2012/12/16

Luukku 16


Me tavattiin joskus minun ollessani ala-asteella. Kirjastossa vielä. Romanttista eikö?
Ensikosketukseni oli nettipeli nimeltään Runescape ja Mtv3:n chatti. 12-vuotiaan untuvikon maailma aukesi. Alkoi löytymään mielenkiintoisia sivustoja kuten Wikipedia ja Youtube. Lisää chatteja ja pian huomasinkin, että jos esiinnyin omanikäisenä aiheutin vaan kauhean kuhinan, ainakin miesten kanssa keskustellessa. Sitten hokasin, että voin olla kuka vaan, ja olinkin. Tekaisin ekan valesähköpostini.

Galleria-aika..Ah sitä kultaista aikaa. Oli minullakin tunnukset varmaan neljässä paikassa, huonoja teinipeilikuvia huonolla digikameralla. Tää aika johti luonnollisesti nettiseukkaamiseen ja enemmän palstoilla pyörimiseen. Tässä vaiheessa taisin saada ensikosketuksen kaikkiin ärsyttäviin webbikamerarunkkareihin ja nettipornoon. Internetissä vietetty aika oli kai parisen tuntia päivässä ja yleensä parisen tuntia illalla. Nettipeleihin ei enää kiinnostus riittänyt. Kouluhommia koneella alkoi olla enemmän ja tämä netissä mahdollinen oheistoiminta lisääntyi. Kirjoittelin ensimmäistä kertaa foorumeille ( muistaakseni FFF-foorumit?! ). Lisäksi hoksasin messengerin hienouden. Internet oli koukuttanut minut.

Sitten hieman vanhempana teininä löysin kaikki syömishäiriösivustot, masennuin jotain niitä aikoja ja aloin pitämään blogia. Verkostoiduin lärvikirjaan ja luin muiden blogeja enemmän ja enemmän. Sain oman koneen ja oman netin ja siitähän se lähti; tuntikausien yödatausputki. Pyörin keskustelufoorumeilla yöt läpi ja etsin tahallani kaikkea mieltä järkyttävää materiaalia. Ihanan itsetuhoista. Ja todellakin tapa.

Jossain vaiheessa blogit olivat vahvemmin mielessä, koukutuin moniin pahasti ja roikun vieläkin lukemassa, vaikka olisi kuinka erilainen elämäntilanne. Facesta tuli uusi koti. Sitten minusta tuli äiti ja tutummaksi tuli keskustelupalstat; kaksplussa ja av-palsta ( myönnän, olen kirjoittanut kummallekin! ). Siinä vaiheessa aloin kai aikuistua, luin päivittäin uutiset ja sään. Nykyään koneella käytetty aika ( tunti, ehkä joskus jopa kaksi tuntia) kuluu muiden blogeja lukiessa ja omaa päivitellessä, facessa käyn 10 kertaa päivässä minuutin verran. Ja tietty kuuntelen Spotifyta jatkuvasti ja turhan usein ennen nukkumaan menoa sumennan aivojani Youtubessa. 

Meidän suhteemme on ollut on-off mutta silti luultavasti olemme loppuelämämme toistemme ilona ja suruna. Joskus roikun netin kainalossa niin, että tuli paha mieli, että muut eivät saaneet yhtä paljon huomiota, mutta nykyään netti on se, josta luovun ( tosin joksus vastentahtoisesti ) ja annan huomiotani enemmän muille. Lapsien edelle ei dataus mene.

1 kommentti:

  1. Mä käyn aina puhelimella facessa ja bloggerissa, tuntuu jotenkin helpommalta, kun on lapsi tossa koko ajan :) riippuvuus...

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...