2012/10/22

Sini vastaa

Raskaus, Mikael ja Pikku2

Onko teillä jo tiedossa nimi pikkukakkoselle? - Ei ole. Ollaan käyty muuta kiivas väittely, mutta aletaan pikkuhiljaa olla samaa mieltä niistä nimistä, joita ei ehdottomasti lapselle anneta. Jospa päästään yhteisymmärrykseen just ennen ristiäisiä..
Mitkä kolme (3) ovat mielestäsi tärkeimmät vauvanhoitovarusteet/tarvikkeet? - Tutit, harsot ja ehdottomasti tähän listaan on pakko saada Anticolic-tuttipullot, jos niitä joutuu käyttämään!
Mitkä on Mikaelin lempileikkejä? - Tällä hetkellä lukeminen ja autoleikit on pop. Legot on myös kivoja, mutta ne vaan lähinnä levitellään ympäri asuntoa. Tänään leikittiin kokkausta iskällä, ei kannata kysyä lisää.
Onko sinulle tullut jotain uutta mielihalua tämän raskauden aikana? - Peruna.
Onko kaikki hankittu jo uutta tulokasta varten? - Tutit, pullot, vaipat, manduca, rattaat ja semmoinen pikkusälä vielä puuttuvat kokonaan.
Jos tulokas olisikin tyttö, mikä nimi tulisi hänelle? - Jos semmoinen källi nyt sattuisi, niin tappelisin nimistä Martta ja Isla. Meillä ei ihan kohtaa tää nimimaku Markon kanssa.
Mitkä olisivat ajatuksesi, jos masuasukki olisikin tyttö, vaikka poikalupaus onkin jo annettu? - Varmaan vähän sekalaiset. Rakashan tuo Vauva2 on, vaikka yhtäkkiä pippelinsä kadottaisikin. Olisi varmaan vähän shokki aluksi, kun ollaan selvästi hamstrattu poikavaatetta ja puhuttu pikkuveljestä. Kaikkeenhan kyllä tottuisi. naurattaisi vuosien päästä.
Entä, JOS paljastuisikin, että tulisi kaksoset? - No sitten iskisi paniikki ( vaikka vois mahan koosta päätelläkin ollakin kaks muksua.. )!! Oon selvästi ajatuksissani valmistautunut vaan yhteen ja tuntuu, ettei voimavarat mitenkään riittäisi kahteen vauvaan + taaperoon. Kyllä siinä olisi sulattelemista, lähinnä se, että meillä on vähän huono tukiverkko täällä Kuopiossa.
Miten suhtautuisit lapseen, joka olisikin jollain tavalla vammainen? - Samalla lailla rakastaen tietysti. Oma lapsi on aina oma lapsi, ei se vammaisuus sitä rakkautta taida miksikään muuttaa.
Entä miltä tuntui olla äiti ensimmäistä kertaa? - Pelottovalta. Yhtäkkiä oli vastuu toisesta. Oon kuitenkin tykännyt äitiydestä ja sen haasteista, tunnen olevani usein tarpeellinen.
Miltä tuntui kun Mikael sanoi sinua ensimmäisen kerran äidiksi? - Olin ihan intopinkeenä, kun Mikael oli 5kk ja höpötti niin selkeää " äitiä " ( tuskin tarkoitti sitä kuitenkaan ). 8kk vanhana kyllä se, että Mikael kutsui äidiksi tuntui ihanalta, nykyään se vähän riippuu äänensävystä, välillä ois kivaa jos sitä isiä huudeltaisi enemmän.
Syttyikkö rakkaus Mikaeliin heti automaattisesti niinkuin kerrotaan? - Mikaelin rakastaminen alkoi jo silloin odotusaikana. Ei se syntymä oikein mullistanut maailmaani ja käsitystäni rakkaudesta, se kolahdus tuli kait vähän viiveellä sen synnytysshokin jälkeen. Kiintyminen tapahtui luultavasti hetkessä.
Miltä tuntui kuulla olevan toistamiseen raskaana? - Hyvältä. Vähän oltiin sitä jo odoteltu ja aavisteltukin.
Mitä luulet, mihin ammattiin Mikael tulee päätymään isona? - Markon kanssa kovasti vitsaillaan NHL-tähteydestä ja ammattipianistin urapoluista. Vielä on vaikea sanoa, kun Mikael on selvästi niin monipuuolinen kakara.
Miltä tuntui nähdä Marko ja Mikael ensimmäistä kertaa yhdessä? - Hyvältä. Pojat olivat kaksin sairaalahuoneessa, kun minut tuotiin sängyllä paikalle. Oli ne vaan aika hellyyttäviä, mutta muistan siitä aika vähän.
Miksi sinua niin kovasti jännittää synnyttäminen? - Kipu ( johon eivät lääkkeet tuoneet helpotusta ) ja se kontrolloimattomuus pelottavat eniten. Viimeksi tuntui, että kaikki meni päin peltoja, vaikka kuinka koitin valmistautua kaikkeen. En osannut odottaan 25 tunnin urakkaa edes painajaisissani.
Miten Mikael on suhtautunut kasvavaan mahaan, onko näyttänyt kiinnostuksen merkkejä yms.? - Kyllä on. Mikael puhuu " pikkuveestä " ja tietää, missä vauva on. Mikael rasvaa mahaa ja kantaa vauvaleluja pinnasänkyyn. Mikael kyselee myös nukkuuko vauva ja kuuntelee potkuja mahan päältä.
Oisitko sä (tai Marko) ees VÄHÄN toivonu tyttöä? - Marko nyt ei ole ottanut tähän sukupuoliasiaan kantaan millään lailla ennen rakenneultraa. Luulisin, että itselläni oli pieni ja varovainen haave tytöstä, mutta aika pian se vaihtui pois, kun poikaolo jylläsi vahvana.
Onko jotain mitä haluaisit syödä/juoda nyt raskauden aikana, mutta et voi(sen vauvan takia)? - Salmiakki. Ja jostain syystä energiajuomat hiukoisi, vaikken ole niistä koskaan tykännyt.
Miltä tuntui saada pieni nyytti syliin Mikaelin synnyttyä? - Suututti, kun tärisin niin, etten jaksanut pitää poikaa sylissäni edes minuuttia.
Minkä merkkisen raskaustestin teit Mikaelia odottaessa? Teitkö saman myös pikkukakkosesta? - Mikaelista joku apteekin oma testi ja tästä toisesta taisin tehdä pari halpistestiä ja yhden clearbluen.
Ja paljonko viikot oli suunnilleen, kun plussasit? - Mikaelista en muista, ehkä 5+ ? Toisesta jo 3+.
Pelottaako sua että joku kopioi Mikaelin kuvia sun blogista? - Vähän kyllä.
Mikä on sun pahin painajainen millaisia pojista tulee isona? - Että pojista tulee auktoriteettiongelmaisia, uusavuttomia ja erittäin kiittämättömiä nulikoita.

Minä itte!
Missä olet 5 vuoden päästä? - Luultavasti ollaan täällä Kuopiossa ja minä olen toivottavasti siirtynyt työelämään.
Mikä on haaveammatti? - Tällä hetkellä ei ole. Radiojuontajaksi ja laulajaksi halusin pienenä.
Mistä haaveilet? - Omasta talosta ja siitä, että selviän synnytyksestä ees jotenkin yhtenä tai kahtena kappaleena.
3 asiaa jotka haluaisit saavuttaa elämäsi aikana? - Benjihyppy, ulkomaanmatka ja painaa ensimmäistä kertaa aikauisiällä alle 60kg.
haluaisitko vielä tytön? - En haluaisi tyttöä, enkä haluaisi poikaa. En haluaisi välttämättä lapsia ollenkaan enää.
olitko hyvä koulussa?- Yläasteella olin joo, lukiossa ainoastaan historiasta taisi tippua kymppejä.
3 parasta luonteenpiirrettäsi? - Sosiaalisuus, energisyys ja se, että olen oma itseni kuitenkin aina.
Mikä on suurin haaveesi tällä hetkellä? - Siitä synnytyksestä selviäminen..
Entä joku pienempi haaveesi? - Haluaisin uudet talvikengät.
Haluatko lisää lapsia IKINÄ? - Ikinä on kai väärä sana. ollaan Markon kanssa sitä mieltä, että meidän lapset ois tässä, mutta kuten Marko sanoi, että jos 10 vuoden päästä ollaan molemmat toista mieltä, niin palataan asiaan sitten. Nyt ei ainakaan vuosiin lisää lapsia, oon ite jo valmis allekirjoittamaan että tuskin koskaan lisää.
Minne haluaisit opiskelemaan? - En tiedä yhtään.
Tykkäätkö matkustelusta? - En ole juurikaan matkustellut.
Kaipaatko ikinä sinne "huolettomaan nuoruuteen", aikaan ennen Mikaelia ja vanhemmuutta? - En kaipaa sinne. Se oli hyvin sekavaa ja rytmitöntä aikaa.
Koetko ikinä aikuistuneesi liian aikaisin? - Aikuistuin mielestäni jo 6-vuotiaana, kun esikoisena piti olla jo olevinaan niin iso. Oon aina ollut pikkuvanha, joten en mielestäni ole aikuistunut liian aikaisin.
Missä toivoisit olevasi kymmenen vuoden päästä? - Töissä ja muuttamassa jo ihan omaan kotiin!!
Minne haluaisit lähteä lomalle (ulkomaille)?  - Olisi kiva käydä Jenkkilässä.
Minkälainen on sun mielestä superäiti? - Se riippuu päivästä. Superäitiäkin saa väsyttää, mutta se asenne, miten kaikkeen suhtautuu ratkaisee. Superäidit eivät valita turhista, eivätkä huuda lapsilleen turhaan ( ainakaan montaa kertaa päivässä ). Pullanpaisto on plussaa.
Mitä odotat tulevaisuudelta? - Paria vauvahuurista ja väsyttävää vuotta.
Jos voittaisit nyt 10 000€, mihin ne käyttäisit? - Ostaisin meille isomman auton ja loput laittaisin säästöön. Voisi käydä niin hyvin, että säästörahojen ansiosta Markon ei tarvitsisi ottaa opintolainaa.
Oletteko sopeutuneet hyvin uuteen asuinkaupunkiin?  - Ihan hyvin, kaupunki on jees ja just sopivan kokoinen. aika paljon ollaan keskenään kotona.
Oletko jo saanut sieltä ystäviä? - Olen. Sannin ( blogien kautta tutustuttiin )! <3
Mitä mieltä olet Kuopiosta? Hyvät ja huonot puolet? - Kuten mainitsin niin kiva kaupunki. Plussaa koosta ja toimivista liikenneyhteyksistä. Miinusta tulee siitä, että tosiaan olla koko lössi aika yksinäisiä.
Milloin viimeksi nukuit makuupussissa? -Ala-asteella luokkaretkellä.
Mikä on lempiruokasi? - Tällä hetkellä tortillat on pop. Ikisuosikkeja ovat uunikala ja kiinalainen.
Mikä on ruokabravuurisi? - En ole kummoinen kokki..
Lähdetkö vielä jatkamaan opintoja tulevaisuudessa? -Lähden toki, jahka keksin mikä kiinnostaisi tarpeeksi.
Ootsä saanu uusia kavereita bloggailun myötä? - Olen. Uusimpana tuttavuutena jo kertaalleen mainittu Sanni.
Tee vai kahvi?- Kahvi, tee närästää ihan..törkeästi..
Meikkaatko arkena paljon? - Melkein päivittäin
Miten kuvailisit tyyliäsi? - Tällä hetkellä " tasan just se mikä ei purista, eikä ahdista, ulkonäöstä viis "
Mikä on mielestäsi erilaisin blogi mitä luet? (Siis teemaltaan jotenkin erilainen kuin esim. mammablogit, muotiblogit, angstiblogit tms. :D) - ääh. Apua. Varmaan tämä : http://lets-fake-it.blogspot.fi/
Mikä oli lempibändinsi ala-asteikäisenä? - ..Onko pakko vastata? Gimmel oli muistaakseni kova juttu .
Mitä syöt yleensä aamupalaksi? - Vaihtelee tasan ruisleivän ja syömättömyyden välillä. Kahvia kuitenkin joka aamu.
jäikö Savonlinnaan joku jota kaipaat seuraksi päivittäin? (ei lasketa vanhempia) -Jäi, Oikeastaan sinne jäi reipas kourallinen ihmisiä, joiden seuraa kaipaan päivittäin. Terkut, tunnistitte varmasti itsenne!
Mikä olet ammatiltasi? - Ei ole virallista ammattia, kotiäitiys saa epävirallisena ammattina kelvata.
Mistä nimistä tykkäät? Tai edes minkälaisista? - Vaikea sanoa, joko tosi yleisestä tai tosi harvinaisista.
Haaveiletko punaisesta mökistä, perunamaasta ja koirasta lasten lisäksi? - Ei punaista mökkiä, joku kerrostaloasunto mielummin. En liiemmin välitä perunastakaan saati koirista..
Aiotko opiskella vielä jotain? Milloin se tulee ajankohtaiseksi? - Aion, näillä näkymin oon kotona vielä ainakin 1,5 vuotta.
Onko sinulla tatuointeja ja/tai lävistyksiä? Liittyykö niihin jokin tarina? - Ei ole enää muita lävistyksiä, kuin korvikset, tatuoituna minulla on selässä poikani nimi ja syntymäaika.
Mitä kaipaat elämääsi tällä hetkellä? - Muutaman ystävän lisää.
Käy oikotie.fi:ssä katsomassa myytäviä asuntoja ja linkkaa meille semmoinen asunto, mikä olisi sinun "semirealistinen joskus tulevaisuudessa ehkä" unelma :) - APUA!! 
Kuinka pitkään oot ajatellut olla kotona lasten kanssa? - Vastaus löytyy ylempää.
Mikä on parasta ja inhottavinta bloggailussa? - Vuorovaikutus on parasta ja nillittävät kaikkitietävät pilkunviilaaja anot ikävintä.Parisuhde ja Marko
Haaveleitko häistä? -En oikeastaan, ei vielä jouda. Varmaan sitten kun kakkonen syntyy niin hääkuumetta alkaa pukkaamaan.
Jos haaveilet, niin minkä tyylisistä? - Varmaan aika simppelit. Väriteemana valkoinen, hopea ja limenvihreä. Tiittalan kartano olisi hieno juhlapaikka.
Onko teidän perheessä ns. miesten ja naisten kotityöt? - Ei oikeastaan, tehdään kumpainenkin se, mitä osataan, minä pyykkään ja Marko hoitaa autoasiat. Tiskit ja imurointi yms tehdään kummatkin vaikka johdan tilastoja luonnollisesti kevyesti.
Sun ja Markon suhteessa, kumpi teki alussa aloitteen? - Marko. Piti aisanomaiselta vielä varmistaa, ettei tule kirjoittaneeksi puutaheinää.
Aiotteko mennä Markon kanssa naimisiin? Jos kyllä, milloin? - Toivottavasti joskus, ajankohta on kyllä vielä todella auki. Taidan haluta semmoiset häät, ettei nyt budjettiin sovi vielä hetkeen.
Mitä Marko opiskelee? - Tietojenkäsittelytiedettä yliopistossa
Kerro sinun ja Markon lovestory tai edes osa siitä. - Tavattiin 2009 Oopperajuhlilla. Tunnettiin toisemme jo aikaisemmin joten kuten, kesän aikana tutustuttiin, ihastuttiin ja loppukesällä seurusteltiin. kihloihin mentiin 21.01.2011 ja tässä välissä ollaan kerran erottu.KIITOS KAIKILLE JOTKA KYSYITTE, SAATIIN KATTAVA POSTAUS AIKAAN YHDESSÄ!

2 kommenttia:

  1. Hihih <3

    Et ois puhunu mitään tortilloista, alko tekee ihan sikana mieli!

    VastaaPoista
  2. Munkin rupes tekee mieli tortilloja.. Vaikka söin niitä vasta keskiviikkona! :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...