2012/11/14

Miksi se joka tekee eniten, saa vähiten?

Maa-ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK on järjestänyt tänään Kuopiossa ja muillakin paikkakunnilla tapahtuman, jossa myytiin joitain elintarvikkeita " pilkkahintaan ". Tempauksella haluttiin kertoa, että viljeliöiden saama osuus kotimaisen ruoan hinnasta elintarvikeketjun pienin, vaikka työmäärä on selvästi suurin tai ainakin suurimmasta päästä. Lisää aiheesta pääsee lukemaan täältä.

Me kävimme Kuopion torilla aamupäivällä jonottamassa tuskallisen kauan loppujen lopuksi pelkkien kananmunien takia, ja olimme niitä viimeisiä, jotka ylipäätään edes jotain saivat. Vaikka meidän ostokset jäivätkin vain kennoon naurettavan halpoja luomukananmunia, niin torilla sattui olemaan samalla jonkinlainen työkonenäyttely ja sekös sai ainakin pojan päivän piristymään huomattavasti. Pääsivät isi ja poika kuorma-autonkin kyytiin katselemaan, vaikka se nyt onkin Mikaelille tuttua puuhaa, onhan papalla noita koneita.

Mahdoitteko olla myös paikalla? Mites muilla paikkakunnilla?

6 kommenttia:

 1. Meillä Hämeenlinnassakin oli tollanen tapahtuma. Ite vielä nukuin siihen aikaan, mutta Eevert sano, että mummojen jono oli uskomaton! Täällä ainakin oli halvalla leipää ja munia.

  VastaaPoista
 2. Oli ajatuksena että olisin mennyt, koska asiaa tämä tapahtuma ehdottomasti oli (opiskelen alaa), mutta perhekerho osui samaan aikaan ja arvelin että jonot olisi ihan älyttömät, eikä tihkusateessa jonottaminen lapsen kanssa innostanut... Täällä Kokkolassa oli tarjolla ruisleipää, perunoita ja possun kylkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei onneksi satanut, muuten olisimme jääneet kotiin. Tärkeä asia kuitenkin tiedostaa, miten vähän viljelijä oikeasti saa omistaan!! :)

   Poista
 3. Lappeenrannassa oli myös! Ruisleipää, kananmunia, perunoita ja lihaa. Äiti kävi kuulemma jonottamassa ja seisoi siellä tunnin - saalinaan lopulta vain puolen kilon lihaklöntti. Eli kyllä siellä ruuhkaa riitti. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mekin jonotettiin kananmunia ( muut oli loppu ) jotain 45minuuttia. :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...