2012/11/12

Toivepostaus: Näillä fiiliksillä Kuopiossa!


Kun joskus vuonna kivi ja keppi päätettiin Markon kanssa pohtia tulevaisuuttamme ja etenkin sitä, mitä lukion jälkeen tehdään ja minne mennään kävi ilmi, ettei Savonlinnassa oikein ollut mielenkiintoista tarjottavaa jatko-opintojamme ajatellen. Aloimme miettiä uusiksi kaupunkia ja esiin nousi Kuopio, Lappeenranta ja Mikkeli. Ihan vain siksi, jotta kotikaupunkiin olisi helppo ja nopea tulla käymään ja koska meillä oli siinä vaiheessa jo yksi lapsi, niin haluttiin asua edes samalla puolella Suomea. Marko haki Kuopioon ja Lappeenrantaan, sai Kuopiosta paikan, lykkäsi sitä intin ajaksi ja nyt sitten viime keväänä aloitettiin asunnon hakeminen. Kesällä napsahti asunto ja muuttopäiväksi saatiin 1.8.2012. 
Meillä ei ollut suurempia käsityksiä/ennakkoluuloja tulevaa kaupunkiamme kohtaan, Marko oli asunut lapsena täällä jokusen vuoden ja itse olin käynyt satunnaisesti ehkä alle kymmenen kertaa elämäni aikana. 
Olihan se jännittävää muutenkin muuttaa isompaan kaupunkiin ja aloittaa yhteinen elämä kaksistaan ja hieman löysätä napanuoraa äitiin ja vihdoin opeteltava enemmän olemista omillamme.

Nyt olemme asuneet täällä päälle kolme kuukautta ja voin sanoa sen verran, että kotiuduttu ollaan. Meidän asuinalueemme on tosi rauhallinen, tästä on hyvät kulkuyhteydet julkisilla keskustaan, paljon puistoja, toivottavasti poikien tuleva päiväkoti, lähikauppa.. Ainoa, mikä asuinalueessa määttää on se, että asumme mäen päällä, joten yleensä kaikki kotimatkat on ylämäkeä. Kunto kasvaa tai joku kaunis päivä koituu kuolemaksi..Tai ainakin supistuksiksi.
Kuopiossa osataan jo liikkua tärkeisiin paikkoihin, sen oppi nopeasti. Ollaan kierretty autolla katsomassa vähän kaukaisepiakin alueita ja olen vakaasti päättänyt, että muutamme Rönöön, jos tänne juurrutaan. Julkisilla osaamme liikkua ja enää ei tarvitse pohtia ja pähkäillä, minne laittaa auto missäkin tilanteessa parkkiin ja miten pitkä aika menee minnekin kävellen/autolla/bussilla. Hyviä asioita nyt vähän listatakseni, täällä tosiaan on kauppojen ja puistojen määrä, ilmainen bussi rattaiden kanssa, hyvät terveyspalvelut ( piti jo ensimmäisellä viikolla testata, kun poika sai silmätulehduksen..) ja Kelalla toimiva hyvä palvelu ( olen käynyt kyseissä paikassa nyt neljästi, ei koskaan ruuhkaa ja tosi iloinen asiakaspalvelu. Ihan toista, kuin ennen..).

Ainoa, mikä täällä Kuopiossa on ikävää ja hankalaa ja saa minut välillä haluaman takaisin Savolinnaan on tämä tappava yksinäisyys. Putosin kovaa ja korkealta, kun yybersosiaalinen elämäni jäi kesällä taakse ja täällä tosiaan ainoat kontaktit useimmiten Markon lisäksi on K-kauppojen kassahenkilökunta. En ole pystynyt verkostoitumaan mihinkään, koska raskaana taaperon ja tarkan päivärytmin kanssa kaikki on todella hankalasti järjestettävissä. Minulla on täällä Kuopiossa tasan yksi ystävä ja yksi uusi kaveri ( Sanni <3 ), joten roikun näissä ainoissa sosiaalisissa kontakteissani ihan riippuvuuteen saakka. Olisi kiva tutustua samanhenkiseen porukkaan ja vaihtaa vähän ajatuksia muutenkin ( Vink vink Piia! Ja muut tietty! ),

Kyllä minä loppuunvetona toteaisin, että Kuopiossa on ollut kiva asua. 

24 kommenttia:

 1. Äkkiäkös minä hurautan junalla kuopioon ;)

  VastaaPoista
 2. Muistatko kun kommentoin sulle äksyillen siitä sektioasiasta ja sitten kyllä myöhemmin pahoittelin asiaa...? Mää asun kuopiossa tyttösen ja ukkon kanssa, ollaan kavereita! :D ei vaan, itelläkin tuntuu että välillä kun mies on töissä päivät ja oon lässyttäny tytölle päivät pitkät, että mihinkä se sosiaalinen (lue:aivotoimintaa vaativa) elämä on kadonnut. Onneks välillä näkee päivisin muitakin aikuisia ja pääsee vaihtamaan kuulumisia, ihan muistakin asioista kun kakkavaipoista ja nännihaavoista. I feel your pain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :--D
   Käyttekö kerhoissa tai avoimessa? Vinkkejä, mistä sais seuraa?

   Poista
  2. ei me olla kerhoissa tms. käyty, en edes tiedä missä niitä täällä päin olis.. ei oo ainakaan tässä meidän asuinalueella.

   Poista
 3. Meille sa tulla kahvittelemaan! Pojatki melkein samanikäsiä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihkase ku oot joutilas nii laitan sumpit tulille ja kerron ehkä osotteenki ;)

   Poista
 4. No olishan se kiva joskus nähdä ihan livenäkin, jos tällaisen vanhan kävyn seura kelpaa! :D Pitää vaan sopia sellainen ajankohta, että ollaan liikenteessä sielläpäin, kun me asutaan kuitenkin niin kaukana, että julkisilla ei viitsi lähteä matkusteleen ja autoa minä en aja...

  Voisin olla yhteydessä sähköpostitse tässä joku päivä :)

  - Piia

  VastaaPoista
 5. eks se oo ihan itsestäänselvää et ilmaseks pääsee rattaiden kanssa bussiin? en tajuu, onko siel "maalla" sit eri juttu ku Helsingis? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savonlinnassa ( lue;takapajulassa ) sai rattaiden kanssa maksaa täyden hinnan ( yli 3e ) bussissa.

   Poista
  2. Niin tarkotatkin varmaan tolla "maalla" kaikkea muuta paitsi juuri Helsinkiä, sillä minä ainakin tiedän useammankin kaupungin missä rattailla lapsen kanssa matkustaminen maksaa!!

   Poista
 6. http://www.rantapallo.fi/myexploration/2012/10/23/ylos-ulos-ja-ihmisten-ilmoille/ Tässä sulla on ainakin kohtalontoveri ;)

  VastaaPoista
 7. "Maalla" eli kehä kolmosen ulkopuolella saa tästäkin lystistä tosiaan aika usein maksaa. Kuopiossakin ajelu on ollut ilmaista vasta 2011 alusta (tosin joskus 16 vuotta sitten tais olla myös) ja tämäkin ilmaiseksi ajeleminen on vain turvallisuustoimenpide (jottei vaunut pyöris pitkin lattioita sillävälin ku aikuinen käy maksaan matkan) eikä kaunis ele väsyneitä vanhempia kohtaan. Minusta olis niin kiva ajatella, että se on kaunis ele mielummin :D

  - Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enkä sitte ikinä osaa painaa tuota "vastaa"-nappia... Mutta ehkäpä asiayhteys selviää ilmankin.

   - Piia (onko tämä se intternetti?!)

   Poista
 8. Se tunne, kun joku kommentoi :))
  Kai siellä kuopiossa on perhekerhoja, avoimia kerhoja mihin voisitte mennä tappamaan aikaa ja tutustumaan uusiin äiteihin ja lapsiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ON varmasti, mutta nyt vaatii aikamoisia ponnistuksia päästä ees lähikauppaan kävellen/rattailla, joten kerhot saa odottaa kevääseen :)

   Poista
 9. Täälläkin yksi kohtalotoveri! Muutin poikaystäväni kanssa opiskelukaupungistamme Kuopioon kesäkuun alussa. Poikaystäväni on täältä päin kotoisin, joten vähän niin kuin arvoimme minun ja hänen kotikaupunkien välillä, että kumpaan muutamme. Lopulta päädyimme Kuopioon. Ennen seurusteluamme en ollut käynyt Kuopiossa kuin ihan lapsena, joten se oli minulle kaupunkina aivan uusi tuttavuus. Olen kuitenkin viihtynyt täällä hyvin, joskin olen myös hyvin yksinäinen. Minulla ei ole täällä yhtäkään ystävää, ei ketään kelle soittaa ja pyytää kahville, eikä ketään seuraksi shoppailukierrokselle. Yksi kaveri täällä asuu, mutta koska hän on asunut täällä lähes koko ikänsä, on hänellä ikään kuin omat kaverinsa täällä, tai siltä minusta ainakin tuntuu... Lisäksi hän on melkein aina töissä!! Okei joo, olen huono pitämään häneen yhteyttä... Mutta silti, tiedän niin tasan tarkkaan miltä susta tuntuu! Nyt vaan yritän pähkäillä, että mistä minä niitä kavereita saisin... Olen 23v, lapseton, opiskelija (tosin valmistun jouluna ja sitten toivottavasti siirryn työelämään, ehkä sieltä sitten?)... Jos tekisin lapsen, niin ois varmaan helpompi tutustua toisiin äiteihin :DD Mulla on kyllä orastava vauvakuume ja tykkään hirveästi lapsista... Poikaystävä ei vaan oo tästä (vielä) yhtään innoissaan :'') Mutta hei, ehkä mekin voitais vaikka joskus nähä, vaikka mulla ei tosiaan sitä lapsosta vielä olekaan, eiköhän me jotain juteltavaa keksittäis :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä voidaan, välillä on kiva olla puhumatta lapsista!! Laita vaikka sähköpostiin viestiä!

   Poista
  2. Hei nyt muistin, että mun piti ottaa suhun yhteyttä, mutta en löydä enää sun s-postiosoitetta täältä blogista? :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...