2012/12/26

Viimeisiä ajatuksia raskaudesta


Mitä enemmän sektiopäivä on lähestynyt, sitä enemmän olen jännittänyt. On niin erilaista tietää lapsensa syntymäpäivä etukäteen, voi valmistautua niin eri tavalla. Voi pestä pyykkiä ja ja ajatella, että tämän ehdin tehdä vielä ylihuomennakin ja järjestellä lelut vielä toisena päivänä ja tämän ehtii vielä hankkia vaikka edellisenä päivänä. Kassi on nyt osittain pakattu, patterit ostettu kameraan, Mikael on saanut tosi paljon haleja ja pusuja, on levätty, vauvan kotiintulovaatteetkin ovat vaihtuneet kolmesti... Meitä kaikkia jännittää ja se näkyy pienenä kireytenä ja unettomuutena. Ajatella, että pian koittaa päivä, kun tajuan, että se on varmasti Mikaelin viimeinen päivä ainokaisena ja pitäisi senkin yhtäkkiä olla isoveli. Entä jos olisikin mahdollista odottaa vielä? Tämä kaikki käy sittenkin liian äkkiä, entä jos emme olekaan valmiita?

Joka tapauksessa tämän raskauden loppu on lähellä, tietysti juurikin nyt, kun olen vasta alkanut olla sinut sen kanssa.  Liian monta viikkoa hukkui ahdistukseen ja pelkoon ja nämä viimeiset viikot ovat hujahtaneet ihan ohi. Koko vuosi on kulunut todella nopeasti ja ensi vuosi pikakelautuu varmaan vieläkin nopeammin. Tässä on paljon tunteita pinnalla, on iloa, jännitystä, haikeutta..Viime hetken paniikki iskee. Entä, jos meistä ei olekaan kahden lapsen vanhemmiksi?

No, ei pitänyt olla ensin kuulemma yhdenkään, vaan hienosti me ollaan jo kaksi vuotta selvitty Markon kanssa.  Kaikki järjestyy, viime hetken tsemppaus otetaan vatsaan.

19 kommenttia:

 1. tsemppiä. Vähän huonoon aikaan kysyn, mutta jaksaisikko tehdä postausta siitä, mitkä ovat hyvät ja huonot puolet sekä riskit synnytyksessä ja sektiossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin tehdä tästä postauksen varmaan jossain vaiheessa. Otsikoin sen provoavasti sektio vs alatiesynnystys ja odottelen sen jälkeen kivitystä av-palstalla ;)

   Poista
 2. Tsemppiä! Kyllä teistä taatusti on kahden lapsen vanhemmiksi :) nyt vaan avoimin mielin ja rennosti kohti lapsosen syntymää. Pian teitä on neljä!

  VastaaPoista
 3. "otetaan vatsaan" hihihi <3 Hyvä typo!

  Hyvin se menee :)

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä! Kaikki menee varmasti hyvin. :)

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä!! Hyvin kaikki menee. Ainahan se lapsen syntymä tuntuu siltä, kun heitettäis vaatteet päällä jäiseen veteen. Se sattuu, sitä järkyttyy, tuntuu hurjalta ja vaikealta, mut jotenkin sitä suurin osa vaan pysyy pinnalla ja pääsee kuiville. Osa jopa huomaa olevansa taitavia tässä. Ja viimeistään jälkikäteen on sairaan hyvä fiilis, kun on selvinnyt ja palkintokin on ihan omaa luokkaansa ;)

  - Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No iik vähintäänkin :D Mut hyvin sitä jo voi luottaa itteensä, kun sen ekan on jo pari vuotta onnistunu pitään hengissä :D Kyllähän minäkin silti jo tän uuden tuloa jännitän, vaikka siihen vielä aikaa onkin...

   - Piia

   Poista
 6. ohhoh, olin vissiin väärällä tilillä sisällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti muutamaan otteeseen tarkistaa et kenen blogia luenkaan. :-D :-D

   Tsemppiä tsemppiä tsemppiä x 1000!

   Poista
 7. Onhan se varmasti raskasta kun on 2.silloin kun on yksi on kumminkin sitä omaa aikaa kun lapsi menee päikkäreille ja yhden on helpompi viedä yökylään.mutta toisaalta jos pärjää 1 kanssa pärjää kahdenkin.Sitten kun molemmat ovat leikki ikäisiä niin on mukavaa kun on toisista seuraa.Tsemppiä.Onko kukaan ystäväsi vielä saanut lapsia?

  VastaaPoista
 8. Voi ku Mikael vaan osaa olla suloinen♥
  osan vois kyllä laittaa kuvaajan piikkiin, mutta on se vaan ihana pieni mies :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyl luonnostaan sulonen <3 vaikka kamerakännylläkin otetuissa kuvissa

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...