2012/10/13

U-H-M-A

Unohtakaa kaikki postaukset, jossa olen pohtinut sitä, että onkohan pojallani uhmaa. Ja myöskin kaikki ne postaukset, jossa olen ihmetellyt Mikaelin omapäisyyttä ja luonetta.Nyt se on täällä, uhmaikä. Todellisempana ja hermojaraastavampana, kuin koskaan.

Mikael on aina ollutkin liian kiltti poika.. Moni ei uskonut hänen osaavan edes kiukutella. Voi kuulkaa ystävät hyvät, minä tiesin tämän jo silloin, kun Mikael oli vasta masussa hikkaava vauva. Pojalla nimittäin on temperamenttiä, tuli valitettavasti perineeksi luonteen äidiltään ja sama käy toisen vauvan kanssa. olen siitä 100% varma. Kolme tuittupäistä tuuliviirtä! Sympatiat Markolle.

Mikaelilla on luja tahto ja selvästi tarpeeksi älyä kävellä meidän vanhempien yli tilanteen toisensa perään. Nyt me ollaan kuitenkin viimeisen kahden viikon aikana saatu Markon kanssa valehtelematta 1000 hermoromahdusta ja viljelty ei-sanaa jokaisessa tai ainakin joka toisessa lauseessa. Tämä vaihe hiipi meille varkain, vaikka on tätä kyllä kauhulla odotettu. Meidän esikoisemme uhmaikä. Ollaan jopa satu niitä katseita kaupassa, että kai tämä on virallista.

Mikael, lähdetäänkö ulos?
- Haluun leikkii autolla. Eijeijeiiiiih ulos!

Mikael, söisitkö ruokasi?
-Eiiih! Haluun pois!

Mikael, nyt mennään sänkyyn!
- Eii. Äitiiiii, eiii!

Mikael tule laittamaan paita päälle!
- En haluu.

Otatko perunaa?
- Haluun makaraa ( makaroni ), haluun mehuuvettämaitoo, voitaleipää!!

Tule syliin.
-Eii!
Jää sitten sinne.
- Eiiiiiiiih!

Nyt mennään autoon!
-Eiii! Haluun kiippatorille!

Mikael! Joko annat äidille käden tai tuut sylissä!
- Haluun kävellä iteeeeeeeh! Itee!!

Ja 100 muuta päivittäistä tilannetta. Yleensä saadaan ( varsinkin julkisilla paikoilla ja ulkona ) bonuksena vielä itkupotkuraivari heittäytymiset. Meillä on ollut 2minuutin jäähyt, jos toistamiseen tehdään töröjä kielloista huolimatta. Ensin varoitus tai kaksi ja sitten omaan huoneeseen. Mikael kyllä juoksee sinne itse, kun mainitsee sanan jäähy. Tuntuu, ettei tuohon kovapäähän saa välillä mitään kontaktia. Neuvotteleminen on melkoisen turhaa.Minne katosi kiltti poika? Kuka on tuonut tuon uhmapetterin tilalle?
Näin se on vaan myönnettävä, lapseni kasvaa isoksi. Äidin mielivaltainen valtakausi on päättymässä.

15 kommenttia:

 1. Voi vitsit :D Taas tulee se ilkeä pikku otus olkapäälle ja kysyy "Sini, mitä mä sanoin" :D
  No ei, otan osan. Toi on ÄRSYTTÄVÄÄ! Raastaa hermoja aamusta iltaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :--D inhoon tuota mitäsmäsullesanoinomahyväisellävirneellä! <3

   Poista
 2. Meilläkin on uhmaa, tosin ollut jo vuoden päivät. Enemmän tai vähemmän. Hermot menevät jokatoinen sekunti ja korvista nousee savua, varsinkin kun julkisilla paikoilla heittäydytään vaikeaksi. Kotona huudetaan välillä kilpaa ja heti sen jälkeen jätkä on kuin enkeli. Vaihtelevaa sorttia meidän uhmailu.
  Tsempit teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks, tää onkin miun eka uhmislapsi, oon siksi vähän hukassa :D

   Poista
  2. Kaikki on vähän aluksi! Kyllä sitä oppii pitkittämään hermojaan (jos oppii :D ) ja keksimään parhaimmat "kiertotavat", että uhmalta vältytään :)

   Poista
 3. Enää parikyt vuotta kiukuttelua eessä... sit pitäs alkaa helpottaa... Katellu tot Jupun uutta ihanaa esimurkkupimahtelua vast viikon ja tuntuu et päästä tippuu tukka ja silmät räjähtää päästä, etenki ku tietää että tää on vasta alkusoittoa sille mitä tuleman pitää kuhan oikee murkkis alkaa ♥ Parivuotiaan vielä jaksaa raahata ulos kaupasta tai heittää sinne omaan huoneeseen kiukuttelemaan, ton 140 senttisen ja 30 kilosen kanssa alkaa olla jo vähä ongelmia. Nauttikaa siis uhmasta muistaen et pahemmat ajat on vielä eessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi jes ku kattoo himas tota siskon (14v) hommaa niin kyllä meidän ihQu nappula on paljo helpompi. Kiitos Anttu ku muistutit :)

   Poista
  2. Täälläkin tahtoa löytyy kuin pienestä kylästä.. ikää tytöllä 2 v 9 kk...

   Poista
  3. Ihanaa , kiitos Anttu. Tää menee vielä pahemmaksi..Onneksi kehittyy jonkinlainen resistanssi tässä vuosien mittaan? Totta, 10kg on vielä helppo kopata keskeltä suojtietä mukaan!

   Poista
 4. Meillä kans tahdotaan, tai siis ei tahdota! Aivan sama mitä kysyt niin vastaus on salamannopea "EIIII!". Mennäänkö ulos/jäädäänkö sisälle/tule tänne/mene tuonne/nyt nukutaan/nyt mennään mummon luo... Aina vaan ei. Ja meillä on vasta äskettäin opittu nuudeliksi heittäytymisen jalo taito, eli kun äiti yrittää voimalla lasta siirtää, niin onpa kiva, kun typy lirvahtaa veteläksi. Tai toisaalta aina välillä potkivaksi ja repiväksi kiukkupussiksi. Vielä onnistuu lapsen siirto, mut entäs tuon mahan kasvaessa... Saa varmaan jäädä sinne pihalle makaamaan rättinä...

  Ollaan nyt toivottu sit vaan että tyttö sais pahimmat tuskastumiset purettua ennen helmikuuta, kun pikku2 ehkäpä ulostautuu. Ehkä tää kiukku on hyvä just nyt, ehkei se vaivaa enää sitte... In my dreams, tod. näk. Mut toivossa on hyvä elää! :)

  - Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämmösen mahan kanssa painiessa 2-vuotias vetää helposti voiton..
   Roikotin ykspäivä jalasta sisälle, kun en muualtakaan kiinni saanu, noh pojasta se vaikutti olevan hauskaa, vaikka naapurin kukkahattutädit ja niiden katseet vilahtivat kaihtimien takaa.

   Eiköhän jokainen vanhempi, jolla on ollu uhmaikäinen kotona, tajua mitä tämän on.

   Poista
 5. Miun äidiltä sain ehkä parhaan neuvon mitä tulee uhmaikäiseen: älä kysy lapselta kysymystä, johon voi vastata ei, jos "ei" ei kelpaa vastaukseksi. :D Meillä kiukku tippui puoleen kun muutti omaa tapaa puhua asioista. "Tee, nyt mennään kauppaan, pueppa kengät jalkaan" ennemmin ku "Mentäskös kauppaan, laitatko kengät jalkaan?" :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä oon kuullu sen, että joillain toimii vaihtoehdot. Eli ei "laitetaanko kengät jalkaan?" vaan "laitatko sinä nämä vai nämä kengät jalkaan?". Vissiin lapsi kuvittelee päättävänsä itse. Tosin meidän typy ei vielä tajua kysymisen, käskemisen tai vaihtoehtojen logiikkaa, vaan vastaus myös suoriin komentoihin on vaan "EEEIIIH!!"... Mut ehkä vielä joskus nää toimii :)

   - Piia

   Poista
  2. Onneksi mulla on fiksu äiti. Voin sitten päteä Teelle sitten kun sillä on omia lapsia. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...