2012/04/25

Sori, mutta nyt on kriisi

Olen niitä ihmisiä, jotka harvoin jaksavat murehtia mistään raha-asioista ja pärjäämisestä. Kotoa on lähtenyt elämään semmonen malli, että kaikki kyllä järjestyy. Aina selviää. Ja aina pärjää.
Olen Markon mielestä aina rasittavuuteen asti semmoinen, joka huikkaa ikävien sattumusten kohdalla, että kyllä me selvitään, ainahan me pärjätään. Se ei juuri helpota hänen oloaan ( Marko on varsinainen stressipeikko ).
Syy tähän, miksi minä yritän vakuuttaa itseni ja muut siitä, että pärjää on se, että minä se vasta olen kauhea silloin, kun stressi iskee. Se ahdistus tuntuu niin fyysisenä, että ajatuskin puistattaa. Kierrän ja välttelen sitä parhaani mukaan. Joskus se ahdistuskohtaus kuitenkin minutkin löytää. Kuten esimerkiksi tänään.

Se alkoi siitä, kun me saatiin Kuopiosta asuntotarjous. Liian pieni, ei-toivotulta alueelta ja muuttaa olisi pitänyt 15.6. Ehdoton ei.
Kieltäydymme siitä ja sitten aloin miettimään, että entä jos toista tarjousta ei tule tai jos tulee, niin onko se aina vaan pahempi murju. Joudutaanko me Mikaelin kanssa jäämään Savonlinnaan, kunnes oikea koti löytyy? Missäs Marko asuisi sen ajan? Entä miun koulupaikka ( josta ei ole tullut tietoa..)? Miten kaikki muut asiat kuten muuttaminen ja sopeutuminen?

Sitten soitettiin, että mistäs halutaan pikkumiehen päiväkotipaikka. En minä edes tiedä, missä silloin asutaan. Se piti päättää heti, jotta oltaisiin jonossa. Sanoin, että koitetaan saada asunto Niiralasta. Entäs sitten jos ei saadakaan?  Miten yleensäkään kuljetaan matkat päiväkotiin ja kouluihin, kun ei ole autoa? Pelkkä bussiaikataulujen selaaminen saa aikaan rytmihäiriön.

Entäs se yksinäisyys ja erkaantuminen omasta äidistä ja tukiverkosta?
Seotaanko me Markon kanssa kahdestaan?
Miten päästään viikonloppuisin kotiin tänne Savonlinnaan?
Mites raha-asiat?

Ainoat plussat Kuopiossa on Markon koulupaikka ja se, että Emppu asuu siellä ja se, ettei se ole ihanan kamala Savonlinna

Siksi pyytäisin, että kaikki Kuopiolaiset lukijani, voisivat nyt vähän kertoa kaupungista enemmän, asuinalueista yms. Mihin kannattaa varautua? Onko äideille ja taaperoille kerhoja tai muuta toimintaa? Mistä saa tukea, jos omaa tukiverkkoa ei ole?

20 kommenttia:

 1. Heips, täällä yks Kuopiolainen!

  Mä ite en muuttais ihan keskustaan (niinku Niirala on), mut se on tietysti ihan jokaisen oma asia, missä tykkää asua :) Mä oon asunu koko elämäni muutaman kilometrin päässä keskustasta (Inkilänmäki, Puijonlaakso, Neulamäki) ja tää on mulle sopiva välimatka ja asunnot keskustaa huomattavasti halvempia. Lapsiperheille ystävällisiä asuinalueita (jotka muutaman kilometrin säteellä keskustasta) lienee esimerkiksi Inkilänmäki, Männistö ja Puijonlaakso. Ootteko ettiny asuntoja yksityiseltä vai esimerkiksi Niiralan Kulmalta (Kuopion kaupungin omistama pulju)? Ite oon koko ikäni asunu Niiralan Kulman asunnoissa ja Nikulla on huomattavasti yksityisiä halvemmat asunnot.

  Valitettavasti en osaa infota yhtään siitä, mitä täällä on äideille ja taaperoille tarjolla, sillä odotan vasta esikoistani (rv. 28+2).

  Ei ne bussit niin kamalia oo, bussiaikataulut löytyy helposti ja julkisilla pääsee suht hyvin paikasta toiseen. Onhan se ihan helvetin kallista, jos muksu on isompi ja mukana ei oo vaunuja/rattaita, mutta kulkupelien ollessa mukana on tämä julkinen lysti onneks ilmasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiralan kulmalta ja Kuopakselta ollaan asuntoja haettu. Ai niin ku bussilla pääsee ilmaiseksi rattaiden kanssa! :D eipä paljoa silti kouluaamuina lohduta.. Toivottavasti on joku kiva kuukausikorttisysteemi.

   Poista
 2. Mä en ole koskaan varmaan kuopiossa käynytkään joten siitä en tiedä, mutta noista muista asioista sitäkin enemmän.
  Mullekin on "hankalaa" asua kaukana mun vanhemmista, koska olen niiden kanssa tosi läheinen. Soitellaan tosi paljon ja jotenkin siihen vaan tottuu, vaikka aluksi ajatus harvoin näkemisestä onkin aika kamala.
  Tukiverkostoakaan ei pahemmin täälä ole, suurin osa tutuista kun on vähän eri elämäntilanteessa, tai sitten heillä on omissa lapsissaankin tarpeeksi tekemistä. Jos löytyy kuitenkin edes yksi ihminen jolle voi hätätilanteessa lapsen viedä, niin se jo luo turvaa.

  Me ollaan ainakin Juhon kanssa paljon läheisempiä silloin kun asutaan kauempana sukulaisista. En tiedä mistä se johtuu, ehkä me vaan jotenkin "turvaudutaan" toisiimme. Myös monet mun esim. ulkomailla asuvista kavereista on kertoneet että kaukana tukiverkoista asuminen lähentää parisuhdetta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Joo ahdistaa asua kaukana äidistä, se on kuitenkin ollut aina se ykköstukipilari :/

   Poista
 3. Mielestäni hyvin löytyy äipälle ja lapsille aktiviteetteja. Lähes jokaisessa kaupunginosassa on avointa päiväkotia ja seurakunnan perhekerhoja.
  Ja mun mielestä niiralakin on hyvä paikka asua, kävin sielläkin kattomassa paria asuntoa ennen nykyisen löytymistä.
  -S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, ompa ainakin tekemistä jos ei koulupaikka aukea.

   Poista
 4. täällä kans kuopiolainen huutelee :) ite kamppailin samojen ongelmien kanssa puoltoista vuotta sitten kun päätin muuttaa joensuusta lapsen kanssa kahden kuopioon, itse asun kelloniemessä ja oon viihtyny tosi hyvin erittäin rauhallinen alue,pieni uimarantakin löytyy vierestä ja ei ole pitkä matka keskustaan ja linkat kulkee koko ajan :) mukava paikka on kuopio monessa asiassa: ei oo niin ihanan pienet piirit, päiväkodit ainakin missä oma muksu on ihana, löytyy tekemistä niin äidille ja lapsellekkin ja hei ikeakin aukeaa kohta ;) ja kyllä täällä uusiin ihmisiin tutustuu ja sitä kautta myös lapsellekkin vahtia jos niitä sattuu tartteemaan, itselläkin kaikki sukulaiset asuvat kaukana joten kavereitten kanssa ollaan vuorotellen katsottu toistemme muksuja toimii :) tervetulloo kuopijjoon vaan rohkeesti :) -anni-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta :)! Ikea melkein itsessään on jo hyvä syy muuttaa.

   Poista
 5. Jos mitenkään mahollista, niin elkää menkö Kuopakselle! Ne ei todellakaan oo mun mielestä lapsiystävällisiä taloja, koska suurimmassa osassa asuu nuoria opiskelijoita, joille se alkoholi maistuu. Varmaan löytyy Kuopakseltakin asuntoja taloista, jotka ois suht rauhallisia, mut ite en valitettavasti tällasiin oo vielä törmänny...

  Kuopion liikenteeltä löytyy myös kuukausikortti-systeemi, joka maksaa opiskelijoille 45€/kk. Sillähän saa sitten ajella niin paljon kun vaan jaksaa ja ilman lisämaksua myös öisin ja pyhinä. Jos ei opiskelija satu olemaan, maksaa 30 päivän Kuopiolippu sitten jo 59€, mutta sillä pääsee kans ilman yö- ja pyhälisiä ja sisältää rajattoman määrän matkoja. Kuopiossa aikuinen ja lapsi pääsevät ilmaiseksi tosiaan bussilla, jos mukana on vaunut/rattaat. Jos lapsi on alle 4-vuotias, mutta kävelee ite/on sylissä (eli ts. ilman rattaita/vaunuja), menee aikuisesta normaali maksu ja muksu pääsee ilmaiseksi.


  Kyllä mä uskon, että Kuopiosta löytää helposti uusia kavereita, on täällä ainaki asukkaita enemmän ku ääslinnassa :D

  Mä oon kans harkinnu sitä, että muutan Ikeaan :D Sinne siis, jos ei muualta asuntoo teillekään irtoo! Niiralan Kulmalla on aika kova kysyntä asunnoille kesällä ja sit syksyllä varsinkin. Ite jonotan Nikulta parhaillaan 3h+k+p+s, voi olla aika kiven alla... Nikulla vapautuu kuulemma kesäisin ihan hyvin kolmioita, mut noi saunalliset on sit vaikeemmin saatavissa, ku niitä vapautuu niin paljon vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos todella paljon!! Soitin sinne ja ehdottivat Petosta, sieltä sais kolmion, käsittääkseni se on kuitenkin melko kaukana?

   Poista
  2. Itse en asu Kuopiossa, vaan Joensuussa ja opiskelen Itä-Suomen yliopistossa sekä olen aktiivinen yliopistolainen, joka on saanut tungettua itsensä liiankin moneen paikkaan, jonka takia tiedän hieman Kuopionkin, etenkin Kuopaksen asuntomeiningeistä.. Siellä on "perheasunnot" suurinpiirtein samalla tavalla kun täällä meille Joensuun Ellillä eli kokonainen talo on yleensä näitä isompia asuntoja ja perheitä pyritään yleensä keskittämään samoihin taloihin, jolloin nämä juhlivat sielut (jotka myös yleensä asuvat niissä pienemmissä asunnoissa) eivät ole samassa talossa aiheuttamassa mekkalaa. Itse asun Joensuun Ellin kämpässä perheeni kanssa ja olen ollut tyytyväinen. 3 vuoden aikana häiriötä tuskin on ollut nimeksi, kerran vuodessa alakerrasta kuuluu musiikkia, mutta muutoin hyvin rauhallista. Joten rohkeasti vain ottamaan Kuopaksenkin asuntoja vastaan!

   Petonen on aika kaukana keskustasta, mutta se varmasti näkyy vuokrassa. Petoselta kulkee bussiyhteydet hyvin.

   Poista
 6. Moi! Petonen on n.10km keskustasta mut sieltä löytyy jo kaikki tarvittava :) ite asutaan keskustassa 1,8v pojan kanssa ja toinen lapsi tulossa. Ei mitää valittamista ja tosi raihallinen talo. Ihania isoja puistoja ja kohta ku jään mammalomalle ni helposti pääsee ihmisten ilmoille. Kuopioo voin suositella vaan etittäin lämpimästi,onhan tää valittu myös suomen paehaaks kaupungiks kasvattaa lapsi ;)

  VastaaPoista
 7. Kuopio on aivan ihana kesäkaupunki. Tervetulloo savoon :) tuosta petosesta vielä, täti asui muutama vuosi sitten petosella eskari ikäisen kanssa ja kertoi ainakin silloin alueen olevan melko rauhatonta aluetta :/ en tiedä miten asiat on nykyään.

  VastaaPoista
 8. Petonen on se Kuopion huonoin alue, sielläkin tosin riippuu vissiin aika paljon talostaki, mut noin yleisesti ottaen se on se pahamaineinen, en sinne Petosella asuneiden kavereiden kommenttejen perusteella lähtisi, oikeastaan en edes ilman lasta, ellei se olisi se ihan viimeinen ja ainoa järkevä vaihtoehto. Muuten ei ole kokemusta Kuopiosta kuin Neulamäen osilta, joka siis on melko lähellä keskustaa (helvetillinen mäki ihan kirjaimellisesti, mutta kunto kasvaa.. :) ), joka on ok :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kuullut Petosta pelkkää negatiivistä lähipiiristä, mutta onhan täällä Ääslinnassakin Haka, jonka maine on varmaan pilannut mutta eihän sitä tiedä millaista siellä olisi asua. Asutaanhan me nytkin Nätkillä joka ei ole mikään lapsiperheen unelma. :)

   Poista
 9. Totuushan on se, että juoppoja löytyy jokaisesta kaupunginosasta, niistä ei mihinkään pääse. Tietysti jokaisessa kaupunginosassa on myös tietyt talot, joissa pulit ja narkit viihtyy. Ja kun Neulamäestäkin oli edellisen kirjoittajan osalta puhetta, niin kyllä täältäkin puleja löytyy ja rauhatonta menoa. Ite oon vuoden verran asunu Neulamäessä ja ei mitään valittamista, kaikki tän pihapiirin 5 taloa on rauhallisia ja narkkeja ei tässä asu, mutta heti tuolta reilun 500m päästä löytyy varmasti Neulamäen pahamaineisin talo, Juontotie 9. Mut kuten sanottua, vaikka ne on noinkin lähellä, ei oo vaikuttanu mun asumiseen ja elämiseen :) Petosellakin riippuu tosi paljon asuinpaikasta, onko siellä rauhatonta vai ei. Saako Sini udella, et mistä päin Petosta teille tarjottiin Nikun (käsitin, et kyse ois Nikusta) asuntoo? Ku Nikullakin on niitä taloja Petosella useammassa paikassa, osa rauhallisempia ja osa vähän vähemmän rauhallisia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät sanoneet, sanoivat vaan, että helpoiten sieltä asuntoja ( varsinkin kolmioita ) vapautuu. En nyt lämpene petoselle ihan vaan senkin takia, että päiväkotipaikkaa on haettu Niiralasta ja Neulamäestä. :D toivottavasti saadaan molemmat ( asunto ja päiväkotipaikka )!

   Poista
 10. Nyt vasta eksyin blogiisi ja piti lueskella myös näitä vanhoja juttuja. Yhdyn noihin aiempiin kommentteihin, ite muuttaisin varmaan Männistöön tai Puijonlaaksoon, mutta ei Neulamäki tai Petonenkaan huonoja ole. Kaikissa paikoissa on niin hyviä kuin huonojakin taloja. Mutta vissiin te jo saitte jonkun kämpän. Eiköhän se ole oikein hyvä kun vähän tutustuu naapurustoon. Ja ainahan voi muuttaa uudelleen.

  Mutta tuohon toiseen kysymykseen mun oikeestaan piti kommentoida. Tulkaa ihmeessä käymään MLLn tavallisen toiminnan talolla. Sieltä löytyy varmasti kavereita, jos ei heti äidille, niin ainakin lapsille.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...