2011/05/15

Ruokapolitiikkaa

Piti jo aikaisemmikin tulla kertomaan meidän perheen ruokapolitiikasta, mutta nyt on ollut näitä kiukkuisia päiviä ja siihen päälle vielä jonkinasteinen vatsaflunssa ( eritteiden väriä ja laatua nyt enempää analysoimatta.), joten koneella roikkuminen lapsen viihdyttämisen oheella on lähes mahdotonta.

Meillä alkaa pikkuhiljaa mennä tasan 50-50 maidot ja muu ruoka. Aamuisin maitoa, 10 kieppeillä puuroa, puolenpäivän jälkeen sosetta + vettä ja maitoa, jos sose ei miellytäkään. Iltapäivästä maitoa ja sen jälkeen sosetta ja vettä ja iltaisin on annettu velliä ja maitoa.

googlesta..

Puuro upposi poikaan! Oikein nätisti menee puolet siitä 2dl tetrasta aamuisin. Olen antanut hieman jotain herkkusosetta puuron kanssa alkuunsa, mutta koitan nyt lipua siitä pikkuhiljaa pois. Velliharjoittelu uudestaan käynnistettiin riisivellillä ja maha on edelleen hieman kipeän oloinen siitä. Maissi ja peruna-porkkana vellit tekevät myös pientä masuvaivaa. Mikael muuten on kova opettelemaan itse jo pullosta juontia ja harjoitellaan vesipullolla yksin juomista (no valvotusti tottakai ). Ja kovasti tahtoo laittaa itse lusikankin suuhun.

Kohta varmaan voisi alkaa harjoitella sormiruokailua, kunhan se syöttötuoli saadaan. Millähän sitä olisi hyvä aloittaa? Kurkku? Porkkana?

8 kommenttia:

 1. Keitetty tosi pieneksi ohueksi pilkottu porkkana, kukkakaali, parsakaali, makarooni ja sitten toki kuorittu kurkku, banaani, omena yms... Hirmu pieneksi ja helposti mussutettavaksi silputtu ruoka (riippuu lapsen hampaiden olemassaolosta) oli meillä ainakin suosikkia, heti kun oppi itse ruokaa suuhunsa viemään. :) Niin ja maissinaksut - voi ne oli hyviä.

  VastaaPoista
 2. Pakko kommentoida tuota anonyymin kommenttia, jonka olet tuonne ylälaitaan laittanut eli:
  "Sääliksi käy, 19-vuotias nuori tyttö, selvästikin vielä köyhä ja todella ruma. Onnea perhe-elämään."

  - Anonyymi"

  Ensinnäkin sinä et ole ruma, mutta miten rumuus nyt näin yleensä liittyy mitenkään siihen, että perhe-elämä ei voisi onnistua (kuten minä tuosta jostakin syystä luen). Ja miten köyhyys määritellään? Rahallisesti? No rahallisesti on tiukkaa varmasti monella, muttei välttämättä silti ole köyhä ja ei-rahallisesti sinä et varmasti ole köyhä, niin ihana perhe sinulla on.

  Mutta juu <3

  VastaaPoista
 3. Niitä maissinaksuja, sulaa suuhun ja ai että ne on hyviä :D

  VastaaPoista
 4. Meille sanottiin neuvolassa, ettei vauvaa saa missään nimessä alkaa syöttämään syöttötuolissa ennen puolen vuoden ikää, eikä vielä sen jälkeenkään saa vauvaa pöngätä istumaan, ellei itse pysy hyvin. Eli ei kannata kiirehtiä sen tuolin kanssa, vaikka 6kk raja paukkuukin kohta rikki.. :)

  VastaaPoista
 5. Mitähän nautintoa tuommosetkin ihmiset saa,kun noin ilkeitä kommentteja on laittanut..tosi säälittävää!semmoset ihmiset on monen vihan kohteena,ja ihan oikein!Sini ei kyllä rumuutta ole nähnykkään!luonnon kaunis tyttönen.noh,makunsa kullakin sano koira,kun pallejaan nuoli.Minä ainakin olen sinistä ylpeä,kun näin hyvin selvityy äitiydestä,mikä ei niin helppoa olekaan!

  VastaaPoista
 6. tuohon syöttötuolijuttuun^^
  meill poika 4kk ja kysyin viimeks neuvolassa tuosta istumisesta..(kun herra koittaa kammeta istuma-asentoon väkisin) ni katto poikaa, joka istua nakotti mun sylissä ilman tukea(siis niin että pein vaan mahasta kii) ja sanoi, että antaa mennävaan kerta jo istuu.. selkälihakset on kuulema sen verran "voimakkaat" jo :D huoletta oon antanu "istua".. huomenna alkaakin operaatio; syöttötuolin tuunaus ;)

  VastaaPoista
 7. Sormiruokailusta sanottiin neuvolassa että keitetty parsa on hyvä ku siit saa mukavan otteen ja banaani on hyvän pehmonen ettei ainakaa pitäs helposti jäädä kurkkuun.:)

  VastaaPoista
 8. Niin ja meille sanottiin että heti jos vähänkin pysyy istuen syöttötuolissa, niin ihan hyvin voi ruokailun ajan pitää, ei oo niin pitkä aika.:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...