiheessa vähän vähemmän kuin ennen ekaa raskautta.

  VastaaPoista
 9. Kaksi raskautta takana, viimeisemmästä synnytyksestä melko tarkalleen vuosi. Painoa 13kg enemmän kuin ennen ekaa raskautta, ja maha näyttää edelleen siltä että olisin puolivälissä raskaana.

  Eli mulla palautuminen on ollut todella huonoa... Arvet sentään alkaa haalenemaan, eikä liitoskivutkaan enää juurikaan vaivaa. (Olivat pitkään riesana vikan synnytyksen jälkeenkin) Tissit on myöskin roikahtaneet :)

  Ikää 20v. Että valitettavasti mun kohdalla nuori ikä ei oo auttanut nopeasti palautumiseen :(

  VastaaPoista
 10. itse olen 21-vuotias, pian puolivuotiaan jäpikän äiti. Liikuin koko raskausajan, kävin salilla ja lenkillä ahkerasti, painoa kertyi silti lähes 20kg. Sairaalaan jäi vain 6 kg, mutta nyt liikunnan ja ruokavalion myötä enää kilo lähtöpainoon! Tosi tyytyväinen olen ja moni on sanonut ettei huomaa että koskaan olisin raskaana ollutkaan.. tosin arvilta säästyin kokonaan. Ainakin tällä kertaa ;)

  -jennimarika

  VastaaPoista
 11. Mulla odotuksesta tuli 14kg ja jälkitrkastuksessa jäljellä oli vielä 7kg. Mutta sitten lihoin kivasti ja sain kaikki takasin. Että vasta nyt kesällä, kun tyttö oli melkeen 1,5v sain kaikki nuo pois. :D Että juuuh..

  Arvet on jo hyvin valeat, mutta silti ne näkyy kuitenki vaikkapa vessan valossa liianki hyvin.

  Tissit on onnettomat. Isot, mutta plörtsähtäneet nahkapussit. Ei kiva. Mulla tuli melko järkytyksenä noi tissit, kun meni puoli vuotta, ennen ku huomasin ne oikeasti ja itkuhan siitä pääs. Mutta semmosta se on, ei aina voi voittaa. :)

  VastaaPoista
 12. Mä kans sanoisin, että noin puoli vuotta, niin olin samannäköinen kuin ennen raskautta. Nyt poika 8½kk ja paino on jo miinuksella alkutilanteesta. Etuvarustus tosin edelleen + 2 kuppikokoa :D Hyvin luonnistunut ja edelleen jatkuva imetys ja ahkera vaununkärräysliikunta on avainsanat.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...