2011/05/26

Äidin ja isän työt

Minulle on alusta asti ollut tärkeää, että isä osallistuu lapsen hoitoon niin, kuin oletankin tällä vuosituhannella kuuluvan. Isä syöttää, isä pesee, isä pukee, isä nukuttaa.. Ihan yhtä lailla, kuin äitikin.

Marko on hyvä ja huolehtiva isä. Me olemme jakaneet hoitamisen suunnilleen puoliksi, niin syötöt, kuin pesutkin, nukuttamiset ja yötkin. Paitsi, että rehellisyyden nimissä on tunnustettava, että Marko joutuu heräämään yöllä enemmän. Oikeastaan se johtuu siitä, että minä en kuule sitä " haluan tutin suuhuni-marinaa ". Nukun niin sikeästi, että tuskin heräisin kaivuriinkaan, vaikka se ajaisi vierestä.

Jos kävisi niin, ettei Marko auttaisikaan, niin pakkaisin luultavasti kamppeeni ja lapsen ja lähtisin. Minä pystyn hoitamaan oman lapseni muuallakin, jos ei kiinnosta olla isä, niin minäpä en estele, omapa olisi häpeänsä ja menetyksensä. Sama koskee kotitöitä, jos mies ei auta niin se on julmasti bye bye. Minä en suostu alistumaan siihen, että tekisin kaiken yksin. Joidenkin se vaan on pakko. Miten te naiset/äidit oikeasti selviätte yksinään? Olette mielestäni vahvoja ihmisiä ja saatte kaiken kunnioitukseni!

Silloin tällöin käy mielessä ajatus toisesta lapsesta, vaikka sen aika ei ole vielä. Ei ehkä koskaan. Mutta silti ajatus toisesta vauvasta houkuttaa vähän. Hetken verran ne vaan on pieniä ja tunnen syyllisyyttä, kun en osannut Mikaelin vauva-ajasta kauheasti nauttia. Mutta toinen ihanuus vasta sitten, kun on aikaa ja rahaa enemmän. Jos sitä nyt ylipäätään meille suodaan.. Sitäkään, kun ei koskaan tiedä.

7 kommenttia:

 1. Meillä tehdään kans kaikki aika lailla puoliksi. Paitsi tietysti syöttämiset on täysin mun vastuulla, koska rintamaidolla mennään. Sen takia myöskin yöt ovat täysin mun vastuulla eikä J oikeastaan edes herää siihen pikkukitinään, johon mä herään heti. Mutta kompensoin sitä sitten sillä, että aika useasti aamusyötön jälkeen annan vauvan pariksi tunniksi täysin J:n vastuulle ja yritän itse nukkua ne menetetyt tunnit. :)

  Tasa-arvo on oikein. En haluais elää siellä menneisyydessä, jossa mies käy töissä ja tuo leivän pöytään ja nainen hoitaa lapset ja kotityöt täysin yksin. Ei sovi mulle!

  VastaaPoista
 2. voi että tykkään sun blogista! Ite 16 v. jolla aikalailla täysin erilainen elämäntilanne mutta tää blogi niin koukuttaaa! hienoa tekstiä, kiitos :) oot mahtava mama

  VastaaPoista
 3. Meillä kans tehdään aikalailla puoliksi kotityöt & pojan hoito. Tietenkin jos mies on töissä/ oli intissä niin kodin hoito oli pääosin mun vastuulla, ja nyt kun itse lähden palvelukseen, mies tekee kotona enemmän. Itse en todellakaan ole niitä naisia, jotka ottaisivat omien oikeiden lasten lisäksi holhottavaksi yhden hiton aikuisen vauvan. Nykyajan mies osallistuu lapsen- ja kodinhoitoon siinä missä äitikin, ottaen toki huomioon sen, kumpi käy töissä jne.

  VastaaPoista
 4. Oon täysin samaa mieltä! Meilläkin on lähes täydellinen tasajako ja jos ei herraa kiinnostais niin ADIOS! Vähän julmaa olis melkein 5 vuoden seurustelun jälkeen, mutta näin se menee. Ja itse teen myös puolet niistä "miesten" töistä!

  VastaaPoista
 5. Itse olen pienen lapsen yksinhuoltaja. Oon ollut alusta asti. Lapsen isä käy noin kerran viikossa katsomassa lastaan, mutta eipä se silloinkaan hoitoon osallistu. En silti valita, itsehhän lapseni päätin pitää, enkä olisi edes harkinnut aborttia. Elämä on silti ihanaa, vaikka välillä oon niin väsynyt että tuntuu että kuolen! :P Jostain kummasta sitä voimaa silti saa, että jaksaa pyörittää päivän. Päiväunet ainakin itseni kohdalla on kullanarvoinen asia.. Ihmettenkin miten ne yksinhuoltajat/ äidit joiden miehet eivät hoitoon osallistu jaksavat, jotka jostain syystä eivät pysty/osaa nukkua päiväunia silloin, kun lapsikin nukkuu! Mutta nyt kello alkaa olla jo niin paljon, että pitää lähteä vielä pesemään ja kiehuttamaan tutit, niin sitten pääsee tuon pienen ihmeen viereen nukkumaan! <3 ;) Kiitos muuten ihan älyttömän kivasta blogista, täällä on myös yksi seuraaja! :)

  VastaaPoista
 6. Mä oon yksinhuoltaja, oon aina ollu. Mulle se on ihan itsestäänselvyys et mä hoidan kaiken, ni ei se tunnu mitenkään rankalta. Tietty jos oisin tottunu et täällä joku muukin siivoo, hoitaa lasta yms.. ni sitten se voiski olla vaikeempaa.

  VastaaPoista
 7. Meillä "jaetaan" myös kotihommat puoliksi.Kun on iso perhe,täytyy molempien tehdä omansa. Ikää löytyy meiltä molemmilta 24v. Lapset: Eero 3v.,Jasper 1v.&2kk,Pinja 6kk + maha-asukki :)
  Eero & Jasper ovat päivät tarhassa,Pinja on kotona äidin kanssa ;) Vauvan laskettuaika on heinäkuussa. Kun mies tulee töistä,hakee hän pojat tarhasta,ja käy useimmiten kaupassa tuolla matkalla :D Minä hoidan sitten vaateostokset + laskut (yhteiseltä tililtä) Syötän Pinjan & hän käy nukkumaan leikkihetken jälkeen,jolloin alan siivota ja tiskaan,imuroin ja siivoan lastenhuoneen.Jani tulee kotiin poikien kanssa,Jani kokkaa,syömme ja hän tiskaa + leikkii & puuhaa poikien kanssa,pojat käyvät päiväunille,Jani lähtee takaisin töihin ja tulee vasta yöllä. Tämmöstä on meillä arkena ! :) Toki myös minä puuhaan poikien kanssa ja Jani Pinjan..

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...