2013/01/27

1kk


Vauva2 on jo kuukauden vanha! Nämä viikot ovat kuluneet sata kertaa nopeammin, kuin ne viimeiset raskausviikot. Meidän ruttunaamaisesta peikonpoikasesta on tullut jo iso vauva ja pääsemme ottamaan strategiset mitat heti helmikuun alussa. Veikkaan, että pituutta on ainakin 56cm ja painoa reippaasti yli 4,5kg. 
Pienimmät vauvanvaatteet on viikattu pois, Mikaelillahan ne kesti melkein kuukauden pidempään. Meille ei ole nyt seuraavia vauvoja tulossa, joten lahjoittelen vaatteita sitä mukaan pois, kun niitä saan pieniin lahjakasseihin pakattua. Haikeaahan tämä on. 

PikkuM on virkeä ja hyväntuulinen vauva ( paljon hiljaisempi, kuin isoveljensä ), jonka mielestä nukkuminen on yliarvostettua päivisin. Meillä napotetaan hereillä hyväntuulisena useamman tunnin pätkissä, torkahdetaan vartiksi ja taas valvotaan. Öisin nukutaan 5-7tunnin pätkissä, syödään tehokkaasti ja jatketaan unia samantien. Ravintona pääasiassa rintamaitoa, satunnaisia korvikeannoksia silloin tällöin, useimmiten iltaisin rintamaidon lisänä ennen nukkumaanmenoa. Imetys onnistuu! HURRAA! Syöttöväli 3,5 tuntia.

Vauva alkoi pitelemään päätään jo laitoksella ja nyt jaksaa mahallaan ollessaan pitää päätään jo aika kauan ylhäällä. Mielenkiintoisinta tässä ympäröivässä maailmassa ovat lamput ja isoveljen toljottaminen. Meillä on ollut ihan älyttömän vähän mitään mahavaivaa/nukkumisongelmia ( koputan puuta!!!!!). Kova sylivauvahan tuo on, mikä hieman hankaluuttaa päivän askareita. Mutta pienten vauvojen paikka on sylissä. Ei ne kaksivuotiaat enää niin hirveästi sellaisesta välitä..

Ihania pikkuhymyjä saavat ilmeisesti minua lukuunottamatta kaikki muut. Koko perhe ollaan pikkuveljeen niin upirakastuneita, etten osaa enää kuvitella, millaista meidän elämä ilman toista poikaa olisi
Ja kyllä uskaltaisin väittää, että saatiin taas helppo vauva ( koputan uudelleen!!). Ja kyllä, saan olla siitä ihan avoimesti iloinen prassailematta kuitenkaan yhtään. ( Tuntuu, että on tabu puhua helpoista vauvoista, varsinkin niiden kuullen, joiden vauvat ovat olleet haastavia. Kaikki tsempit haastellisten vauvojen vanhemmille! )
Vauva saa pian nimensäkin virallisesti. Se tarina tulevan nimen takaakin on tulossa, ei mennyt sekään ihan  niin, kuin alunperin suunnittelin.

8 kommenttia:

 1. Toinen on niin suloinen!<3 ihana kuulla että vaavi on helppo ja vihdoin imetys onnistuu :))

  VastaaPoista
 2. Voi että mikä kullanmuru!! Kivaa että teillä on mennyt noin hyvin, oot kyl oikee supermutsi :) Nimeä jännäten odotan! <3

  t: Aino

  VastaaPoista
 3. Meillä tyttö heräsi 4 kk ikäiseksi 2 tunnin välein yöllä. Haluaisin toisen lapsen mutta pelottaa vähän jos hänkin olisi samanlainen vauva ajan.

  VastaaPoista
 4. Ihana pieni! Nää ihan vauva-ajasta kertovat postaukset on parhaita (kuume nousee) :)

  Ja tosiaan, on ikävää miten ns. helpoista vauvoista kertominen on aina muka brassailua! Ei tosiaan ole. Lucaskin on ollut helppo aina tähän korvatulehdukseen asti, mutta eihän siitä uskalla puhua, kun aina on muka tilannetajuton tms -.- Ja juu en ala kertomaan täysistä öistä koliikkivauvan vanhemmille, jos toinen on ihan loppu, mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
 5. Täällä poika 5kk joka on nukkunut yhden täyen yön, yleensä syö 3x iltapuurosta huolimatta öisin. Ja yöunille menee kahdeltatoista, onneksi ei enää kahdelta. Ja mahtuu tähän viiteen kk pari luksus viikkoa jolloin mentiin nukkumaan kympin pintaan. Ne tosin on mennyttä taas. Onkai tän pakko joskus nukkua :DD

  Mut ihanaa että teidän poika ei valvota! :)

  VastaaPoista
 6. Siis mitä yöunet 5-7 tunnin pätkissä!!?? Täällä huutaa kateellisuus! Mä juhlin jo jos saan nukkua kaksi tuntia putkeen. Lahjoittakaapa niitä yöunia vähän tännekin! :DD
  Ja mä juuri oon miettinyt, että koskas ne vauvat alkaakaan jaella niitä ensihymyjä. Varmaan saa siis pian odotella tännekin. :)

  Ja helposta vauvasta saa kyllä puhua ja olla ylpeä! Mua ärsyttää semmonen, kun tuntuu, että kerhoissa ja muissa äitipaikoissa saa puhua vaan siitä, kuinka yöt on ollut raskaita yms. mutta kun mainitsee, että meillä menee ihan hyvin niin kuulee vaan hymähtelyä.

  VastaaPoista
 7. Milma on myös nukkunut tosi hyvin ja pitkiä pätkiä heti synnäriltä lähtien :) Naurattaa ne "kohta et enää saa nukkua" yms. kommentit raskausaikana. Vauvoja on erilaisia. Itse vedän 10 tuntia unta palloon joka yö. Voisihan asiat toisinkin olla, mutta hyvä näin. Seuraava/seuraavat lapset ovat varmaankin sitten niitä tunnin välein herääviä, mutta nyt nautitaan tästä :)

  VastaaPoista
 8. Täällä myös vedetty kunnon yöunia! Haittana sit taas päivisin neidin En Nuku- kiukku... Mutta mäkin koputan puuta, pian kuitenkin tulee hampaita...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...