2011/04/12

Suomen Huippusyntymäpäiväkakku Haussa

Tiedätkö jonkun ihana kakkureseptin, jonka ihan välttämättä haluaisit jakaa? Saisitte nyt ehdotella jonkun kivan juustokakun ohjetta ja se saisi toimittaa synttärikakun virkaa sitten perjantaina. Eli saa linkittää tai laittaa ohjetta kommnettiboksiin, torstaina toteutamme Empun kanssa kakkuohjeen parhaamme mukaan, mikä ei olekaan ihan piece of cake, koska toinen meistä ei ole ihan MasterChef tai TopChef tasoa. Mutta laittakaa ohjetta ja torstaina tulee sitten hieno postaus siitä, miten tehdään syntymäpäiväkakku.
Ja olkaa oikeasti armeliaita. Teemaahan meillä ei ole ( prinsessajuhlat tietysti!).

Ja kun nyt roka-aiheeseen päästään niin listaan tähän Mikaelin sosekokeilut:
Peruna: Yöks.
Porkkana: yöks
Omena: Lemppari..
Päärynä: menee..
PersikkaBanaani: menee
Peruna-porkkanavelli: menee..

Ja tänään vuorossa: kukkakaali!!

Aika varmana yöks lapsen mielestä, jos äitiinsä tulee.



17 kommenttia:

  1. Meillä poika nirsoili yli pari kuukautta lähes kaikkia soseita. Hedelmäsoseet meni viimeisinpänä. Sitten kun uskalsin 5kk iässä aloittaa antaa peruna-lihasosetta niin se alkoi upota.

    Kokeile sellaista kuin bataatti-kesäkurpitsa. Se on miedon makuinen, omaan suuhunkin ei niin ällö (siis ku maistoin). Meillä tuo oli ainoa mikä aluksi pojalle uppos.

    Ja muuten jos käytät esim. Pilttiä niin perunapitoiset soseet lämmitä ylikuumaks ja jäähdytä. Niissä on talven jäljiltä rakenne sellainen tönkkö joka ainakin meillä saa hylkiin/oksentaan sosetta. Kyselin tost Piltiltä ja tärkkelyksestä johtuu.

    Ja se porkkanasose muuten paljaaltaan on jotenki tosi väkevää, jäis iteltäki syömättä :D

    VastaaPoista
  2. Tässä yksi ohje, valkosuklaajuustokakku. Ite oon tehny tällä ohjeella ja on hyvää!

    http://reseptivihko.net/Valkosuklainen_juustokakku

    Tohon vielä sopii todella hyvin esim. mansikoista/vadelmista tehty "sose" :)

    VastaaPoista
  3. Moi, ite oon muutaman kerran tehny tällä ohjeella juustokakkua ja tosi hyvää on ollut. Ja on myös sen verran helppo tehdä, että onnistuu varmasti, vaikka kokki ei ihan MasterCher-tasoa olekaan. :D Ohje on alunperin jostain Valion lehdestä.

    Rahkatäytteinen juustokakku

    Pohja:
    200 g keksejä, esim. Digestive
    75g sulatettua margariinia/voita (muistaakseni ite ainaki käytin enemmän, ku tuntu ettei tuon verran riittäny)

    Täyte:
    2 prk (yks purkki on 200g) maustettua rahkaa, esim. sitruuna
    2 prk (yks purkki on 150g) créme fraîchea (=ranskankermaa)
    1 kananmuna
    3/4 dl sokeria (kolme neljäsosaa siis, en tiiä miten sen saa merkittyä silleen hienosti :D)
    1 rkl vaniliinisokeria
    2 rkl perunajauhoja

    1. Hienonna keksit ja sekoita margariini keksinmuruihin. Vuoraa halkaisijaltaan 24cm olevan irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.

    2. Yhdistä täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n. 1min, jotta täytteestä tulee kuohkeaa ja aineet sekoittuvat hyvin. Kaada täyte vuokaan.

    3. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 30 min. Jäähdytä. Irroita reunat vuoasta veitsellä ja siirrä kakku tarjoiluvadille.

    Kannattaa kokeilla ennen uunista poisottamista, että kakku on kypsä myös keskeltä, nimimerkillä kokemusta on. :D

    Toivottavasti tuosta ohjeesta saa selvää eikä mun merkinnät siellä välissä häiritse. :D Ja toivottavasti ohjeesta oli apua, hyvää synttäriä joka tapauksessa. :)

    VastaaPoista
  4. jos satut olemaan samanlainen herkkusuklaapylly niin ku mie, niin näistä voisit tykätä(: ite oon tehny pari kertaa ja onnistunu ainaki iha jees !
    tässä mars juustokakku

    http://ninak.vuodatus.net/blog/2146939

    ja tässä minttusuklaajuustokakku

    http://elamaajaunelmia09.blogspot.com/2010/05/minttusuklaakakku.html

    (suosittelen lisäämään reseptiin siihen juusto-osioon runsaasti suklaata ! ja jos minttusuklaasta ei tykkää, tää onnistuu kaikilla mm. fazerin suklailla !)

    VastaaPoista
  5. Kantsii kokeilla bataattia. On paljon parempaa kun peruna =) Jos ei jaksa ite vääntää ( keitä ja soseuta keitin vedellä ) niin kaupasta löytyy ainakin toi bataatti-kesäkurpitsa, voi olla jo että on tullut jo muitakin myyntiin.

    VastaaPoista
  6. Ostat sä noi piltteinä kaupasta vai teek sä ite?

    VastaaPoista
  7. Hieps,

    en oo ikinä ennen kommentoinu, mutta kun nyt tuli mulle itselle tärkeää aihe esiin eli kakut ;D

    Tykkään ite leipoa juustokakkuja ja mun mielestä paras on se perinteinen paistettava, ei hyydytettävä. MUTTA pari kertaa oon tehnyt tämän: http://www.kinuskikissa.fi/lime-juustokakku/?sliderpage=4&ref=34
    Valitettavasti en oo ite päässy sitä syömään, kun en yhtään voi sietää liivatetta, mutta ihmiset ovat kyllä hirveesti kehuneet ja pyytäneet reseptiä. :) Nyt alko kyllä tekeen mieli, pitää varmaan lähtä ostaan agar agaria kaupasta.

    Sitten tämä on kyllä nyt ihan normaali täytekakku, mutta ajattelin senkin kertoa. Itse en hirveästi täytekakuista tykkää, mutta tällä täytteellä musta tulee tosi kiva. Ja varsinkin kun sitä täytettä on enemmän kuin sitä kakkuosuutta ;)

    http://www.kinuskikissa.fi/kukkaistyttojen-2-vuotiskakku/?sliderpage=7&ref=1

    Ja tästä sitten vain toi toinen täyte, tuo mustikka.

    Jos et ole ennen tutustunut tähän Kinuskikissan blogiin, niin kannattaa! Se on aivan älyttömän hyvä tällasellekkin jauhopeukalolle. :D

    VastaaPoista
  8. Tää on huippuhyvää!
    Pätkisjuustokakku:
    http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/4985/P%C3%A4tkis-juustokakku/

    VastaaPoista
  9. nonii kaikki eturivin vauvabloggarit (Sini, titti ja muut) SOSEPOSTAUSTA toivotaaan...

    VastaaPoista
  10. :D kiitos noin monesta ohjeesta!
    Ja oon tehny osan soseista itse esim. peruna ja porkkana ja osan ostanut kaupasta kuten esim. omenan ja päärynän.

    VastaaPoista
  11. Anonyymi: Millainen sosepostaus oli mielessä?

    VastaaPoista
  12. http://www.kinuskikissa.fi/juhlapoydan-raitakakku/?sliderpage=3&ref=34

    !! niin nam ! tai sitte esim. toi baileys kakku on toinen. kinuskikissan ohjeilla EI voi epäonnistua vaikka kokata ei osaiskaan. namnamnam

    VastaaPoista
  13. Kinuskikissan blogissa on mun mielestä maailman parhaat kakku- ja muutkin leivonta/ruoanlaitto- ohjeet! Siis sieltä vaan ettimään ja voin kokemuksesta sanoa että mehevä suklaakakkupohja on superparas pohja ja täytteitä ja päällisvaihtoehtoja löytyy myös runsaasti siitä blogista ;) Eikä tarvi osata tehä niin hienoja koristeluja todellakaan, mutta ohjeet on tosi selkeitä ja hyviä! Tsemppii kakun vääntämiseen ;)

    VastaaPoista
  14. Serkku on n. vuos & 3kk. Ja ruuissa on kokonaisia herneitä ja hän ei niistä tykkää nii osaa sylkästä ne kokonaisina ruokakaukaloon (mikskähän sitä taas sanottii..) Mut kyllä se Mikaelki tottuu kun vaan kasvaa. :)
    -Laura

    VastaaPoista
  15. on se nyt piru kun molemmat mun ehdotukset löytyy täältä jo. eli suklaaminttujuustokakku ja valkosuklaa-limejuustokakku! molemmat ihan taivaallisen nam ja helppo tehdäkin! :)

    VastaaPoista
  16. Ehdottomasti paras ja HELPPO ohje on kinuskikissan lime-juustokakku!! Linkki tässä http://www.kinuskikissa.fi/lime-juustokakku/

    VastaaPoista
  17. Tässä ihan tautisen hyvä valkosuklaa-limejuustokakun ohje, ihan superhelppo kun ei oikeastaan muuta tarvii kun sitä valion kausituotetta, valkosuklaa-limerahkaa. sen on ihan tajuttoman hyvää suoraan purkistakin vedeltynä. :D siinä purkissa etiketinkin takana on ohje, samoin niissä muissa maustetuissa rahkoissa! ihan äärettömän helppoa ja hyvää tulee ihan vaan niistä, ei paljoo muuta makua tarvita. itse oon koristellu tän kakun valkosuklaarouheella, limeviipaleilla ym. ja sitte tietysti kiille päälle. :)
    Ja HUOM! suosittelen liottamaan liivatelehdetkin johonkin mehuun, puristat vaikka limestä mehua, lämmität ja sulatat. :)

    Pohja:
    150 g Digestive-keksjä
    75 g voita sulatettuna

    Täyte:
    4 liivatelehteä
    2 dl kuohukermaa
    2 prk (á 200 g) Valion valkosuklaa-limerahkaa
    2 rkl sokeria
    1-2 rkl vettä

    Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen vähintään viideksi minuutiksi.

    Leikkaa leivinpareista irtopohjavuokaan (22-24 cm) pohjan kokoinen pala. Sekoita pieneksi rouheeksi murennetut keksit ja voisula. Painele muruseos kevyesti vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

    Vaahdota kerma. Mausta sokerilla ja lisää rahka. Liuota puristetut liivalehdet kiehuvaan vesitilkaan. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana sekoittaen.

    Kaada täyte muruseoksen päälle. Tasoita. Hyydytä jääkaapissa vähintään 5 tuntia. Irrota kakku tarjolle ja koristele.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...