2011/05/10

Kuukausittainen kasvuraportti part 5.

Kuukautta vaille puolivuotta! Äääh, miksi Mikaelista tulee iso poika, alkaa painamaan vauvakuume päälle, kun vain ajattelenkin vastasyntyneitä! No en ehkä vielä haluaisi toista lasta, ehkä myöhemmin. Ehken kyllä koskaan..


Poika

Stretegiset mitat
Paino: 7350g
Pituus: 66,5cm
Silinteri: 42 cm

Syöminen: Maidolla ja soseilla mennään. Neuvolasta sanoivat, että puuroa saa antaa. Soseista ne makeimmat maistuu mutta vihannekset ei. Velliä annettiin jonkun ajan, mutta niistä tuli masuvaivaa, joten jätettiin ne kokonaan pos, enkä aio aloittaa, ellei tarvetta tule. Maidolla pärjää varmasti ihan hyvin. Soseruokailu on hallinnassa ja Mikael haluaisi kovasti työntää lusikan suuhun ihan itsekin. :) Maitoa menee kerralla 2dl, joten se tekee soseiden kanssa n. litran päivässä. Ah ja joo me juodaan soseiden kanssa ihan tavallista vettä, ei mene maha kovaksi.Nukkuminen: Tähän on aika tylsää kirjoittaa mitään, koska tilanne ei ole muuttunut nyt kolmeen kuukauteen. Mikael nukkuu noin. 12 tunnin yöunia oikein kiltisti. Nukkumaan 20.00 ja hereille 6-8 aikoihin. Päikkäreitä nukutaanjotain 2-3 tuntia, yhdet torkut ja ja sitten pidemmät unet 2-4 maissa.

Liikkuminen: Mikael hallitsee nyt kääntymiset hienosti, leluihin tarrataan mielellään ( ja viedään suuhun.). Varpaat on löydetty ja laitettu suuhun. Kovasti koitetaan peppua nostella ja mennä naama lattiassa eteenpäin, mutta vielä ei ihan osata liikkua ( kauheeta, miten äkkiä ne alkaa liikkumaan :O ). Pomppiminen isin sylissä on suurint hupia.

Muuta: Neuvolantäti oli myöskin sitä mieltä, että hampaat kiukuttavat poikaamme, kun alaikenissä on selvästi pullottumaa. Vaihdettiin Jekovitit D-tippoihin ja veikkaan viime päivien masuvaivojen johtuvan siitä. Mikael nauraa, jokeltelee, päästää kummallisia " eijeijeijeijeieeiii"-äännähdyksiä ja mölisee ainakin aamuisin. Kovasti on seurallinen poika, ei vierasta lähes yhtään. Tajuaa kutittamisen ja "kukkuu-leikin".Äiti taas on aloittanut tiukentmaan kilojen tiputusta ja pikkuisen on edistytty. Haava on EDELLEEN koholla ja toiselta puolelta kipeä, toiselta tunnoton.

Ja kuukauden päästä palaillaan saman asian tiimoilta.

5 kommenttia:

 1. Haha, voi ei miten repesin tuolle kommentille: "Sääliksi käy, 19-vuotias nuori tyttö, selvästikin vielä köyhä ja todella ruma. Onnea perhe-elämään." xD
  Ihana miten jotkut ihmiset kadehtii ja on katkeria toisille:D

  VastaaPoista
 2. Mäki aina jaksan nauraa noille ^^ :')

  VastaaPoista
 3. Saan aina päiväni naurut niistä suurista totuuksista :D Kiva, kun joku käytti aikaansa tuon kirjoottamiseen, varmaan tuli tarpeeseen purkaa sydätään. <3

  VastaaPoista
 4. Meilläkin poika on normaalisti tosi kiltti, mut ennen kuin oli yhtään hammasta, noin 5kk iässä juurikin huusi pari viikkoa iltaisin suoraa huutoa nukkumaan laitettaessa. Hirveesti järsi purulelua ja selvästi sattu ikeniin. Ekat hampaat tuli kuitenkin vasta joskus helmikuun lopulla muistaakseni eli parin kk päästä tosta. Mä jouduin antaan aina iltaisin särkylääkettä, ku muuten ei raukka saanut unta vaan huus niin kauan et oksensi.

  Ja serkulla samanikäinen lapsi kun meillä ja heillä oli ollut tuossa iässä kans just samanlaista.

  VastaaPoista
 5. Huomentaa.. meill poika 4kk ja on ruvennut kitisemään enemmän :/ mikään ei tunnu olevan hyvin (kun kiukku/kitinä/huuto) alkaa.. Päivisin ei suostu nukkumaan, muutakun pika tirsat vaunuissa (ja siis vaunujen tulee olla liikkeellä) yöt kuitenki nukkuu hyvin..
  Mikä sose on Mikaelin suosikki? vai onko vielä noussut sellaista ylitsemuiden olevaa?! :)
  Lapsi taisi tulla sektiolla, kun haavasta mainitsit. Sama täällä, edelleen arka mutta samalla tunnoton :o

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...