2012/11/01

Hän taitaa olla niitä rahamiehiä


Kyllä minä osasin odottaa, että jossain vaiheessa minunkin lapseni alkavat käydä äitinsä ja isänsä lompakoilla piristämässä kivasti omaa budjettiaan. 
En vain osannut arvata, että se alkaisi jo tässä iässä. Minullahan ei ole juuri koskaan lompakossa käteistä, joten reipas poika otti sitten minun pankkitunnukseni ja Visan..Fiksua, kieltämättä. Minun olematon omaisuuteni on muovikorteilla. Tovin niitä sainkin sitten paniikissa hakea ja etsiä.

Mikaelin kanssa on muuten hauskaa käydä kaupassa, kun Mikael haluaa vapaaehtoisesti istua kärrissä tosi kiltisti ja Mikaelista on kivaa mennä " titimaakettiin "..
Mielenkiinto herkku- ja leluhyllyyn on löytynyt, joten on ehkä muutenkin parempi, ettei ei poika kävellen kaupassa liiku. Parasta kauppareissuissa kuitenkin on se, että poika muistaa huutaa vähintään kymmenen kertaa kauppareissun aikana: " ÄITI, PITÄÄ MAKSAA!! "
Yleensä kaikki kahdeksan metrin säteellä olevat kanssakuluttajat kuulevat terävän käskyn. Koita siinä sitten selittää pojalle, että kyllä äiti kaikki ostoksensa maksaa..Eihän me nyt varkaiksi ruveta..Välillä saadaan kyllä hyviä silmäyksiä kassajonossa.

Poika on myös tajunnut, että pikkukolikot kuuluvat hänelle, tai oikeastaan hänen säästöpossuunsa. Eilen poika rikastui viidellätoistasentillä, jotka sattuivat löytymään äidin taskusta. Onhan se nyt lapsesta hienoa laittaa omaa rahaa säästöön, kiliseehän ne possussa kivasti jos ei muuta. Mikähän on ensimmäinen ostos, johon lapsi haluaa aikanaan pennosensa käyttää?

5 kommenttia:

  1. Pennistä se miljoona alkaa, laita kaikki vaan säästöön ja anna käyttöön sitten vanhempana. Ite sain kummitädiltä "rahapuun" lahjaksi. Se oli miulle säästäny rahaa koko elämäni ajan, sellaisia just kymmenpennisiä ja myöhemmin tottakai senttejä, aina silloin tällöin sujauttanu pikkurahaa possuun oottelemaan täysikäistymistä. Synttäreiksi se oli sitte vaihtanu kolikot seteleiksi ja teipannu ne oksaan kiinni. 120 euron arvonen oksa oli aika kiva lahja ja muistan sen varmaan loppuelämän.

    VastaaPoista
  2. voi mikael! :D leo kans ahkerasti ettii kolikoita possuunsa. Kaupassa ostoksia ei saisi laittaa kassalle (ainakaan jos aiotaan joku lelu ostaa). Muutenkin tuntuu että auton takapenkille on kerääntynyt paljon sellasta kamaa (pikkuautoja) mitä ei olla edes ostettu. kleptomaanisia piirteitä näkyvissä :---DDD kamalaa! Omituisinta on huulirasva takin taskussa...en ikipäivänä ole semmoista merkkiä meillä nähnyt..mistä lie sen mukaansa napannut..

    VastaaPoista
  3. ^^tosta rahapuusta tuli mieleen että pienenä tehtiin kaverin luona ihka oikea rahapuu! Kultatussilla eri summia kukan lehtiin :-DD siinä oli muuten arvokas viherkasvi!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...