2011/09/18

Arki vs Vapaus

On tässä tullut huomattua, että elämä ilman lasta on tylsää.

Oikeasti.

Miten ihmiset, joilla ei ole lapsia saavat aikansa oikein kulumaan? Haluatteko valaista? Onko tämä tottumiskysymys?

Olen siinä mielin onnellisessa asemassa, että pojallani on innokkaat isovanhemmat, jotka haluavat pojan usein yökylään. Samoin Mapun isä ottaa lomillaan poikaansa hoitoon, jos vain suinkin jaksaa.
Olen vapaalla oikeastaan lähes joka viikonloppu.
Eikä se sovi minulle yhtään.

No sen ensimmäisen päivän jaksaa. Tulee siivottua, valvottua myöhään ja nukuttua pitkään. Saa lähteä illalla melko vapaasti ihan vaan vaikka ajelemaan. Saa lukea ja istua koneella ihan rauhassa. Hiljaista nimittäin on.
Toinen päivä on haastavampi.
Saatan jopa pestä peilit ja lenkkeillä..
Siten tuleekin se tylsyys. Sen huomaa yhtäkkiä, miten kauhean yhiljaista on, kun 9 kuukautta vanha poika ei hakkaakaan kattiloita yhteen tai kitise ja inise roikkuen nilkoista.
Yleensä soitan ennen aikojaan pojan kotiin, laitan ruoat ja pesen ja puen intopinkeänä. Äitiys on ohjelma jota ei saa suljettua päältä pois. Ainakaan pitkäksi aikaa.
En ole kauhean innokas juhlimaan tanssilattioilla pilkkuun saakka. Ehkä kerran kuukaudessa sitä jaksaisi, mutta yleensä ei.

Pidän arjesta, olen onnellisimmillani silloin, kun olen pitkän päivän päätteeksi saanut kitisevän pojan unilleen ja saan rojahtaa sohvalle ihan kaikessa raihassa odottamaan, että kello löisi 6.00 seuraavana aamuna.
Vapaalla puuttuu rytmi itseltäänkin. Säännölliset ruoka-ajat ovat joku kaukainen muisto ja hermot jotenkin kireämmällä (?).

Kohta saan pienen hymypoikani kotiin. Vielä kaksi tuntia..

5 kommenttia:

 1. Ehdin jo surra että nyt on Ääslinnan Supermutsi kadonnut kokonaan, mutta onneksi löysin sut uudestaan, sun blogi on nimittäin aivan mahtava :)

  VastaaPoista
 2. Ei se aika ilman lapsia kulu mihinkään, ehtii ajatella joutavia ja muistaa kuinka paskaa elämä oikeasti on.

  VastaaPoista
 3. toi on niin totta vaikka itelläni on tähän asti ollu vapaata vaan sillon kun on jtn menoa..en varmaan osais ees olla:D

  VastaaPoista
 4. minkä takia marko ei jaksa poikansa kanssa olla?

  VastaaPoista
 5. Äh, mulla taas olis toisinpäin. Kun tyyliin ikiinä ei saa lasta hoitoon mihinkään, niin olis välillä niiiiiiin valmis omaan vapaa-aikaan!!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...