2012/03/22

Vaippasankari ja kaveri
Vaippasankarina on kiva olla.

Mikaelille on puhjennut tosi ikävä ihottuma. Iho on tosi kuiva ja taipeet ovat raavittu kauheaan kuntoon. Rasvailtu ollaan useamman kerran päivässä, mutta ei näytä helpottavan. Ajattelin kokeilla vielä jotain oikein rasvaista rasvaa ja sitten soitella neuvolaan, että mitäs nyt tehdään. Markolla on atooppinen iho ja niin näyttäisi  olevan pojallakin. Ensin luulin, että omena tekee tätä ihottumaa, kun pari viikkoa sitten ostin omenoita ja niitä ollaan mutusteltu paljon enemmän. Ja sitten mietin, kun käytiin siellä uimahallissakin taannoin..Onko vinkkejä kuivan ja punottavan ihon hoitoon?

Otin paljon poikien leikeistä kuvia, mutta jouduin jättämään useimmat kuvat nyt julkaisematta, sillä Mapulta paistaa kaikki luut ikävästi selästä ja kyljistä, kyllä me koitetaan syödä vähän enemmän, mutta haastetta tuo todellakin se, että Mikael napostelisi mielummin, kuin söisi paljon kerralla. Ja lisäksi poika syö kaiken ruokansa nyt itse ( koska auttaa ei saa ) ja suurin osa ruoasta onkin sitten lattioilla ja pöydillä. Jännä juttu, mummoloissa syödään sitten tuplamäärä ruokaa.

9 kommenttia:

 1. http://www.itsehoitoapteekki.fi/Tuotteet1/Laakevoiteet/Sibicort/ tuolla voiteella lähtee :) Meidän vauvalla oli heti syntymän jälkeen tositosi pahana taipeet ja tuolla kun kahdesti päivässä ohuelti laitettiin, niin lähti! Saa muistaakseni käyttää viikon ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo tuosta oonkin kuullu, on voinu olla joskus Markollakin käytössä.

   Poista
 2. Itellä oli pienenä tosi paha atopia. Jos ei normi voiteilla mene ohi niin hakekaa lääkäristä kortison resepti. Mut tota suosittelen apteekista sellasta kuin locobase repair, erityisvoide erittäin kuivalle iholle -nimistä juttua. TOIMII!

  VastaaPoista
 3. en ole asiantuntija, itselläni kun lapsia ei ole, mutta olisiko vauva öljystä apua? hyvin toimii ainakin näin parikymppisen naisen nassuun ja kroppaa, pitää ihon mukavan pehmeänä :)

  teillä on suloinen poika ja blogisi on mahtava! kiitos !:)

  terkuin hiljainen vakiolukija ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvaöljy?.. Okei oon äiti mutten nyt kyllä muista kuulleeni tuosta :D
   kiinnostavaa, kiitos!

   Poista
 4. Kookosöljy saattais toimia myös, ainakin omaan talvella superkuvaan ihoon toimii mahtavasti :) Eikä oo turhia lisäaineita yms.

  K

  VastaaPoista
 5. Suosittelen ihanihanihan ehdottomasti HTH voidetta jota saa ihan marketeista.
  Atoopikkona käytän ko. voidetta ja on todella suosittu juuri atoopikkojen keskuudessa. Jos iho on rikki raavittu tai muuten herkkänä, saattaa kirvellä jonkin verran mutta ei haittaa ja menee nopeasti ohi ja TOIMII. Pari kertaa päivässä HTHta ohut kerros pesun jälkeen ja pitkähihainen löysä paita päälle estämään raapimista. Raapiessa haavaumiin joutuu usein bakteereja joten aina ennen rasvausta pesu hellävaraisella oikean hpn omaavalla saippualla ettei bakteerit jää muhimaan rasvan alle.
  Ei kannata kovin rasvaisia voiteita käyttää sillä rasvahan ei kosteuta.
  Tämä siis ensiapuna ja toki kannattaa ottaa yhteys neuvolaan :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...