2012/11/08

Mikael 1v 11kk ( oumaigaad!! )Iltaruokana makaronia, lattialta tarjoiltuna


Mikael on kuukauden päästä 2-vuotias, kelatkaa 2-vuotias!!!!!
Jotenkin tuntuu siltä, että Mikaelhan syntyi vasta viime kuussa, aika on mennyt siivillä ja todellakin vuodet on toinen toistaan nopeampia ( itsehän en onneksi vanhene yhtään! ). En voi käsittää miten Mappuvauvasta tuli Mikael, kovasti kälättävä taaperopaapero. Meillä menee 4-5 sanan lauseet tosi mutkattomasti ja tuo muisti on ihan ällistyttävä. Meillä piirtäminen ja lukeminen ovat nyt IN. Toissapäivänä piirrettiin namoponeja ( eli gramofoneja..tosi hyödyllisiä ja tarpeellisia sanoja osataan ).

Jos en ihan väärässä ole, niin Mikaelilla on ensimmäinen kyselyikä ( esim: Onko punainen auto? Onko kaivuri paikallaan? Mikä tämä? Mikä ääni se? ). Mikael imee hirveästi vaikutteita lastenohjelmista ( hyviä ja huonoja..ja yllätyin, kun viime viikon ollaan viety kaikki lattialta löytyneet roskat suoraan roskikseen. Ja myös isin tärkeät paperit ). Potalla istuminen on nyt myös vaihteeksi kivaa ja useamman kerran viikossa sinne jo jotain saadaan ( Mikael taitaa haluta potalle vain siksi, että silloin luetaan niitä " pidempiä " kirjoja. ).

Mutta voi uhma. 1-2 päivää viikosta menee tosi keljusti joka asiasta väitellen ja loput päivät Mikael on kiltein lapsi maan päällä. Olen huomannut, että uhmaa lisäävät päivät, jolloin asioita ei tehdä täsmälleen samalla tavalla, kuin yleensä. Mikael on tainnut vihdoinkin saada painoakin lisää, kun on oppinut pyytämään lisää ja yleensäkin ruokaa ja juomista omaan tahtiinsa silloin, kun siltä tuntuu. Parin viikon takainen ruokalakko tuntuu nyt tasoittuneen ihan mallikkaaksi syömiseksi. Lusikkakin olisi käytössä mutta käsin tuppaa menemään ruoka nassuun helpommin.

Pikkuveljeä on kiva rasvata mahan päältä ja välillä tullaan nostamaan paitaa, jotta voidaan antaa hali ja pusu pikkuveelle. Mikael taisi muuten tässä taannoin keksiä tulokkaan nimen, mutta sitä vielä vähän harkitaan. Ei huono idea vajaalta 2-vuotiaalta.

( Ääh en kestä tätä kauheaa syntymäpäivästressiä, näyttäisi siltä, että ei saada puoliakaan halutuista vieraista paikalle, eikä juhlien vieminen Savonlinnaan onnistu :( Ehkä intiimit kakkuähkyt perheen kesken? Saa varmaan anteeksi, jos keksii jonkun teeman? )

Ps. ä-pakkaus saapui tänään. Kurkataan ja korkataan se huomenna!

8 kommenttia:

 1. Teilläki ollaan jo niin vanhoja! Niin ne vaan kasvaa, kehittyy ja ymmärtää. Täällä Elli-Amalia on ku papukaija ja matkii kaiken mitä puhuu. Osaa taidokkaasti sanoa "voi vittu" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :--D auts nuo kirosanat, meillä tuo " perkele " on kuulunut kerran jos toisenkin..Koitan olla huomioimatta..josko se unohtus silleen :)

   Poista
 2. Kääk, ne on niin isoja jo! Meidän tyttöhän ei vielä puhu (ikää siis n. 1 v 9 kk), mutta on alkanut sujuvasti toistaa etenkin kirosanat :O Niitähän täällä lentelee, kun nuo liitoskivut on taas jotain niin syvältä ja mua oikeesti koskeeeee...

  Mut toi synttäristressi uhkaa mua jo nyt. Pikkuveljen LA kun on viikkoa tytön 2v. synttäreiden jälkeen. Eli erittäin suurella todennäköisyydellä mä oon laitoksella just juhlien aikaan. Huonoa omaatuntoa olen helpottanut ajattelemalla, ettei tuo tytär oikeasti osaa mitään synttäreitä kaivata vielä ja vaikka juhlia pidettäis etukäteen tai myöhässä, niin tuskin haittaa. Tai vaikkei juhlia sitten juuri pidettäiskään... Itse olisin tyytyväinen, kunhan saa kakkua! :D

  - Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D kirosanat - niillähän pärjää jo pitkälle?
   Miun omatunto ei helpotu, ku ajattelen että jouluKIN saattaa mennä siellä sairaalassa ja jos en sitten oo järjestäny kunnon synttäribibiksiä pojulle.. :/ tuskin poika muistaa, mutta minulle se ON tärkeää ikuistaa kaikki synttärit pölyttyviin perhealbumeihin.

   Poista
 3. Ah, sä se keksit miten mä haluan juhlia kakskymppisiäni. Intiimit kakkuähkyt, nam ja ah!

  :--D

  VastaaPoista
 4. Mukava lukea sun blogia, jään lukijaks :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...