2012/06/27

Kuka on törö?

" Mikael ei! Ei! Ei ei ei ei !  Törö lapsi! Kuka on törö?! "
" Törö "

Ja sitten poika virnistää ja tekee aivan taatusti ne kaikki asiat, jotka olemme isin kanssa kieltäneet. Poika on jo etukäteen alkanut kutsua itseään töröksi, kun huomaa, että tullaan kieltämään ja komentamaan ja osoittamaan ah niin suurta auktoriteettiämme rikospaikoille.
Meidän töröllä on yksi paikka, johon on ehdoton ei-kielto: sohvapöydän ja sohvan välissä olevan vahvistimen päällä oleva lehtikori ( sis. Cosmoa ja Me Naisia ). Lehtikori on juurikin niin pieni, että poika mahtuu siihen istumaan. Koitan olla opettelematta siihen ,että kaikki siirretään lapsen tieltä ja uskon, että kun vaan tarpeeksi kieltää, niin kyllä se luupäinen poikakin oppii ( tämähän ei sitten koske veitsiä yms, lasiesineitä ja vastaavia, jotka oikeasti on pakko siirtää pois lapsen ulottuvilta! ).

Tänään hetkeksi käänsin pääni muualle ja sitten, kun vilkaisin niin..Oli siinä vaikeaa olla kauheen komentavaa mutsia, kun toinen lukee Cosmopolitanista juttuja ääneen. 

Ps. Koska kaikkia kiinnostaa ihan kauheasti, niin mainittakoon, että saatiin ekat pissat pottaan! En oikein tienny itkeäkö vai nauraa siinä, kun kehuin ja huidoin ympäri asuntoa silleen: " Jee, pissiä! Hyvä Mikael, hieno pissi!!" Jälkeenpäin ajateltuna, ehkä vain äidit voivat iloita ensimmäisistä onnistuneista pissa- ja kakkakokemuksista. Tai pottailusta ylipäätään.

Ps (2). Huomasin tänään, että kylläpä poika on tullut Markoon. Kummatkin ovat aivan tajuttoman kiukkuisia nälkäisinä ja varsinkin, kun ollaan vähän otettu välipalaa ja siitä on jääny entistä enemmän nälkä. niillä on samanlaiset mutruilmeetkin!

11 kommenttia:

 1. Onnea ensimmäisistä pisseistä!

  Ja äitien lisäksi päiväkodin tädit iloitsevat myös, päivästä ja viikosta toiseen, kovaan ääneen. :D

  VastaaPoista
 2. Apua.. Mikä on törö???? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän ilmaisu " tuhmalle " ja semmoselle joka on vähän sellainen velmu, ketku, riiviö yms.. :D

   Poista
 3. Ihana Mikael! :D Itsellä on aina vaikea olla "ilkeä äiti" ja pitää pokka, kun pojan ilme on mitä suloisin jäädessään kiinni jostain kielletystä..
  Onnea ensimmäisestä onnistuneesta pottailusta! Siitä se lähtee :) Meilläkin kovaa vauhtia yritetään opetella vaipoista pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tuo " ilkeä äiti " on tosi vaikee toteuttaa, kun penskat on niin humoristisia!

   Poista
 4. Joku olikin ehtinyt jo ensin, mutta voi miten päiväkodissa kans iloitaan niistä pissoista ja kakoista! Aika harvalla työpaikalla taitaa olla eritteet yhtä tärkeä puheenaihe kahvitauoilla kuin meillä päiväkodissa :D Siis suuuuret onnittelut ekasta pottapissistä! Siitä se lähtee :)

  VastaaPoista
 5. Voi vitsi, tota pissahommaa oonkin tässä odotukseni aikana miettinyt, että miten hiivatissa muka koskaan onnistun opettamaan lapsen potalle :D Mutta sitten tulin siihen tulokseen, että varmaan kannattaa soveltaa samoja metodeja kuin pari vuotta sitten koiranpennulle, jolle hihkuin keskellä puistoa "hyvä, hyvä, hieno pissa, hyvä Wilma"... se tuntu jotenkin typerämmältä jopa ehkä... koska muiden ihmisten ilmeet oli aika ikimuistoisia. Lapsen kanssa sentään ei ohikulkijat oo ekoja kertoja toivottavasti näkemässä! :D

  Kiva blogi sulla ja tsemppiä odotukseen!

  sinappinenkone.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :--D tuli kyllä kieltämättä olo, että kehun enemmän koiraa ku ihmistä. Kyllä poika vähän ihmetteli :D
   Kiitos!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...