2013/01/18

Pieni tuccajumala

Päätin jo ennen lasten syntymistä, että ensimmäiseen kahteen vuoteen en leikkaa hiuksia, oli pehko sitten millainen tahansa. Eikös se tuo huonoa onnea ( ainakin vanha kansa oli kuulemma sitä mieltä.) Esikoispoikani syntyi lähes kaljuna ( siis jos en oo jo tarpeeksi jankannu ) ja nyt kaksivuotiaana meillä on komea maantienvaaleaa takatukkaa vaikka muille jakaa ja nyt on kriisi leikkaisinko/siistisinkö ja jättäisinkö hiukset sikseen. Kuiva ja ohut tuo tukka on, Mikael kyllä antaa pitää ponnareita ja harjaaminen on kivaa, mutta silti reuhka näyttää ajoittain epäsiistiltä. Ja Markon mielestä on korkea aika näyttää mieheltä.
Tuntuu, että hiukset vaan kuuluu tuohon poikaa ja pelkään, että persoonallisuus menee, jos poikatukan leikkaan. Kampaamoissa hiustenleikkuu maksaa pari kymppiä, itse en uskalla Fiskarssin keittiösaksilla lähteä kokeilemaan ja säveltämään. En todellakaan osaa päättää, jotenkin tuntuu, että jos leikkaan hiukset, niin Mikaelista tulee yhtäkkiä niin kauhean iso poika ja viimeinen vauvamaisuuskin katoaa. Mutta toisaalta, olisihan tuota kiva edes siistiä ristiäisiä varten.

Mitäs nyt? Onko teillä muillakin ollu vaikeeta päättää, mitä lapsen hiuksille pitäs oikein tehdä. Leikataanko vai jätetäänkö?

45 kommenttia:

 1. Mä leikkasin Karrin tukan just toissapäivänä, kun latvat alkoi olla niin takussa ettei niitä vaan sanut enää selvitettyä :( en kylläkään leikannut "poikatukkaa", vaan sellaisen korvien alapuolelle ylettyvän potan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :--D mie en uskalla leikkiä kotiparturia.. Pahimassa tapauksessa ne sakset on pojan silmissä.

   Poista
 2. Vuoden ikäisen tyttöni ottatukkaa oon siistiny jo monesti ettei mee silmille, mutta niskakiharoihin en raski koskea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ja poikaakin taitaa eniten rasittaa noi silmillä roikkuvat hiukset, niitä kyllä tosiaan pitäs napsaista.

   Poista
 3. Leikkasin viime kesäksi pojalle ensimmäistä kertaa ns. kesätukan. Nyt sillä on samanlainen takatukka kuin sitä ennenkin, paksumpi vain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se tukkahan kasvais vahvempana ja parempana takaisin :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Tuntuu silti kurjalta, oon liian herkkis kun hiukset on miule niin tärkeet. En taida olla ihan terve. :D

   Poista
 5. Aivan samoja ajatuksia täälläkin meidän pojan tukasta! Etutukkaa olen napsinut äpakkauksen saksilla, mutta muuhun tukkaan en ole vielä koskenut. Meilläkin tuntuu nuo hiukset "kuuluvan poikaan" ja se just siinä mietityttääkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samma här! Pelottaa miten vauva muuttuukin parissa minuutissa niin radikaalisti :D

   Poista
 6. Meidänki naperolla, pojalla 1v 9kk on aikalailla samanpituinen tukka mitä Mikaelilla. Se alkaa ihanasti kihartua latvoista eikä äiti kyllä raskis leikata sitä mihinkään. Etutukkaa voisin ehkä vähän siistiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miusta on ihana laittaa pojalle ponnari päähän, näyttää niin söpöltä.. :D

   Poista
 7. Kannattaa siistiä latvoista reilusti, äkkiä se kasvaa takaisin ja usein vahvempana ja parempana :)

  VastaaPoista
 8. leikkaa ehdottomasti poikalapsen hiukset!

  VastaaPoista
 9. Minun tytön 2v hiusten leikkaus maksoi vain 10 e.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kaikki kampaamot mistä oon kysyny haluaa vähintään 20e.. :/

   Poista
  2. Törkeää.Kun ei leikkaukseen mene kuin 5 min..

   Poista
  3. Hinnat on kyl suolaiset, mutta jostainhan ne kampaajien palkatkin on maksettava :)

   Poista
 10. Miten aiot itse laittaaa hiukset ristiäisiin?Ja mitkä vaatteet?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tätä polkkareuhkaa paljon laitella muuten kun ehkä suoristan :D Vaatteet..alkuperäinen suunnitelma oli mahtua yhteen valkoiseen mekkoon mutta pahalta näytää.. on varmaan ostettava joku kolttu..Sekin tuottaa päänvaivaa, kun pitäis varmaan pystyä imettämäänkin.. Mikaelin ristiäisissä ollut mekko on varmaan lähteny kierrätykseen tai myyty pois :/

   Poista
 11. älä leikkaa! ihana tukka on :) korkeintaan sentti latvoista takaa, että siistiytyy. etutukkaan en koskis, onhan ne pinnit keksitty jos tielle meinaa tulla.. minusta ne on ihan kamalia ne "poikatukat" joita porukka himona leikkaa lapsilleen, paljon kivempi on kun saa omaa tahtia kasvaa :)

  VastaaPoista
 12. Mä olen jo nyt tyytyväinen, että kun tyttö on tuo lapsonen, niin saa tukka kasvaa ihan vapaasti, sen suurempi miettimättä :D. Mä en nimittäin raaskis varmaan millään leikata isompaa määrää sit kun aika tulis. Nyt on yksi otsatukka kiehkura leikattu, kun pieni pätkä vauva tukkaa ulottui jo melkein nenään. Ja kyllähän se on nyt paljon siistimmän näköinen koko lapsi :D

  VastaaPoista
 13. Mä leikkasin syksyllä pojan hiukset, oli aika saman pituiset kun Mikaelilla nyt. Vedettiin ihan lyhyeksi. Olivat niin kuivaa ja ohutta hamppua että halusin testata josko kasvaisi parempana takaisin. Ja kasvoihan ne! Nyt on ihanan kiilyävät ja paksut hiukset. Yllättävän nopeasti kasvoivat pituuttakin. Ei ne tietenkään yhtö oitkät ole kun ennen leikkaamista, mutta ei tuo kyllä mikään lyhyt poikatukkakaan enää ole. Äkkiä ne hiukset kasvaa ja paksumpina vaan takas! :)

  VastaaPoista
 14. Mun oli tosi vaikee päättää et leikatako vai ei mut lopulta kun leikattiin niin olin tosi tyytyväinen lopputulokseen ja aika hampille meidän poika näytti ennen saksimista :D mut nyt pari päivää sit leikkasin hänen hiukset taas kerran lyhyemmäks ja eri malliseks ja ai kuinka sopii hyvin. Sänkeä/kaljua meille ei tuu :)!

  VastaaPoista
 15. Minulla on saman ikäinen poika, kuin Mikael. Poitsulla oli ihanat vaaleat kikkurat olkapäihin saakka ja pari kuukautta sitten päätin leikata.Leikkasin itse ja ei vaikeaa ollut, tuli semmoinen jalkapalloilija tukka, päältä pitempi ja sivuilta lyhyempi. Vaikka nyt onkin parempi, niin heräsin leikkausta seuraavana yönä katsomaan poikaa ja itkemään sitä tukkaa, mitä ei enää ollut, kun ei enää vauvalta nättänyt :D Ja KYLLÄ tuntu että kasvoi monta vuotta silmissä ja samalla käytöskin tuntui muuttuvan :D Mutta kehuja on onneksi vain tullut pojan tukasta. :) EI muuta ku leikkaamaan!
  -Tiina

  VastaaPoista
 16. Meillä Jupe AJOI Pojun hiukset kesällä. Nyt ne on saanut taas vähän kasvaa, mutta alkaa kyllä omaan silmäänikin näyttää epäsiistiltä, vaikka toisaalta niin tykkään semmoisista vähän pidemmistä hiuksista, joita voi silitellä ja haroa, kun toinen on sylissä. <3
  Mutta nyt ehkä suosiolla jätän tuon pojan hiusasiat miehen päätettäväksi ja kasvattelen tuolle tytölle pitkän leti. ;)

  VastaaPoista
 17. kyllä niistä varmaan tulisi tosi kivat jos leikkaisi!:) meillä poika oli syntyessään myös kalju ja kun täytti vuoden alkoi hiuksia tulemaan, ollaan käyty parturissa ja se ei kyllä muistaakseni maksanut kuin 5euroa :) mutta toisaalta teidän pojalla on enemmän leikattavaa (: toisella pojalla taas annettiin kasvaa vähän pidemmäksi niin niistä kasvoi varmaankin yhtä pitkät kuin mikaelilla ja tykkäsin kyllä niistä paljon joten jätettiin pieni takatukka kuitenkin:)

  VastaaPoista
 18. Kun tulette S-linnaan niin tulette poikien kanssa käymään miun luona ja siistitään vähän ;) Miulta löytyy nimittäin amatööri-kotiparturivälineet ja vähän sitä amatööri-taitoakin niin ei tartteisi ihan siiliksi ajella mutta vahvistuisi vähän hiukset :)

  VastaaPoista
 19. Jos tää mahavauvapoika perii mun lapsellisen söpöt (ja vahvat!) kikkurat, niin kasvatetaan suht pitkiksi. Jos taas sillä on sellainen epämääräinen ja epäsiisti takatukka, niin eiköhän leikata pois. :D

  VastaaPoista
 20. Itkun kanssa leikkasin meidän tuolloin lähes kaksi vuotiaalta ponnarin pois ja mies sit jatko siitä koneen kanssa, kun itse vollotin :D Että en se minäkään ihan terve ole :D Mut ihan ison pojan näkönen tuli, ja äkkiä siihen tottuu. Ponnarin kyllä pistin talteen :)

  VastaaPoista
 21. Meillä on samanikäinen poika ja samanpituinen tukka ja parturiin ei olla menossa! Kun tuo letti alkoi kasvaa niin päätin, että sitten kun poika itse tahtoo sen leikata voimme saksia kiharoille näyttää (oikeesti tuskin silloinkaan heheh koska mä tykkään mun pitkätukkaisesta pojasta!). Pelkään myös että ikääntyy silmissä jos lettiä lyhennetään. Joten ei, ei leikata. Etuhiuksia on kuitenkin muutaman kerran lyhennetty kun ovat silmillä roikkuneet. Älä vie parturiin jos epäilyttää, kadut vaan! Kyllä sinne sitten pääsee tukan katkomaan koska tahansa jos tarve vaatii tai mieli muuttuu!
  t.Lukija Savonlinnasta

  VastaaPoista
 22. Entä jos et leikkaisi ihan lyhyeksi poikatukaksi, vaan siistisit vain vähän, niin ei harmita ainakaan? tai sitten semmoiseen vaahteramäen eemeli - malliin (y) :>
  ja ps. hiustenleikkuutaitoja pikkuveljen tukalla monta kertaa harjoitelleena voin sanoa, että ihan hyvin voisit varmaan Mikaelin tukkaa itsekin leikata, aloitat vaan pienesti ja lyhennät vähä vähältä niin hyvä tulee :)

  VastaaPoista
 23. Toi tukka on suloinen ei saa leikata ! XD

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...