2011/05/15

Elämää ja ilmiöitä: 5kk:n kiukku?!??

Tuossa aikaisemminkin pohdin lapseni yhtäkkistä kiukkuamista ja hetken googlailtuani  ( internet on aina niin luotettava..) silmiini sattui keskusteluita 5kk:n kiukkuilusta. Onko tälle oikein nimikin?

No se yleisin: hampaat, joita uskon meidän pojankin väsäävän.
Ja sitten ihan vaan tylsistyminen ja turhautuminen. Pitäisi olla virikkeitä tai pitäisi päästä liikkeelle.

Moni kertoo keskusteluissa, että ohimenevää koko kiukkuvaihe ja se lohduttaakin, vaikka jokainen lapsi onkin yksilö. Meidän poikahan ei ole juuri nyt reissun jälkeen kunnolla nukkunut päivällä, hän mutustaa nyrkkejään ja nitkuttaa ikeniään, lattialle laskiessa ja pukiessa kiukku on suurinta, kovin on hermostuneen oloinen pikkumies.
Mutta, kun ollaan ulkona, ollaan autossa tai meillä on vieraita, niin poika on yllättävän kiltisti ja rauhallinen suorastaan seurallinen. Olisikohan se oikeasti vain virikettä ja seuraa vailla? Kuuluu tähän kehitysvaiheeseen? Onneksi asia on helppo korjata: Mikäs sen kivempaa, kuin touhuilla oman lapsen seurana lattialla.

Ajatuksia? Kokemuksia?

6 kommenttia:

 1. Meillä on ihan samanlainen vaihe päällä, mutta meillä ei olla vielä edes päästy sinne 4kk-ikäetapille! Ainoana erona, että meillä Ilias huutaa ja kitisee vaunuissakin mikäli vaunujen kuomu on ylhäällä. Kaikki on siis hyvin jos herra pääsee katsastamaan ympäristöä. En tiedä pitäisikö meidänkin vaihtaa kesällä vaunuista rattaisiin - saahan sen ratasosan kuitenkin makuuasentoon ja haarakiilakohdankin laudan nostettua ihan ylös asti, jos hieman tyydyttäisi tuota uteliaisuutta. Eikös teillä ole olleet koko ajan/suurimman osan ajasta rattaa käytössä?

  VastaaPoista
 2. 4-5kk iässä Milon kanssa meno oli ihan mahdotonta. Yöt yhtä hulabaloobaa ja silläviissiin. Mut nyt herra 6kk on mitä ihanin kaveri. Kaikki se kiukku on tiessään ja yöt nukutaan hyvin. eli se on joku kehitys vaihe kai jossa lapsi oppii tai havannoi jotain uutta et tarvii kiukuta.

  Meilläkin auttoi juuri kyläilyt jne ja auttavat vieläkin.Jos sattuu siis olemaan huonopäivä niin tiedänpähän ainakin mitä teen jos alkaa hermot olla kireällä. (eli lähden kylään niin saa hetken hengähtää)

  VastaaPoista
 3. Heips.Saako esittää postaus-toivomuksia?ei se mitään,esitän kuitenki:D olis kiva mikaelista saada jokin video pätkä tänne,jos haluisit laittaa:)ja myös jtn vaikka joka päivä ruokakuvia,vois itellekki tulla ideoita niistä,mitä tekisi ruuaksi :)?

  VastaaPoista
 4. Heips.Saako esittää postaus-toivomuksia?ei se mitään,esitän kuitenki:D olis kiva mikaelista saada jokin video pätkä tänne,jos haluisit laittaa:)ja myös jtn vaikka joka päivä ruokakuvia,vois itellekki tulla ideoita niistä,mitä tekisi ruuaksi :)?

  VastaaPoista
 5. Ei nyt liity tähän postaukseen, mutta kyllä pisti naurattamaan noi anonyymien kommentit "Se suurin totuus" -laatikossa. :DD Siellä joku itse kaunis missinmitoissa oleva prinsessa. :D

  VastaaPoista
 6. Vierailin blogissasi, luusin että kiukulle taitaa olla monta erilaista vaihtoehtoa, tuleehan vauvalle oma tahtokin!

  Hieno blogi sinulla ja mukavaa luettavaa riittää!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...