2011/02/02

Perheilta

Osallistuin taannoin synnytysvalmennukseen monen muun ensikertalaisvanhemman tavoin viime syksynä. Tänään oli neuvolassa sellainen "perheilta", jossa näimme sitten valmennuksessa tutuiksi tulleiden perheiden kanssa. Meidän lisäksemme oli mukana 4 muuta paria ja hassuinta tilanteessa oli se, että viime kerralla nähdessä kaikilla meillä oli valtavat mahat. Vaan ei ole enään.

Edustimme Markon ja Mikaelin kanssa nuorimpia, niin vanhempina, kuin lapsenakin. Poika oli melko nätisti koko kahvittelun ajan, suorastaan uninen. Yllättävän helpottavaa päästä jakamaan kokemuksia muiden äitien kanssa, varsinkin, kun eräs toinenkin oli kokenut sektion ja heillä oli vain hieman Mikaelia vanhempi poika. Tapaaminen herätti ehkä pienen kipinän lähteä kokeilemaan kaikenmaailman vauvajoogaa ja -uintia, vaikka olinkin aluksi sitä mieltä, että ehdoton ei kaikelle sellaiselle ( mistä lie sekin päähänpisto..?). Avoimeen päiväkotiin olisi kiva mennä keväämmällä, kun pääsee vaunuilla kivasti kulkemaan. Talvisin vaunuilu ei oikein auraamattomilla teillä jaksa innostaa.


" Oonko ees söpö?"

Vanhemmuudesta on muutenkin tultu keskusteltua tänään enemmänkin eri ihmisten kanssa. Edelleen koen olevani onnekas lapsen kanssa, minulla on tukiverkko ja pääsen lähtemään melkein milloin tahansa ulos hoitelemaan omia asioitani. Arvostelijoita tietysti aina riittää, mutta koittakaapas lapsettomat itse perässä, ei se ole kuitenkaan ihan niin helppoa, kuin elokuvissa.

Ja nyt avautumisen jälkeen voisi kipittää tonne sänkyyn nukkumaan Markon viereen.

Ps. Edelleenkin Mikael on Markon poika, joten eiköhän jätetä se aihe jo pois niistä juorukerhoista.. :D

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvä juttu että sulla on hyvä tukiverkosto! Mä tiedän sen kun sellaista ei ole lähellä, koska silloin ku Väinö oli ihan pikkuvauva niin me asuttiin eri paikkakunnalla kun mun vanhemmat. Oli kyllä oikeesti elämä hiukan vaikeempaa ja kaikkien asioiden hoitaminen myös. Mulla ei silloin oikeen koskaan ollut omaa aikaa ja olin vaan kotona. Mä en ees tuntenu siltä paikkakunnalta ketään! : D Onneks nyt muutettiin sille paikkakunnalle mistä mä oon kotosin ja kaikki on paljon helpompaa! On omaa aikaa, nään kavereita, pääsen hoitamaan asioita rauhassa ja mulla on aina apu lähellä jos tarvin. =)

    Kyllä sitä omaa perhettä ja vanhempia rupeeki arvostamaan oikeen kunnolla kun olosuhteet muuttuu! :D

    Mut paskat arvostelijoille! Ihminen joka ei elä vauvaperheenarkea ei voi tulla sua tai ketään muutakaan arvostelemaan, joka hoitaa asioita välillä yksin ilman lasta! :D Paremmin sitä jaksaa vauvasta huolehtia kun välillä oikeesti saa sitä omaa aikaa ja olla rauhassa. Näin minä väitän! :D

    VastaaPoista
  2. Lukaisin vasta nyt tän postauksen, mut täytyy silti nyt vielä vähän myöhässä suositella vauvauintia! Meidän mielestä se on ollu huisin hauskaa. Läträys on kivaa ja vauva tykkää katella muita vauvoja!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...