2011/11/19

Unohtunut kirjarakkaus

Kauris innoitti minua kirjoittamaan tämän, koska yhteinen rakkautemme erääseen kohta mainittavaan kirjaan on saanut minut tänään taas innosatumaan lukemiseen.

Luin nuorempana paljon, oman kaupunginosamme kirjasto tuli luettua läpi yläasteen aikoihin. Yleensä lähdin kirjastosta mukanani 20 eri kirjaa, muutaman viikon päästä palautin kaikki. Rakastin fantasiaa ja scifiä. Luin kaikki novellikokoelmatkin moneen kertaan ja ajattelinkin nyt laittaa tähän muutaman elämää suuremman kirjan, joita rakastin palavasti aikoinaan. Nykyään aikahan on melko kortilla kirjojen lukemisen suhteen ( asian korjaan joululomalla! ).

Nälkäpeli - Suzanne Collins

Tätä rakastan vielä tänäkin päivänä kaikista eniten ( se vei sieluni ja sydämeni..), ahmin tämän yhdeltä istumalta ja myös jatko-osat. Juoni oli aivan liian koukuttava. Kertomus siitä, miten oma selviytyminen on muiden tappamisesta kiinni. Aivan käsittämätön taito kirjoittajalta saada lukija taitavasti samaistumaan päähenkilöihin ja kaikkeen. Minulla ei riitä oikeasti sanat. Suosittelen ehdottomasti kaikille tämän kirjan lukemisen. Ja tosiaan elokuvakin on tekeillä. (Traileri ). Odotan tulevalta leffalta varmasti aivan liikaa, mutta sillä budjetilla luulisi saavan hyvää jälkeä.. Tämän käyn lainaamassa heti maanantaina kirjastosta uudestaan.

Harry Potter ( kaikki osat ) - J.K.Rowling

Olin 8-vuotias, kun joulupukki toi Harry Potter ja viisastenkivi-kirjan. Ja sen jälkeen ainoa oikea koulu oli Tylypahka ja odotinkin kutsua sieltä monta vuotta.. En lähde edes vertaamaan kirjoja ja elokuvia, koska me kaikki tiedämme kummat vievät voiton. Aivan käsittämätön kirjasarja, ensimmäinen oikea fanituskohteeni. Ja kyllä, taisin itkeä Siriuksen kuolemaa viitoskirjan loppupuolella. Varmasti luen aikanaan myös pojalle.

Yönsiiven velhot, Korppikartanon salat - Geoffrey Huntington

Tätä ei moni tunnekaan. Yönsiiven velhot kertoo pojasta nimeltä Devon, jolla on erikoisia kykyjä, kuten demonien hyökkäyksien torjuminen. Tosi mukaansa tempaava juoni tässäkin ja aivan älyttömän nerokas sellainen. Tosi kekseliäs. Melkein pirullinen. Näen painajaisia Mielipuolesta oikeasti. Kirjan kansi ei aikanaan juuri houkutellut, mutta luettuani oli pakko lukea uudestaan monta kertaa.

Animorphs - K.A.Applegate

Ah tätä scifin määrää. Kourallinen nuoria saa avaruusolennolta kyvyn muuttua eläimiksi omaksumalla niiden d.n.a:n. Taistelua ulkoavaruuden pahuutta vastaan. Tosi kiva lisä se, että kukin kirja ( todella monta kirjaa..) kerrotaan eri ihmisen tai avaruusolion näkökulmasta. Ja jee, kirjan alalaidat muuttuivat ihmisestä eläimeksi, kun pläräsi sivuja nopeasti. Minun käsitykseni mukaan tätä tulee vielä lisääkin??

Supernaturalisti - Eoin Colfer

Lisää lähitulevaisuuteen sijoittuvaa scifia pojasta nimeltä Cosmosta ja muutamasta muusta, jotka näkevät elämää vieviä parasiittejä, joita sitten listivät. Kirja oli jostain käsittämättömästä syystä hauska, vaikka Artemis-kirjoissa onkin parempi huumori. Luettu varmaan kuusi kertaa, eikä ikinä kyllästytä. Tämä ruokki aikanaan omaa mielikuvitusta hirveästi.


Mitäs te muut olette lukeneet? Kenties näitä samoja?

12 kommenttia:

 1. Harry Potterit, lukukertoja takana miljoona ♥ Mulle oli Dobbyn kuolema kovin paikka :DD

  VastaaPoista
 2. Onks toi nälkäpeli yhtä sensuroimaton kun battle royalet vai onko se tehty ihan ei-niin-K18-meiningillä? ostin pikkuveljelle viime vuonna sen ekan osan mut tuskinpa se sitä on lukenu kun on lähes yhtä hyvä tarttumaan kirjaan kun allekirjoittanutkin, mut ehkä voisin sen siltä pyytää lainaan (tosin tuskin löytyy) jos se oikeesti on ihan "kunnollista verilöylyä luettavaksi".

  VastaaPoista
 3. Sophie Kinsellan kirjat on hyviä. Kinsella on kirjottanu mm. Himoshoppaajan salaiset unelmat, josta on myös tehty se leffa. Mut 'Salaisuuksia ilmassa' on hyvä. Suosittelen lainaamaan!

  VastaaPoista
 4. Mä luin ala- ja ystäaikana mm. Amy-sarjaa, Animorphseja ja sitten semmosta sarjaa, missä kaikki kirjat oli harmaita ja neliskanttisia. Mikähän se oli? Joka kirjalla oli oma teema. Mun yks ehdoton suosikkikirja noilta ajoilta on kuitenkin Ihana meri, se kertoo syömishäiriötä sairastavasta tytöstä. Toinen suosikkki oli Tulitikkuihmisiä, se kerto mm. huumekokeiluista. Noi kaks mulla taitaa olla yhä tallessa :)

  VastaaPoista
 5. Laura: oon lukenut joo! Ihan viihdyttävää hömppää!
  Heini: Joo oon tainnu sen Ihana meri kirjankin lukea melkein kymmenen kertaa syömisvammailuaikana. En ole koskenutkaan vuosiin..

  VastaaPoista
 6. Ainoastaa Animorphs ei ole tuttu kirja. Muut ovat loistavia ♥

  VastaaPoista
 7. toi nälkäpeli on niiin huippu! oli pakko ostaa se vika osa ittelle heti kun ilmesty kun muut osat luin ennen sen kolmosen ilmestymistä:) mut ihan huippu oikeesti! Onneks on sen ykkösosan lukemisesta jo puoltoista vuotta aikaa niin sit kun se leffa keväällä ilmestyy, ei tuu välttämättä(toivottavasti) niin pettynyt olo, koska se leffa ei vaan voi olla yhtä hyvä...:D en siis aio lukee sitä kirjaa nyt enää ennen leffan tuloo, mut sen jälkeen sit vois taas:) mut siis mun ihan ykköslemppari kirja kanssa!

  VastaaPoista
 8. Itekki rakastuin Nälkäpeliin jo ensimmäisellä sivulla! On ihana, kuinka päästään tapahtumien ytimeen heti ensimmäisillä sivuilla, eikä se silti tunnu kiirehtimiseltä!

  Toivon todella ettei leffa petä niin paljon kuin useimmat kirjoista tehdyt elokuvat. Varsinkin kun Nälkäpelissä on niin paljon päähenkilön omia aatteita. Niitä on vaikea tuoda esiin kuvien kautta.

  VastaaPoista
 9. Kiva, että löytyi muitakin nälkäpelin ystäviä :D

  VastaaPoista
 10. Veljeni, leijonamieli ja Pikku Prinssi <3 Maailman parhaat

  VastaaPoista
 11. Nälkäpeli trilogia on mestariteos!

  ... ja Potterit kans :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...