2013/01/03

Synnytyskertomus: Elektiivinen ( eli suunniteltu ) sektioTÄMÄ TEKSTI MENEE KATOGORIAAN EXTRAPITKÄ JA MAHDOLLISESTI PUUDUTTAVA.
* en ota vastuuta kirjoitusvirheistä *

Marraskuussa 2012, raskausviikolla 35+3, päätti lääkäri varata minulle ajan sektiota varten vaikean synnytyspelon takia. Olin käynyt koko raskauden ajan pelkopolilla juttelemassa sekä kätilön, että psykologin kanssa peloistani, jotka johtuivat edellisestä synnytyksestäni ja yhteistuumin päätettiin kirjata synnytystavaksi elektiivinen sektio. Päätös huojenti sillä hetkellä elämääni, helpotti suunnattomasti loppuraskauttani ja palautti uskoni osittain terveydenhuoltoon. Kukaan ei enää syyllistänyt, ei pakottanut, eikä koittanut kääntää päätäni. En tiedä, mitä ihmiset oikeasti ajattelivat hiljaa mielissään, kun kerroin meneväni leikkaukseen, vieläpä vapaaehtoisesti, mutta en olisi välittänytkään tietää. Päätös oli kuitenkin tehty, pojan syntymäpäiväksi valikoitui leikkaussalien aikataulutusten takia 27.12.2012. Päivän muisteleminen viimeisten viikkojen aikana esti totaalisen hajoamisen, päivät hupenivat kaikesta huolimatta nopeasti.

***

26.12.2012
Kävin heti aamupäivästä KYS:llä veriokeissa, joista otettiin tarvittavat tiedot tulevaa leikausta varten. Viimeinen päiväni yhden lapsen äitinä oli kaunis ja aurinkoinen. Iltapäivällä kätilö soitti tulokset ja totesi, että olemme tervetulleita seuravana aamuna klo 05.45 osastolle kuusi valmisteluja varten. Sain samalla viime hetken kotivalmisteluohjeet suihkuista, korujen poisottamisesta ja paastoamisesta. Illalla saapui Mikaelin hoitajat ja yötä kohti aloin itse käydä levottomaksi ja hyppiä jännityksestä seinille. Meillä kaikilla taisi koko yö mennä pyöriessä ja hyöriessä, Mikaelkin tuntui aavistavan levottomuuden ja siksi kai änkesi viereemme nukkumaan. Mahtoikohan aavistella, että kohta sekin paikka olisi luovutettava pikkuveljelle?

27.12.2012
Herätyskello soi 05.00, jolloin olin itse ollut jo kuitenkin kaksi tuntia hereillä. Puin viimeistä kerta mammafarkut jalkaani, harjasin hiukset, varmistin laukkujen sisällön ( kameran ja petterit ainakin kolmesti ),  ja sitten vain istuin keittiöön odottamaan, että Marko olisi valmis. Lähdimme hieman ennen puolta kuutta ajamaan sairaalaan, kummatkin tavallista vaisumpina. Jouduttiin jättämään auto aika kauas ja kävelemään jonkin matkaa kurjassa pakkassäässä, olimme kuitenkin osastolla ajoissa ja ihan totaalisesti kipsissä. Meidät otettiin vastaan, viskattiin kamat kaappiin ja valmistelut aloitettiin samantien; virtsanäyte, käyrät, sairaalan vaatteet, tukisukat, esilääkkeet, katetri ja tippakanyyli. ( Koko synnytyksen inhottavin osio oli oikeasti sen katetrin laittaminen, se kyllä tuntui niin häijyltä..). Markon kanssa hermostuneesti koitettiin keskustella vielä jostain positiivisestä, mutta minä keskityin lähinnä hengittämään alkavaa paniikkiani pois ja Marko keskittyi olemaan oksentamatta. Ei siis suotta jännittänyt.

Ilmoitettiin, että leikaussaliin lähdettäisiin 07.30, minut kärrättiin sängyllä ja Marko lähti synnytyssaliin vaihtamaan vaatteet ja tulisi kätilön kanssa sitten leikkaussaliin, kun minut olisi valmisteltu täysin. Leikkaussalissa kätilö kävi minulle vielä kerran läpi kaiken sen, mitä seuraavan tunnin aikana tapahtuisi. Tässä vaiheessa aloin jännittämään niin paljon, että luulin oksentavani sen siliän tien, kun haistoin leikkaussalin ja saamarin käsidesin. Siirryin leikkaussalin sänkyyn ja minulle laitettiin käteen verenpainemittari ( joka on siis kädessä koko leikkauksen ajan mittaamassa paineita ) ja siinä itse katselin puolipaniikissa, kun paineeni ( muutenkin matalat ) laskivat 116/48, pulssi taisi olla silti lähemmäs 100. Hoitaja laittoi minulle happiviikset ja anestesialääkäri esitteli itsensä ja alkoi samantien laittaa epiduraalia selkääni. Asentohan siinä on kaikista hankalin, pistäminen ei sattunut, mutta tuntui kauhealta kuulla, miten omassa selässä nikamavälit vain naksui ja poksui. Puudutus vaikutti nopeasti, ensin puutui oikea jalka ja sitten vasen ja tuntui tyhmältä, kun koitin liikuttaa jalkojani, mutta mitään ei tapahtunutkaan. Leikkauslääkäri huikkasi olevansa paikalla ja varmistettiin, että olin puutunut täysin. Eteni pystytettiin liina, etten vahingossakaan näkisi, mitä tapahtuisi. Koko homma kävi henkilökunnalta tottuneen nopeasti, ei siinä paljon ehtinyt kissaa sanoa.

Marko pääsi leikkaussaliin ja siinä vaiheessa muistui mieleen koko edellinen synnytys ja iski se totaalisen kauhea paniikki. Marko rauhoitteli minkä pystyi, mutta olin varma, että oksennan/pyrryn ihan minä hetkenä hyvänsä. En edes huomannut, että leikkaus aloitettiin, vaan vasta Markon todetessa, että siellä ne nyt hääräilee tajusin, että se oli sitten menoa. Alkoi paleltaa ihan hillittömästi ja mutisin sekavia siitä, että onneksi tämä kyseinen poika jää meidän viimeiseksi lapseksi. Jossain vaiheessa mahaani painettiin ja joku sanoi sermin takaa jotain sinnepäin, että hieman kestää, kun on noita kiinnikeitä ja noin.

08.27 syntyi toinen poikamme ja hän päästi muutaman kurlauksen jälken todella kovan rääkäyksen, ei jäänyt epäselväksi kumpaan vanhempaan tämä tulisi äänenkäytössään. Vauva todettiin odotetusti pojaksi, tuotiin näytille ja sain silittää mustaa tukkaa ja pientä poskea, enkä voinut uskoa, että tuommoinen ihanuus sieltä mahasta maailmaan lopulta putkahti ( ihan rehellisesti, ensimmäinen ajatus oli vain tyyliin: OMG, millaiset hiukset! ). Marko lähti vauvan ja kätilön kanssa yläkertaan ja minä jäin onnellisena jonnekkin valveen ja unen välimaastoon odottelemaan jatkoa. Papereista lunntasin jälkeenpäin, että istukka oli täydellinen painaen 780g, napanuoran pituus oli 50cm ja verenhukkaa 900ml.

Heräämöön minut kärrättiin 09.30 ja sain levottomuuteeni rentouttavia ja toivottiin, että malttaisin hetken vaikka nukkua. Hyvinhän siinä nukut, kun tahtoisi kaikista eniten olla vauvan luona, siinä taitaa tulla se sektion oikeasti kurjin puoli esille, vauvaahan et saa syliisi välttämättä ensimmäiseen pariin tuntiin. Olin vannottanut Markoa, että pitää poikaa sylissään niin kauan, että tulen takaisin, eikä lasta saisi jättää siihen muovikoppaan yksin. Sain jotenkin pinnisteltyä kuitenkin unta tunnin ja sen jälkeen kerroin olevani halukas lähtemään osastolle ( keskusheräämöön ei pääse vauvan kanssa ), katsottiin, että puudutukset olivat häviämään päin ja minut vietiin osastolle kuusi takaisin klo:11.00. Muistan hämärästi, kuinka heräämössä jollain hoitajalla oli kahvikuppi ja voi että se tuore kahvi tuoksui maailman parhaalta.

Huoneessa minua odotti Marko ja  " pieni " vauva, jonka syntymäpainoksi oli kirjattu komeat 3900g (joka ei tullut mitenkään yllätyksenä ), sain pojan syliini ja pääsin heti imettämään. Marko oli ehtinyt luonnollisesti laittaa infot sukulaisille ja sosiaaliseen mediaan ja Markosta näki, miten ylpeä ja onnellinen hänkin toisesta pojastaan oli. Varmasti paljon mukavampi kokemus hänellekin. Sillä hetkellä tunsin olevani maailman onnellisin ihminen, poika oli virkeä ja aivan hämmästyttävän suloinen. Marko haki Mikaelin iltapäivällä ihastelemaan pikkuveljeään sairaalaan ja tuntui ihanalta saada olla yhdessä. 
Pääsin samana iltana jo enimmäistä kertaa jaloittelemaan vessaan ja suihkuun avustuksella, mikä on toipumisen kannalta erittäin tärkeää ( tällä kertaa selvittiin yhden hoitajan tukemana, viime kerralla tarvittiin kolme) . Sain ensimmäiseksi yöksi nukahtamislääkkeet ja nukuin paremmin, kuin viikkoakusiin.

28.12.12 -30.12.2012
Minulla oli kipupumppu päivän leikauksen jälkeen ja lisäksi sain antibiootteja ja vertitulppaa ehkäisevää lääkitystä ( jota jatkan vielä kotonakin 10 päivää synnytyksen jälkeenin ). Vauva viihtyi vieressä hyvin ja rinnalla vielä paremmin ja sain huomattavasti parempaa imetysohjausta, kuin esikoisen kanssa. Ruokavaliona oli nestemäinen ravinto, mutta en muistanut juurikaan onnenhuuruissani syödä ( hyvä jos muistan vieläkään ). Pääsin toisena päivänä jo omin jaloin vessaan ja suihkuun ja hoitamaan vauvalle pesut ja vaipanvaihdot. Markon äiti ja siskot kävivät ihailemassa vauvaa lasiovien takaa, koska KYS:llä on käytäntönä vain, että vauvan isä ja sisarukset savat käydä katsomassa osaston puolella. Jossain vaiheessa minun tulehdusarvoni nousivat ja vauvalta jouduttiin ottamaan veriokeet kantapäistä, mutta seuraavana päivänä ne olivatkin sitten laskeneet.  Lääkäri teki tarkastuksen toisena päivänä ja totesi pojan olevan hyvässä kunnossa, kotiinlähtöpaino oli 3600g ja pituudeksi pojalle saatiin 51cm. Vauva oli koko sairaala-ajan hyvin tyytyväinen tissilläroikkuja ja kaikki sujui oikein mallikkaasti.


Entäpä nyt?
Jos lähtee vertailemaan näitä kahta kokemaani synnytystä keskenään, ei ole epäselvää, kumpi oli selvästi miellyttävämpi kokemus. Tämän synnytyksen jälkeen tekisi mieli laittaa Savonlinnaan painavaa palautetta kaikesta, sillä nyt vasta tajuan, miten eri tavalla asioita voi oikeasti hoitaa. Minun omat kipuni ovat olleet koko ajan hallinnassa, minua käytiin säännöllisesti katsomassa, kerrottiin, opastettiin, autettiin ja kuunneltiin paljon enemmän, kuin aikaisemmalla kerralla. Henkilökunta oli aivan ihana, tosi kannustavia ja mukavia ihmisiä, jotka varmistivat minulle sen hyvän ja korjaavan synnytyskokemuksen.

Sektiossa toipuminen on tietysti hidasta, haava kipeä ja elämä ensimmäisen viikon aika rajoitettua, mutta koen sen silti henkilökohtaisesti olleen tällä kertaa paras tapa synnyttää. Olen hyväksynyt sen, etten koskaan synnytä enää alakautta, kahden sektion jälkeen tehdään automaattisesti sektio kolmanteenkin. 
Kaikki ne viikkokausien pelot on nyt korjattu, minä sain synnyttää niin, kuin itse halusin, kaikki meni upeasti ja lapsi, voi se vasta upea ja ihana onkin. Tuntuu, että olemme vasta nyt kokonainen perhe, mitään ei puutu. Sanani eivät riitä kuvaamaan, miten paljon toisen lapsen syntymä muutti elämääni, en koe olevani enää huono ihminen synnytystavan takia.

Synnärille jäi kahdestakymmenestä raskauskilosta aika tasan kymmenen mutta mukaani sain tällä hetkellä viikon vanhan jahyvin  rauhallisen pojan, hyvin käyntiin lähteneen imetyksen ja hyvät muistot. Tässähän alkaa oikeasti elätellä haaveita vielä yhdestä.. Tai leikitään etten sanonut tuota ;)

Toivottavasti teksistä sai tolkun, kysymyksiä saa laittaa jos nyt unohdin mainita jotain todella tärkeää.


44 kommenttia:

 1. Eikös Mikael syntynyt kiireellisellä sektiolla? Oliko sulla ensimmäisen sektion jälkeen ollenkaan kipupumppua ja onko toipuminen omasta mielestäsi sujunut paremmin kuin viimeksi?

  Elias syntyi kiireellisellä sektiolla ja vähän kieltämättä jännittää kuinka toipuminen tulee tällä kertaa sujumaan jos päädytään taas sektioon. Viimeksi toipuminen sujui kuitenkin niin nopeasti, eikä kipujakaan ollut hirveästi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syntyi juu, sain kipupumpun mutta kukaan ei opastanut sen käyttöä ja olin ekat viikot tosi kipeä ( osittain sen kohtutulehduksen takia). Tsemppiä tulevaan synnytykseen, sulla ne viikot vaan vähenee :)

   Poista
 2. Ihanaa, että tämä synnytys oli sulle noin positiivinen kokemus! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano. Tää oli niin uskomattoman hieno kokemus etten voi muuta kuin harmitella miten pieleen edellinen meni.

   Poista
 3. Kättärillä katetri laitettiin vasta leikkaussalissa puudutuksen jälkeen. HUH! Sitä mä meinaan panikoin kaikista eniten mut onneks meni noin päin.

  Mulle jäi myös oikeen hyvä fiilis sektiosta(jos ei lasketa sitä että puudutusta yritettiin laittaa yli 45minuuttia johon mahtuu monen monta piikkiä. Selkä oli kipee ja mustelmilla viikkoja) mutta mä varmaan tahdon pitää sen hyvänä muistona enkä uskalla vaatia seuraavalla kerralla samaa. Mun tuurilla kaikki menis päin v*ttua kuitenkin!!

  Olipa kiva lukea näin perusteellinen ja ihana kertomus suunnitellusta sektiosta :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin käsittääkseni tehdään myös tayssissa. Tuli kyllä pitkä kertomus kiva kun jaksoit lukea :)

   Poista
 4. Ihanaa että kaikki hyvin. Muusta syyä ja juua että maitoa riittää ja että jaksat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan muistaa, onneksi marko kantoi juat pirtelöä nenän eteen.

   Poista
 5. On kyllä niin samanlainen kertomus, kun mitä mun eka kokemus KYSillä oli! Vaikkakin mulla oli kiireellinen sektio, niin minähän tiesin koko synnytyksen ajan, että sinne sektioon saatetaan päätyä ja koko päivän kypsyttelin ajatusta (kuten myös hoitajat, jotka eivät antaneet minulle mitään kiinteää syötävää).

  Hienoa, että homma sujui ja saitte ihanan pikkuveljen turvallisesti luoksenne <3 Mua alkaa vähitellen jänskättää, kun taas tänään KYSillä pyörähdin ja lääkäri tokaisi, että "eihän tässä enää paljoa ole jäljellä". Mä oon ollut jo viikkoja siinä uskossa, että vauva syntyy kolmen kuukauden päästä. Missä välissä se aika juoksi niin, ettei nyt ole edes 2 kk LA:aan? :D

  - Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheeta, miten sun viikot vähenee. Meidän pitää nähdä ennenko teidän pikkuveli syntyy. :---) <3

   Poista
 6. Mullekin laitettiin katetri vasta epiduraalin jälkeen. Laitettiinko sulle spinaalia ollenkaan?

  Mullaki itellä hyvät muistot sektiosta, hyvin toivuin ja opastettiin niin hyvin kaikessa Oys:ssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oispa täälläkin laitettu vasta ku puudukset toimi. Nyt kun muistelen niin taidettiin laittaa spinaali.. lunttaan papereista vielä, selkään se laitettiin, se on ainakin varma tieto. :)

   Poista
 7. kaiken vauvahehkutuksen seassa epäolennainen kysymys: joudutko pistää sen veritulpanestolääkkeen vai saatko ottaa sen suun kautta? ite olin leikkauksessa (jolla ei ole mitään tekemistä synnytyksen kanssa) ja jouduin sen jälkeen pistämään kymmenen päivää vatsaani sitä klexanea :D

  ps. onnea pikkuveljestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, pistän itseeni 10 pãivää juurikin tuota samaa lääkettä.

   Poista
  2. Mä pistin 10 pv Fragminia sektion jälkeen. Olin ekaks, että "yäk, onks pakko pistää ite" mut ku ne sano, että vaihtoehto on, että mies pistää, niin pakko oli purra hammasta ja pistää itse. Mies on niin neulakammoinen, että olis vähintään pyörtyny ja olis tasan jäänyt pistämättä, jos sitä ois lähdetty painostaan hommaan :D

   - Piia

   Poista
 8. Ihana kertomus! Tosi hienoa että kaikki meni hyvin ja sulle jäi hyvä mieli. :)

  VastaaPoista
 9. No ei ollu puuduttava kertomus! :) Itellä ekan ponnistusvaihe kesti 3 tuntia. Olin vähä katkera ko telkkarisa ne vaa suurinpiirtein kerran pierasee ja vauva pihalla. Hienoa, että sulla jäi nyt hyvät fiilikset ja kaikki meni hyvin. :)

  VastaaPoista
 10. siis laitettiinko sulle epiduraali muka? mä sain suunnitellussa sektiossa spinaalipuudutuksen :) ja mulle sanottiin et aina laitetaan spinaali...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. äääh, en oo varma. Oiskohan se ollu spinaali. En tainnu paljoa kuunnella sillä hetkellä :)

   Poista
  2. Siinä todennäköisesti laitetaan molemmat, koska epiduraalitilaan jää se katetri jonka kautta sitä kipulääkettä voidaan annostella (eli kipupumppu). Spinaali on taas se puudutus leikkausta varten. Molemmat pistetään selkään, mutta vähän eri kohtaan. :)

   Poista
  3. en mä ainakaan saanu epiduraalia sektiossa, pelkän spinaalin... mulle laitettiin jotain kipulääkettä ja morfiinia suoraan suoneen sitten ennenkun lähdin heräämöön, tulevia kipuja varten... sit vain sitämukaa kipulääkkeitä kun tarvitsin :) ehkä se on sit paikkakohtaista :) spinaali vei mulla ainakin niin hyvin tunnon et seuraavana päivänä vasta oli sen verran tuntoo jaloissa et pystyin käveleen :D

   Poista
 11. Vau, kuinka nopiaa sait jo nousta sängystä! Itse sain muistaakeni vasta kolmantena päivänä nousta hoitajien avustuksella vessaan. Ja muutenkin ilmeisesti toivuit aika nopiaa? :)
  Kiva, että sulle jäi tällä kertaa positiivinen kokemus synnytyksestä. Sun tapauksessa sektio oli varmasti juuri oikea ratkaisu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omasta tahdostani nousin, halusin aloittaa topipuisen nopeasti :)
   jäi positiivinen kuva :)

   Poista
  2. KYSissä myöskin suorastaan painostetaan nousemaan sängystä heti kun kivut on kurissa. Pienentää veritulppien riskiä ja nopeuttaa toipumista. Mulle sanoivat, että 3 tuntia heräämöstä tuomisen jälkeen pitää yrittää ylös. Noh, mun kipupumppu oli kuitenkin irronnut kenenkään huomaamatta ja olin leikkauksen jälkeen 5 tuntia kokonaan ilman särkylääkkeitä. Tajunnan rajamailta sain kieltäydyttyä nousemasta ja kun tajusivat mokansa, niin kukaan ei painostanut mua nousemaan kahteen päivään. Toisaalta en olis pystynytkään nousemaan, mut toisaalta makaamisen seurauksena mun koko jalat oli n. kuukauden niin turvoksissa, ettei polvia voinut taivuttaa.

   Eli hirmu hyvä jos pääsee pian ylös, mut vähän olen kyllä kahden vaiheilla, että onko tuo painostaminen paras tapa saada äiti toipumaan...

   - Piia

   Poista
 12. Jos illalla on maito tiukassa niin seuraavana Marko hakemaan pizzaa ja muuta epäterveellistä mättöä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) onneks on viel paljon jouluherkkui ja muuta hyvää kaapit täynnä ;)

   Poista
 13. Oliko sulla siis ainut syy toiseen sektioon se että itse halusit? oli pakko laittaa sulle viestiä, sain itse niin hirveän trauman ekasta synnytyksestä (josta nyt 4kk) että mietinpä melkein päivittäin että en voi synnyttää enää ikinä vaikka joskus lapsia lisää haluaisinkin. Mietin myös sitä että tulevaisuudessa jos tulen toistamiseen raskaaksi pelkään kaikista eniten sitä synnytystä ja että miten ikinä enää siihen kykenen. Ensisynnyttäjänä niin hyvä kun ei tiedä tarkalleen mitä odottaa, niin olen jopa miettinyt tosissani että onko muuta mahdollisuutta, siis juuri sitä leikkausta että vosiko se jopa olla mulla vaihtoehtona pelon takia? vai eikö se mulle onnistukkaan kun olen kuitenkin ensimmäisen synnyttänyt alateitse? ja kuitenkin sanotaan että toinen on jo helpompi synnyttää, mutta itse en edes uskalla luottaa siihen ja ei se kaikilla niin vaan mene. Ehkä ei ole nyt aika miettiä tätä mutta yritän saada edes jtn selvyyttä siihen ihan tulevaisuuutta ja omaa mielenrauhaani ajatellen. huoh..

  -Pienen tytön 20 vee äippä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain sektion, koska yksinkertaisesti en suostunut muuhun vaihtoehtoon. Kätilö sanoi, ettei ketään pakoteta alakautta synnyttämään, jos sitä ei tahdo. Tottakai sitä suositellaan ja polkoa käydään läpi, jotta mahdollisesta traumasta pääsee eroon, mutta saat pelkosektion halutessasi.

   Poista
 14. Kiitos tästä tekstistä. Itsellä takana yksi alatiesynnytys, ja kaksi helvetillistä synnytystä jotka päätyneet kiireelliseen sektioon. Nyt kuukauden päästä edessä ensimmäinen suunniteltu sektio, ja täytyy sanoa, että se jännittää hirrrrrveesti! Edellisillä kerroilla olen ollut niin tajunnan rajamailla ja kivuissa, että on ollut ihan sama mitä tapahtuu, kunhan joku ottaa kivun pois. Tulevassa sektiossa jännittää lähinnä se, että on ihan tajuissaan kun kaikki tapahtuu. Oli mahtavaa lukea noin yksityiskohtainen selitys, mitä sinä päivänä tapahtuu. Kiitos siitä :)

  VastaaPoista
 15. Itsekkin synnytin KYS:illä ja voi että miten ihana henkilökunta siellä onkaan! Jäi todella hyvä mieli synnytyksestä eikä seuraavaa synnytystä tarvitse jännittää kun tietää että vastassa on osaavat ja mukavat ammattilaiset jotka osaavat auttaa esim juuri imetyksen alkeissa.

  VastaaPoista
 16. Minulle tehdään suunniteltu sektio maanantaina 3.6 ja nyt mielenkiinnosta googletan sektiosynnytyskertomuksia. Oli mukava lukea sinun positiivinen kokemus. Kiitän :)
  On hyvä kun ihmiset jaksaa kirjoitella kokemuksistaan.

  VastaaPoista
 17. Ihana lukea sinun positiivinen sektiokokemus!Itsellä elektiivinen sektio 2viikon päästä ja aivan kauhusta jäykkänä!nostanut esiin kuolemanpelon tai lähinnä sen mitä tapahtuisi lapsille, jos minua ei olisi..realiteetit kyllä tiedän, mutta ajatus vaan tulee esiin h-hetken lähestyessä. muistelenkin tätä sinun hyvää kokemustasi ja tsemppaan itseäni sinun tarniasi pohjalta; vaikka kuinka pelottaa ja kauhistuttaa, ei tarkoita sitä etteikö kaikki voisi mennä hyvin! Kiitos ja hyvää kesää teille!

  VastaaPoista
 18. Ensi viikolla edessä sektio, ihanaa oli lukea tästä kokemuksestasi. Edellinen synnytys minullakin kauhukertomus, jossa mikään ei menyt niinkuin piti. Nyt tuntuu jotenkin epäuskottavalta olla menossa täysin ennalta suunniteltuun synnytykseen.

  VastaaPoista
 19. Oli mukava lukea sektiokokemuksesi. Itsellä se on edessä muutaman päivän päästä ja olen yrittänyt googlettaa tietoa asiasta. Olisin vielä tiedustellut noita esilääkityksiä mitä ne oikein on ja pitikö sinun juoda jotain sitraattimikstruuraa? Entä tuo veritulpanestolääkitys, miksi sinun piti sitä ottaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esilääkityksistä en ole ihan varma, olisivatko olleet tasapainottamaan maha-happoja ja oksennuksen estämistä varten olleet.(?).
   Käsittääkseni veritulpanestolääkitys on normaali käytäntö ison leikkauksen jälkeen :)

   Poista
 20. Löysin tämän kirjoituksen Googlen kautta kun etsin kokemuksia suunnitellusta sektiosta.
  Minulla on myös aivan hirveä synnytyspelko, joka johtuu osittain esikoisen syntymästä ja osittain siitä, että kärsin paniikkihäiriöstä.
  Laskettuaika on syyskuussa ja kohta olisi pelkopolikäynti taas edessä. Tämän kertomuksen lukeneena uskalla ottaa sektion puheeksi tällä kertaa, esikoisen kohdalla tuo vaihtoehto jäi kokonaan laskuista pois.
  Kiitos kun jaoit kokemuksesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samoin sävelin liikkeellä.

   Oma sektiohaluni johtuu esikoisen syntymästä. Laskettu aikani on loppuvuonna ja pelkopolilähete on laitettu menemään. Pelkään, etten saakaan sektiota (kyseessä TAYS), mutta toivo elää.

   Poista
 21. Kuinka paljon ennen laskettua päivää suunniteltu sektio sovitaan yleensä? Mitä jos lapsi alkaa syntyä vaikka kuukautta aijemmin itsestään :o? Pelon takia itse aijon vaatia sektion! Helsingissä kuulemma siihen suhtaudutaan todella nihkeästi, onko kenelläkään täätä päin kokemuksia? Kiitos hyvästä tekstistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo ihan varma. Mirolla tais olla 39+4 kun sektio tehtiin, luulisi että viikkoa aikaisemmin yleensä.mulle ainakin sanottiin että jos lapsi lähtee syntymään aikaisemmin niin mennään kiireelliseen sektioon siinä tapauksessa. :)

   Poista
 22. Olipa ihanaa lukea positiivinen sektiokertomus! Olen raskaana ja aion todellakin pyytää suunniteltua sektiota tällä kertaa. Edellinen oli kiireinen, ja minulle jäi jonkinlainen täysin järjenvastainen epäonnistumisen tunne, kun hyvin alkanut alatiesynnytys päättyi sektioon ja vakavaan kohtutulehdukseen.

  VastaaPoista
 23. Olipa kiva lukea sun sektiokokemus! Mulla kutakuinkin samanlainen kokemus taustalla - tosin syynä ei ollut pelko vaan se, että "edellytyksiä turvalliselle alatiesynnytykselle ei ollut". Mittailtiin siis paljon vauvan kokoa loppua kohti ja mittasuhdetta mun lantioon ja lopulta tuli valittavaksi, että leikataanko tiistaina vai perjantaina. Alun järkytys oli kova (ekakin oli leikattu ja siitä kiireellisestä sektiosta ei jäänyt hyvät muistot) ja olinkin valmistautunut alatiesynnytykseen, mutta lopulta tästä minunkin suunnitellusta sektiosta tuli mulle se korjaava kokemus.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...