2011/02/20

Vierailulla

Kun lähtee lapsen kanssa ensimmäistä kertaa pitkälle matkalle on muistettava vähintäänkin ne satamiljoonaa asiaa, kuten nyt esimerkkinä vaikka : vaipat, kosteuspyyhkeet, harsot, rasvat, alustat, korvikkeet, pullo, d-tipat, suolaliuostipat, vaatteita, ulkovaatteita, makuupussi, peitto, sadesuoja vaunuihin, lapsen Kela-kortti, tutti ja tuttinauha yms..
Ja sitten olisi muistettava ne omatkin tavarat..

Lisäksi jännitti mm seuraavat asiat:

- Miten matkanteko sujuu? Itkeekö lapsi koko matkan?
- Entä syöminen? 
- Mites se nukkuminen vieraassa paikassa?
- Entäs jos äiti epähuomiossa unohti jotain?
- ...ja unohduksen takia lapsi raivoaa koko reissun..?
- ...tai sairastuu paikanpäällä..?

Olin itku silmässä jo valmis perumaan koko reissun Kuopioon. " Hei ei me tullakaan, minuu pelottaa matkustaa lapsen kanssa.." Onneki jännitin turhaan kaikkea. Hyvinhän se matka meni.

Kun perjantaina lähdettiin ajamaan Juvalle ( puolituntia aikataulusta myöhässä ja minä hermoromahduksen kynnyksellä..) Mikael nukkui koko matkan, söi Juvan ABC:llä ( miten fiksua on oikeasti, että paikanpäällä on mikrot, jossa lapsen maidot voi lämmittää.. Joo moi olen Sini ja vähän peräkyliltä, kun en tiennyt sellaisista keksinnöistä..) Juvalta ajettiin Kuopioon ja lapsi nukkui taas koko pätkän. Ainakaan matkailu ei ole ongelma meidän poitsulle. Pahoinvoinnista kärsivä äiti taas on maailman parasta matkaseuraa.

Syömiset sitten tuottivat enemmän päänvaivaa, kultapikkuinen ei syö enää rinnalta. Nyt on ollut lähes täydellinen lakko jo neljättä päivää. Ja selvästi huomaa maidon määrän vähenemisen. Koitan yrittää vielä tuon imetyksen kanssa, mutta en soimaa itseäni, vaikka se jäisikin jo tässä vaheessa pois elämästämme ( ei tosin tule yhtään ikävä..). Mikael nukutettiin vaunukopassa vaatekaappiin ( niin karulta, kuin se kuullostaakin..) ja siirretiin keittiöön yöksi, jotta voitiin patjoilta käsin nostaa öisin tippunutta tuttia. Ja joka ikinen yö saatiin ne 10 tunnin yöunet.

Mikael oli lähtöpäivää lukkunottmatta hirmu kiltisti ( eikä tuon ikäiset nyt tahaallaan ole "ilkeitä" muutenkaan) , saatiin käydä kaupoilla Markon kanssa kahdestaan ja meidät hemmoteltiin pilalle. Kunnon ruokaa, mahtavaa seuraa. Kiitos ja kumarrus kaikille

Eikä muuten ollut viimeinen yökyläreissu koko perheen voimin.

ps. Meidän on saatava Nintendo Wii. Pakkopakkopakko..
pps. Meidän on ostettava akvaario ( kiukkukohtaus katosi heti, kun poika sai katsella kaloja..)
ppps. Älkää ikinä jättäkö hoitolaukusta pois vaihtovaatteita vain sillä perusteella, että ei niitä nytkään tarvita, kun ei ole koskaan tarvittu. Juuri silloin lapsi päättää pistää parastaan. Nimimerkillä: " Poikani oksensi ja kasteli muutenkin vaatteensa puolessa tunnissa ja vaihtovaatekerta oli jätetty kummitädin kämpille. "

4 kommenttia:

 1. Ensimmäinen pitkä matka on aina jännittävä tai jopa pelottava. Onneksi ne yleensä menevät lopulta ihan hyvin :)

  Hyvä että teillä nukuttiin automatkat aina, meillä yleensä kanssa nukuttiin/nukutaan. On myös ollut kertoja kun huutoa on takapenkiltä kuulunut ainakin sen 1h verran yhteen putkeen :D

  VastaaPoista
 2. Huu mäkin muistan ekat reissut vauvan kanssa. Se stressi että onko kaikki mukana ja onko vauvalla kaikki hyvin, huhuh. Me tehtiin eka reissu kun Nooa oli 2viikkoa vanha, oltiin yötä pois kotoa isin keikan takia. Hurjaa mutta kivaa :)

  Ja vaihtovaatteet tosiaan pitäs olla aina mukana, kantapään kautta opittua täälläkin :D

  VastaaPoista
 3. Esikoinen on aina kärsinyt matkapahoinvoinnista, joten ei juur reissata. Mummola on 550km päässä :(

  VastaaPoista
 4. Imetyksestä:
  Ole Sini onnellinen , että olet imettänyt "näinkin" pitkään. Moni nuori äiti ei halua/jaksa/viitsi imettää ollenkaan.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...