2012/11/28

Synnytystapa-arvio, Rv 35+3Ajattelin jatkaa tällä samaisella onnellisuuslinjalla, sillä tänään kävin synnytystapa-arvioinnissa ja täytyy todeta, että oli ehkä raskauden paras käynti tähän mennessä.

Aloitin aamuni juttelemalla kätilön kanssa, joka vastoin kaikkia odotuksiani kuunteli, tuki ja ymmärsi. Hän ei painostanut, ei yrittänyt kääntää päätäni, kävi kanssani läpi sektion riskit ja kyseli vointiani. Sillä hetkellä tuntui, että siinä vasta on nainen oikeassa työssään, minua ei nimittäin ahdistanut, eikä itkettänyt. minulle alustavasti luvattu sektiopäätös varmistettiin ja sitten juteltiin niitä näitä raskauden kulusta ja tulevista viikoista. Sain kotiin ohjeet sektioon valmistautumisesta ja käyntiin yhdessä läpi sairaalan toimintatavat.

Seuraavaksi tapasin tosi mukavan lääkärin, joka vielä varmisti kätilön kirjaamat asiat, kertoi lisää riskeistä ja siitä, että jos lisää lapsia siunaantuu, niin synnytystapa on automaattisesti sektio. Kurkattiin poika vielä ultralla, painoarvio syntyessä olisi arviolta jotain 3,5kg - 4,0 kg, eli hieman suurempi mötkö odotettavissa, kuin isoveljensä syntyessään, lapsivettä reippaasti, istukka hieman kalkkeutunut ja vauva on laskeutunut alemmas mutta pää heiluu vielä kovasti. Kanavaa jäljellä tosi monta senttiä ja sisäsuu ummessa edelleen. Tarkastettiin edellinen sektioarpikin ja kirjattiin neuvolakorttiin tärkeät tiedot.

Syntymäpäiväkin pojalle saatiin päätettyä pienen venkslauksen jälkeen mutta jätän sen paljastamatta. Jos se nyt lipsahtaa, niin ei se maailmaa kaada, mutta pidetään nyt suuri yleisö jännityksessä. Sen verran voin sanoa, että tänä vuonna meitä tulee olemaan varmuudella 4. Tietenkin on mahdollista, että poika ottaakin varaslähdön, jota emme osaa itsekään ennustaa. Jännityksellä loppuun asti, pääasia on nyt se, että saan nauttia viimeiset viikkoni rauhassa, lelliä esikoispoikani pilalle ja valmistautua vauvan saapumiseen ottamalla vielä miljoona mahakuvaa ja muistaa vielä tuota miestäkin.


Ps. Loppuraskauden unettomuus alkoi ja järjetön himo purkkiananakseen!


18 kommenttia:

 1. Oi,kuinka kiva kuulla,että oli hyvä synnytystapa-arvio :) Tsemppiä tulevaan koitokseen!Täällä saan lukijanakin jännitellä,kun sen verran pitkään tätä seuraillut :)
  PS.Söpö kuva Mikaelista <3 Ja hänestä tulee varmasti huippu isoveli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ! Kiitos, tälläiset kommentit piristävät aamuani aina :) Siitä oon itsekin varma, että Mikaelista tulee kyllä mainio isoveli! <3

   Poista
 2. Olen lukenut sun blogia jo ainakin vuoden päivät, ja nyt oon niin onnellinen sun puolesta että kaikki on kääntynyt parhain päin ja pääset nauttimaan loppuraskaudesta :) Olen itse toisen vuoden kätilö-opiskelija ja tuntuu todella kurjalta, että kokemuksesi on olleet noin negatiivisiä synnytyksestä. Ihan näin tulevaan ammattiin valmistautumisen varalta on sun blogi tosi hyvää luettavaa ja muutenkin olen jäänyt ihan koukkuun :) Haluan toivottaa sulle, Markolle ja Mikaelille ihanaa ja rauhallista joulua, ja onnea vielä oikein paljon tulevasta lapsesta. Ja tsemppiä sektioon! <3 Olet aito ihminen ja ihana äiti pojillesi. Ansaitset parasta. Hyvää joulua Sini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kiitos ihanasta kommnetista!
   Rauhallista ja ihanaa joulua sinnekin, susta tulee varmasti erinomainen kätilö vielä joskus ( se on mun tän hetkinen ykkösammattihaave! ). <3

   Poista
 3. Jännitän jo valmiiksi omaa synnytystapa-arviota, mutta toivottavasti meillä on yhtä mukavat ihmiset vastassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä!!! Toivon toivon toivon todella, että on samanlaisia ihmisiä sielläkin!

   Poista
 4. Ihana kuulla että kaikki selvisi. Ei sektio ole paha tapa synnyttää ja itse voin sanoa että tästä suunnitellusta toipui huomattavati nopeampaa. Jännä kyllä, ettei kukaan koskaan puhunut mitään sen riskeistä... Itsellä on tosin jokin itsepäinen kiinnike joka kirraa aina välillä sekä katetroinnin jäljet tuntui vielä pari viikkoa sitten ilkeästi,mutta pientä se on tämän kaiken rinnalla. Ihania loppuviikkoja sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) joo veritulpan riskihän on suurempi, samoin verenvuodon. :) kyllä sektiosta toipuu, hitaasti mutta varmasti :) <3 kiitos

   Poista
 5. Ihanaa! Vihdoin joku joka kuuntelee! Jes :) Ja nyt saat sitten rauhassa nauttia loppuviikot. Täällä vaivaa kans unettomuus. Oon ihan järjettömän väsynyt, mutta silti nukahtaminen vie aikaa ja öisin herään triljoona kertoo milloin mihinkin. Ja kohta sit heräillään vauvan kans. Voimia! :)

  VastaaPoista
 6. Edelleen vaan ihanaa! <3 Olet kyllä kaiken ihanuuden ansainnutkin! Mä käyn huomenna (siis tänään!) kuuleen, miten poikasella menee ja samalla istumisella saa taas epäilemättä kuulla, miten huono ihminen voi olla, kun näin ylipainoisena lisääntyy :/ Ei oo ihan mun lempparipersoona tää ultraava lääkäri... Huoh.

  - Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kaikki on ihanaa, monen viikon ihanuudet pitäs nyt mahduttaa reiluun kuukauteen!! Oi poika <3

   Poista
 7. Olipas ihana lukea näin positiivinen, onnea sekä iloa täynnä olena postaus :) Jotenkin se onnellisuuden tunne välittyi tännekin asti ja piristi kummasti jopa minunkin päivääni! Rauhallista loppuodotusta!

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, kohta sulla on pieni siellä <3

  VastaaPoista
 9. Ihanaa että oot noin onnellinen :) Toivottavasti kaikki sujuu hyvin! Hyvinhän sektiot yleensä menee, vaikka riskejä toki on. Mutta niin on kyllä alatiesynnytyksessäkin. Tsemppiä!! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...