2011/06/08

Puolivuotisraportti!!
Mitat
Paino: 7900g
Pituus: 68cm
Silinteri: 42,5cm

Syöminen
Maitoa kuluu edelleen 1l päivässä ja neuvolatäti oli sitä mieltä, että soseita pitäisi lisätä pikkuhiljaa enemmän. Meillä syödään aamulla puuroa, päivällä sosetta ( liha/kasvis) + maitoa,  välipalaksi hedelmäsose/maitoa, iltapäivällä sose ( liha/kasvis), illalla iltapuuro ja ennen nukkumaan menemistä maitoa. Lihaa maisteltu, samoin kalaa. Ei maistu mutta sitkeästi yritetään. Makeita soseita kartan, mutta erikoistilanteissa ( kylässä tai ulkosalla) on helpompi syöttää päärynää, luumua, aurinkoista, omenaa ja mustikkaa. Makeita menee koko purkki, muista kerrallaan noin puolet.  Hellepäivinä juodaan paljon vettä. Vatsa toimii hyvin ja painonnoususta päätellen syömme riittävästi.

Nukkuminen
Yöunet n.10-12 tuntia, nukkumaan mennään 19-20.00. Mikael on alkanut heräilemään 4.00 aamuisin valoisuuden takia, mutta nukahtaa yleensä uudelleen itsekseen. Omassa sängyssä nukutaan mutta päiväunet saa nukkua äidin ja isin sängyssä. Päiväunia nukutaan kerran päivässä n. 2 tunnin verran, jos päiväunet jäävät lyhyiksi, nukutaan pienet torkut  parvekkeella. Nukkumaan Mikael käy itsekseen, eli jätämme Mikaelin pimeään huoneeseen omaan sänkyyn ja sinne hän jää. Muutaman kerran yössä annetaan pudonnut tutti takaisin.

Liikkuminen
Mikael pyörii kelloviisarina ja nostaa itseään taitavasti käsien varaan. Eteenpäin ei mennä mutta taaksepäin senkin edestä ( äitinsä teki samaa aikoinaan..). Pylly nousee ja halu on kova. Esineet vaihtuvat näpsäkästi kädestä toiseen ja lelut kiinnostavat kovasti. Mikael istuu melkein itse ja tykkää seisoksia ja varsinkin pomppia sylissä. Poika on myös kova taputtamaan pöytää ( mummo opettanut..)

Muuta:
Mikael hokee joitain sanoja: " äiti", "äijä" ja "eijeijeijeiiii". Pää kääntyy jo kutsuttaessa kutsujaa kohti ja omia tarinoita on alkanut tulla melkoiseen tahtiin. Poika on erittäin hymyilevä, mutta kova on myös käskyttämään. Hampaat ovat puhkeamaisillaan alapuolelle ja kiukkuahan se aiheuttaa, muuten on rauhallinen tapaus. "Pöö-leikki" on hauskaa ajanvietettä. Kaikista pienistä hankaluuksista huolimatta väittäisin edelleen helpohkoksi tapaukseksi. Mikael on äidin kultapoika!!
6 kommenttia:

 1. on se niin sulonen<3

  VastaaPoista
 2. Meillä aikalailla samoilla linjoilla mennään! Paitsi vesi on meidän puolivuotiaalle jotain ihan hirveää. Pakko kyllä viimeistään näillä keleillä opettaa, ettei veden juomiseen kuole, päin vastoin. :D

  Ainiin,

  Voisiko vauva muuten enää ihanammin jokeltaa kuin sanoen "äiti". Varmasti aika moni ruudun tällä puolen on asiasta kateellinen.. ;D

  VastaaPoista
 3. Onnea puolivuotiaalle! :) meidän pojilla ikäero kuukausi ja yksi päivä :D aika menee kun siivillä!
  alotettiin kans veden juonti nyt ihan "tosissaan", vaan muutaman hörpyn saanut aikoinaan.. ruuan jälkeen menee paremmin vesi kun maito..

  VastaaPoista
 4. Ida hokee ihan samoja! :D Äitiä, äijää ja eieiei :D Meillä on nyt vasta alkanut maistumaan vesi, ihan hyvä näillä helteillä.

  VastaaPoista
 5. Voi että tuo pallopää on suloinen : )

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...