2012/06/25

Kunhan nyt pohdiskelen

Ja tiedän olevani ajoissa, mutta eihän tässä olekaan, kun yöt aikaa miettiä, kun ei närästykseltään nukkumaan pysty.

Ensimmäinen mukelo ei käynyt kalliiksi meidän lompakolle. Jos vähän viitsi tinkiä ulkonäöllisistä seikoista niin pääsi pitkälle. Pinnasänky lainassa ( 0e ), turvakaukalo ilmaiseksi, rattaat ilmaiseksi, vaatteeita ilmaiseksi useastakin paikasta, hoitopöytä ilmaiseksi saatu, samoin sitteri..
Ainoat " suuremmat " hankinnat koko Mikaelin tähänastisen elämän aikana olivat syöttötuoli ja vauva-aikana kultaakin kalliimmaksi osoittautunut rintapumppu. Vähällä selvittiin, eihän meillä, kahdella opiskelijalla, mihinkään olisi varaa ollutkaan.

Kakkoselle on tällä hetkellä valmiina kaikki muu paitsi turvakaukalo ( edellinen alkoi näyttää vanhuudenmerkkejä ja siirtyi turvaistuinten taivaaseen ). Vaatteita on poikalapselle ulkopukuja myöden kaikki ( mikä tosin ei kiellä ostamasta lisää ;), harsoja, pulloja, tutteja.. Kaikkea löytyy valmiiksi, joten lompakko tuskin kokee kivuliasta harakiriä vauvantarvikekaupoissa. Ei meidän tarvitse hifistellä tälläkään kertaa.

Jos joku asia hieman mietityttää, niin vaunu-/rataspolitiikka.
Kun vauva ottaa syntyäkseen, niin oletan Mikaelin olevan jo 2-vuotias ja optimistina oletan, että lunta olisi silloin talven aikana sen verran, että hänen kanssan pääse pulkalla pakolliset kauppa-päiväkoti-kotiin rumban, jos vaihdan nykyisiin rattaisiin vauvalle vaunukopan. Keväämmällä oli harkinnassa seisomalauta vaunuihin. Meillä on pikkuisen tiukkaa alkaa investoimaan suuria summia tuplarattaisiin ja pelottaa, että niiden käyttöikä olisi silti olematon hintaansa nähden ( vaikka käytettynä saisi halvemmalla, niin pelottaa ostaa ns. turhaa ). Mikael kävelee nytkin pitkiäkin matkoja itsekseen ja rattaat ovat lähinnä näön vuoksi matkassa.

Kokemuksia ja ajatuksia kaipailisin teiltä, joilla lapset ovat sen n.2 vuoden ikäerolla. Miten teillä ratkaisiin tämä kuljetusongelma?

16 kommenttia:

 1. Meillä tulee lapsilla 2,5vee ikäeroa, ja aluksi mietin, että ostaisinko Emilille seisomalaudan, mutta nyt kun asiaa mietin, niin niissä on hirveen pienet ne pyörät, eikä varmaan kauheen hyvin lumihangessa mene. Käytetään talvella siis pulkkaa, ja Emil on sen verran vikkelä kaveri, että ostetaan kaveriksi valjaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo mekin mietittiin, että pulkalla pääsee tän tulevan talven varmaan aika pitkälti :)

   Poista
 2. Hih, meillä oli ihan kunnon vaakavaunut, joiden päälle pistettiin sisaristuin. Hyvin kuljettiin kompaktissa paketissa pidemmätkin matkat.

  VastaaPoista
 3. Itse ostaisin myös sisaristuimen tuossa tilanteessa jos olisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. nyt on pakko googlettaa, ihan on menny tämmönen ratkaisu ohi..!!

   Poista
  2. Itse suosittelen suuresti,että hankitte vauvalle rintarepun,jossa hän matkustaa mukana loistavasti.Ei itke turhia,kun kuulee koko ajan hengityksesi ja tuntee,että olet lähellä.Mikael voi istua rattaissa.Ja jos oikein ymmärsin niin Mikael menee hoitoon,niin vauvan voi siirtää vaunuihin,jos teillä on vaunukoppa niihin :) Tässä yksi hyvä vinkki,jota itse käytin.

   Poista
  3. Itse en rintareppua tuntenut hyväksi ratkaisuksi kun muutaman kerran kokeilin neidillä. Pitääkin katsoa onko se viel tallessa

   Poista
 4. Siis meneekö Mikael päiväkotiin ja olet itse vauvan kanssa kotona?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me menemme Markon kanssa syksyllä kouluun ja Mikael menee päiväkotiin ja ajattelin, että Mikael on vauvan syntymään asti siellä ja sen jälkeen kerran tai kahdesti viikossa vaikka puolipäiväisenä, jos mahdollista. Kerkeehän siinä puolen vuoden aikana tulla tarhakaverit tutuiksi ja saa Mikaelkin ikäistään seuraa, en tosin ole perillä muuttuuko se laki jotenkin, mutta jos on mahdollista niin Mikael käy kyllä päiväkodissa vaikka olen vauvan kanssa kotona. :)

   Poista
  2. Ja haluan lisätä vielä, etten vaikuttaisi tunteettomalta paskalta. Meillä ei ole tukiverkkoa vieraassa kaupungissa, ei kavereita, joilla olisi lapsia joten pojan ainut kontaksi omanikäisiin olisi päiväkodissa ( toisaalta en ole selvittänyt asuinalueen päiväkerhotoimintaa/avoimia päiväkoteja vielä! ). Jos käy niin, että vauvalla on vaikka haastava koliikki tai on sairas tai muulla tavoin erityishoitoa vaativa, niin tottakai kaikkien jaksamisen kannalta olisi hyvä, että Mikaelilla olisi paikka minne mennä ja missä on säännölliset rytmit ja ikäistään seuraa. Tottakai olisi ajatuksena hienoa pitää poika kotona vauvan kanssa ja olla viemättä päivähoitopaikkaa siltä, joka sitä tosiaan tarvitsee, mutta ehkä teksteistäkin huomaa, niin en ole pohtinut asiaa tämän enempää ja mieli ehtii muuttua varmaan monesti tässä välissä :)
   tulipa kommentti, mutta tuntuu, että keskustelupalstoilla automaattisesti kivitetään ne, joilla on esikoinen päivähoidossa ja vauva kotona :)tämä oli minun ( ei ehkä ihan loppuunasti mietitty ) mielipide.

   Poista
 5. Meillä kaksi ekaa tulivat 1v7kk ikäerolla, talvea vasten, ja meillä oli juurikin sisaristuin emmaljungan vaunuihin. Oli toimiva ja halpa ratkaisu. En halunnut missään nimessä nykymuodissa olevia sikahintaisia tuplarattaita eikä seisomalautakaan houkutellut talven keleihin pienine renkaineen. Nyt tuo istuin on ollut jo jonkin aikaa käyttämättömänä, itsekin sen käytettynä ostimme. Kiinnostaako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIINNOSTAA! Voisimme hieman keskustella s-postin välityksellä?

   Poista
  2. Laitoin mailia sinulle, palataan asiaan! :)

   Poista
 6. No itse oon kanssa samalla linjalla etten esikoistani hoitoon laittaisi vaan saisi olla minun ja vauvan kanssa kotona. Itse kun olen neljän sisareni kanssa saanut olla aina kotona ollaan siis 6 vuoden sisään synnytty kaikki. Perhepäiväkerhoon vaan lasten kanssa niin on esikoisellekkin seuraa ja vaikka leikkipuistoja kiertään jne niissä poijille kavereita löytyy :) Paljon mielestäni vaan äidin aktiivisuudestakin kiinni tämä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...