2013/05/04

Tätä se on kahden kanssaKaksi lasta.
Kaksinkertainen määrä kaikkea.

Tiesin, että kahden kanssa eläminen on ihan eri asia, kuin yhden kanssa eläminen, joka sekin tuntui välillä erityisen haastavalta. Meidän arki on ihana hallittu sekasorto, joka pitää sisällään sitä itseään: uhmaa, puklua paidalla, kakkavaippoja, hermojen kiristystä, sydämentykytyksiä, syviä huokauksia ja aikataulutusta.
Ja samalla se on suloisia hymyjä, naurua ja ylitevuotavaa rakkautta. Pojat opettavat minulle elämisestä paljon enemmän, kuin minä heille. Jokaisessa päivässä on omat haasteensa, mutta illalla on onnistunut olo, kun kummatkin nukkuvat onnellisina sängyissään.
Kun Mikael keksii omia tarinoitaan ja Miro olevinaan vastailee niihin, sulaa tämän äidin sydän. Olen kiedottu taitavasti pienten pikkurillien ympärille. Koitan nauttia jokaisella aistillani niin paljon, kuin kykenen.

Tämä vaatii joskus hermoja ja ylläolevista kuvista näkyy häpeilemättä se, millainen sekasorto keittiössä odottaa silloin, kun pojat ovat käyneet päiväunille. Vaatii ehkä jonkinlaista taitoa, kun taapero on suurien tunteidensa kanssa huutamassa lattialla tunnin, samalla tiskaan, teen riisipuuroa iltaruoaksi, syötän vauvalle sosetta, koitan maanitella lopulta isomman syömään, lämmitän maidon ja pidän pottatreeniä. Lopulta kummassakin makuhuoneessa on hiljaista ja katselen ympärilleni.. Sotkun voisi siivota, mutta mielummin armahdan itseäni ja keitän kahvit, sotku voi odottaa.
Lapsille kun useimmiten iskee kaikki tarpeet yhtä aikaa. Olen melkoisen haka hoitamaan kahdet ruokailut, kahdet vaipanvaihdot/pottailut ja kahdet pukemiset samaan aikaan. Tällä hetkellä minulla on vielä lasten isä auttamassa, mutta pian koittaa aika, jolloin on pärjättävä lähes kokoaikaisesti itsekseen. Se jännittää aika lailla.

Kunnioitan hirveästi äitejä, jotka tekevät kaiken itse ueamman lapsen kanssa. Minä menen edelleen sieltä, mistä aita on matalin, soseet on usemmiten kaupasta ja isompi huijataan television ääreen, kun on pakko saada kädet vapaaksi muuta hommaa varten. Välillä tämän jauhelihahelvetin kanssa meinaa kasetti katketa ja siltikään en olisi valmis muuttamaan mitään. Aika aikansa kutakin ja tämä on ohitse kuitenkin liian pian. Kahden vuoden päästä muistelen kaihoisasti tätä aikaa. Toivottavasti mieleen jää enempi ne aurinkoisimmat hymyt ja ihanimmat hetket.

23 kommenttia:

 1. Voi että, kohta meilläkin on tälläistä hulinaa ja vilskettä mutta toistaiseksi odotan tätä vielä innolla! Mutta tiedän että tulen valittamaaan monetmonet kerrat vaikka mistä mutta kyllä ne lapset saa silti hymyn huulille sen valituksenkin keskeltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se menee, tänään taas sai päivä sellaisen lopetuksen, että kyllä jaksaa taas huomenna painaa pitkää päivää lasten kanssa. Sitä vaan rakastaa kaikesta huolimatta <3

   Poista
 2. Anteeks ku kysyn mut siis mitä meinasit et pian koittaa aika jolloin sun pitää selvitä arjesta yksin ? :o

  Elämässä tulee aina hetkiä jolloin ei jaksa, mutta on hyvä nähdä niissäkin asioissa hyvää ja nauttia elämästä :) Lapset on pieniä vain kerran!

  Kaikkea hyvää teille ! Olette mahottoman ihana perhe ja on ilo seurata arkeanne blogin kautta ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Positiivinen ajatteleminen kunniaan!
   Meinaan sitä, että kohta me asutaan lasten kanssa kolmistaan.

   Poista
 3. Lapset hoitoon ja vietätte kahden keskistä aikaa.Ero on viimeinen vaihto ehto....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin helppoahan ne lapset vaan on laittaa hoitoon. Ja eihän se ero ikinä taida ensimmäinenkään ratkaisu olla..?

   Poista
  2. No etkös sinä ollut juhlimassa kun miro oli pari viikkoinen.Mikset viettänyt sitäkin aikaa mielummin markon kanssa. Marko on niin mahtava isä puistossakin käy teidän kanssa.

   Poista
  3. Taas mä tungen lusikkani tähän soppaan... Mut ekanakin, onko mahtavan isän merkki tosiaan se, että käy puistossa? Oma (mahtava) isäni sitten on kai epäkelpo, kun ei ole mua puistossa koskaan käyttänyt... Vai ehtiikö vielä? Isi on 57 vee ja mä ihan pian 32.

   Ja vaikka Marko tosiaan on mahtava isä (ihan muillakin spekseillä), niin se nyt ei varmaan pelasta parisuhdetta? Sinikin on mahtava äiti!

   Poista
  4. Hmm. En?
   Tietenkin Marko on mahtava isä lapsilleen :)

   Poista
  5. No jos on kaksi lasta ja isä on hyvä niin se pelastaa paljon mielestäni.
   Ja kyllä se minun mielestäni osoittaa että isä on hyvä jos käy puistossa lastensa kanssa.
   Ja KYLLÄ olen katelliinen/Katkera kun omalla lapsellani ei ole tuollaista isää. Tsemppiä oot kyllä vahva jos yksin pärjäät.

   Poista
  6. Ha ha haa.. Ei oo todellista! Miten voit anonyymi edes ajatella noin typerästi.. :O

   Poista
 4. Ehkä Sini tarkoitti, että lasten isä lähtee isyyslomalta takaisin töihin, tuskin he eroomassa ovat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä isyyslomalla kun vauva jo reilu 4kk?

   Poista
 5. Lähdetkö lasten kanssa takaisin Savonlinnaan vai jäättekö Kuopioon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihis me nyt täältä Kuopiosta enää lähdettäisiin?
   On se hyvä, että on sitten tulevaisuudessakin " pakopaikka " siellä S-linnassa, jos tarve vaatii :)

   Poista
 6. Mitä on tapahtunut sillä aikaa kun en ole (anonyyminä) blogiasi lukenut? :0 oletteko eroamassa?

  VastaaPoista
 7. mitä ihmettä se oikeestaan anonyymeille kuuluu, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, ja mitä nyt on menossa? on aika helppo tulla puskista ja nimettömänä arvostelemaan toisia, kahen kuvan ja muutaman lauseen perusteella :) (hassua että kovimmat arvostelijat muistaa tilapäivitykset kuukausien takaa..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi sinä tulet tänne sitten anonyymina?

   Poista
 8. ja kummallista, että juuri anonyymit lukijat ovat niitä uteliampia ja innokkaimpia kyselijöitä ja kommentoijia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut blogia 2010 vuodesta päivittäin.Mielestäni minulla on oikeus kommentoida oma mielipiteeni.

   Poista
 9. Jos julkisesti kirjottaa, niin mun mielestä ihmisillä on oikeus kysyä ja udella (sekä ilmaista mielipiteensä, asiallisesti tietenkin) niin paljon kuin sielu sietää... Eri asia sitten mihin Sini itse tahtoo vastata, koska mtn velvollisuuttahan hänellä ei siihen ole. ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...