2012/06/13

Asuntometsällä

Meillä oli tarkoitus muuttaa tässä kesän aikana Kuopioon, vaihtaa siis paikkakuntaa ja yrittää oikeasti elää vähän enemmän omillamme. Olemme irtisanoneet nykyisen kotimme ja hakeneet uutta tilalle. Kaikki kävisi helpommin, jos...

* Kuopaksella ei olisi niin hirveitä jonoja juuri niihin asuntoihin, mihin haluamme.
* Yksityisten asunnot ei olisi niin kalliita.
* Takuuvuokrat ei olisi niin kalliita.
* Tämän naisen vaatimustaso oli reilusti matalampi.

Lähdetään siitä, etten näe mitään järkeä muuttaa kaikkien näiden romujen ja lapsen kanssa toiselle paikkakunnalle asuntoon, joka on oikeasti semmoinen murju, että masennun enkä edes muuttokuormaa jaksaisi purkaa. Ja tiedän tiedän, on otettava se mikä annetaan, eikä sovi olla nirso. Paskat, minä sanon. Jos minä joudun sitä kotia kuitenkin eniten katsomaan ja eniten pitämään siitä huolta, niin sen takuulla pitää olla mieleinen.

Vaatimuksina olisi ehkä n.70 neliötä, mieluiten 3 huonetta ja alle 800 euroa kuukaudessa vesimaksuineen. Voin joustaa parvekkeesta, saunasta, sijainnista ja muusta sellaisista, mutta haluaisin, että asunnon yleisilme on suhteellisen uusi ja siisti. Saisihan maalilla ja tapetilla ihmeitä aikaan, mutta kaikki vuokraisännät eivät anna niitä laitattaa, ei sen puoleen, enhän minä edes osaisi.

On ihanaa päästä Ääslinnasta pois, on tää oikeesti niin nähty jo ja jos en nyt pääse lähtemään, en pääse varmaan koskaan. Haluan aloittaa jo " uuden elämän ", uudessa kodissa ja  uudessa koulussa Haluan päästä johonkin, missä minusta ei ole valmista tietopakettia juoruämmien keskuudessa.

Jos joku Kuopiolainen sattuisi lukemaan tätä ja tietäisi jonkun joka tarvitsisi kolmioonsa rehellisiä, savuttomia ja lemmikittömiä ja pitkäaikaisia vuokralaisia, niin saa vinkata eteenpäin!!

18 kommenttia:

 1. Saanen udella, mutta ootko lopettanu polttamisen kokonaan, kerta savuttomiks vuokralaisiks ilmottaudutte?

  VastaaPoista
 2. Ootteko nikulle ja vvolle pistäneet hakemuksia?:)

  VastaaPoista
 3. Ootko saanu jo jonkun koulupaikan? ::)

  VastaaPoista
 4. Asun Kuopion lähellä ja vähän epäilen, että kolmiota ei alle 800 e vuokralla saa. Tuntuu, että siellä yksiöstä jo vedetään hirveitä hintoja :s Jospa se teille löytyisi. Kuopio on kyllä tosi mukava kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan paratsa, täältäkäsin on vähän hankalaa päästä katsomaankin niitä asuntoja :)

   Poista
  2. Suosittelen todella soittelemaan melkein päivittäin nikulle ja vvo:lle siellä on vähän hitaampaa tuo asuntopalvelu ja kokemusta on :D ja monilla muilta olen kuullut aivan samaa mutta jos sinnikkäästi soittelee niin varmasti saatte asunnon :)

   Poista
  3. Kyllä asuntoja saa alle 800€. Myö saadaan Nikulta marraskuun lopussa just perusrempattu kolmio, 72,5 neliöö saunalla ja partsilla, 798,50€. Anteeks, et varmaan halua kuulla millasia asuntoja muut on saaneet, kun teille ei oo vieläkään löytynyt asuntoa :( Mutta kuten edellinen kirjoittaja totesikin, Nikuakin kannattaa pommittaa tosi ahkerasti, ei ne sieltä soittele teille päin, valitettavasti. Nikulla kun toi asiakaspalvelu ei oo vahvimpia puolia...


   http://ihmeellinenelamaa.blogspot.fi/

   Poista
  4. Kiitos informaatiosta, huomenna åuhelin kauniiseen käteen ja soittoa kehiin.
   Ps. ei toisen onni oo miulta poies ;)

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Käyppä kattoon www.jokakoti.fi
  Katoin sieltä ja oli ainakin kolme yli 70m2 kolmiota (alle 800€) vuokrattavina. :)

  VastaaPoista
 7. Kyllä niitä löytyy! Ja kannatta käydä katsomassa netistä (mm. vuokraovi.com, jossa nyt näkyy tarjolla olevan useitakin kolmioita alle 800€, jopa yksi paritalon asunto!). Kannattaa käydä useamman kerran viikossa vilkuilemassa, koska parhaat yleensä katoaa markkinoilta hyvinkin nopeasti. Ja todennäköisesti omasta vaatimustasosta ei tarvitse joustaa, ainakaan jos yksityiseltä onnistuu vuokraamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, takuuvuokrathan ne on mitkä hirvittää, mutta käsittääkseni sosiaalitoimesta saa apua(?). Huomasin myös tuon nopean vaihtuvuuden tässä viikon sisällä.

   Poista
 8. Yksityisten ilmoitteluja kannattaa seurailla aika ahkerasti :) Kannattaa tosin hieman vertailla yksityistenkin hintoja, esimerkiksi alueen ja asunnon kunnon perusteella. Monet nimittäin selvästi pyytävät huonokuntoisemmasta ja/tai huonommalta alueelta olevasta asunnosta käytännössä samaa hintaa kuin siisteistä/paremmalla alueella sijaitsevista. Ei se oo tyhmä joka pyytää, vaan tyhmä joka maksaa... Esim. vuokraovi.com sivustolla näytti nyt olevan aika paljon asuntotarjontaa kolmioista (monet tosin ei kovin hyväkuntoisia/uusia), mutta siellä oli esimerkiksi yksi paritalon puolikas tarjolla vuokralle alle 800€/kk! Onnea asunnon etsintään, vaikka välillä usko ehtisikin loppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pitää olla nopea ja sitkeä, että asunnon saa! Mutta nyt tätä kommenttia lukiessa voin jo kirjoittaa, että saatiin asunto tänään!!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...