2012/12/31

viimeisiä ja ensimmäisiä


Vuoden viimeinen päivä oli meidän ensimmäinen päivämme nelihenkisenä perheenä. Vauvan ensimmäinen vuorokausi kotona on sisältänyt paljon syömistä, isin mahan päällä köllimistä, isoveiljen tuijottamista, ensimmäisen kylvyn, miljoona vaipanvaihtoa ja nukkumista.  Mikael on osoittautunut kaikista peloistani huolimatta todella reippaaksi isoveljeksi: pitää pienen etäisyyden mutta kyselee, katselee, silittelee ja tuo tutin ja leluja vauvalle sitten, kun hänelle itselleen se parhaiten sopii. Annetaan pojalle aikaa tottua muutokseen, ei se ole 2-vuotiaalle helppoa luopua ainokaisen asemasta.

Istuin sohvalla tänään nukkuva vauva sylissäni ja Mikael toisessa kainalossani katsomassa lastenohjelmia, kun se suuri tunteiden purkaus synnytyksen jälkeen vihdoin koitti ja kyynelkanavat aukesivat poikiani katsellessani. Muistelin aikaa, jolloin Mikael oli pieni vauva ja tajusin, että silmänräpäyksessä sekin pieni tuhisija oli kasvanut isoksi pojaksi. Tajusin myös, että pitelen mahdolisesti minun ja Markon viimeistä vauvaa sylissäni. Itkuparkuhan siinä sitten pääsi, kun tajusin myös etten ehdi kuitenkaan nauttia vauvantuoksua tarpeeksi koko loppuelämääni varten.

Erittäin hyvää uutta vuotta teille kaikille!

6 kommenttia:

 1. Mä pidin viimeks sen parin päivän itkumaratonin jo siellä synnärillä... Kätilöt sanoi vaan, että maito nousee, kun äitiä noin itkettää, eivätkä antaneet parkumisen häiritä :D Toivottavasti tällä kertaa saan sen säästettyä kotiin minäkin...

  Ja ehkä pieni on teidän viimeinen, mut vauvantuoksusta saat maistiaisia sitten jos ja kun Miksu ja pikkuveli kantaa omat vauvansa sulle hoitoon! Että ihan kaikki toivo ei ole sillä saralla menetetty ;)

  Mahtavaa uutta vuotta teidän kokonaiselle perheelle! <3

  - Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa uutta vuotta myös sinne!
   Tuutteko pian kylään? :)

   Poista
  2. Voitais tullakkii! Laitan txt kunhan tiedetään omista kuvioista, niin mietitään sit tarkempi päivä :)

   - Piia

   Poista
 2. Meikäkin märsää täällä. Teidän ja omasta puolesta. Hyvvää uuttavuotta Sini!

  VastaaPoista
 3. Hyvää uuttavuotta teidän koko perheelle !

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...