2013/06/27

1/2Paino 8150g ( 7900g )
Pituus 69,4cm ( 68cm)

( Suluissa Mikaelin mitat )

Syöminen: Puolivuosikkaani syö. 
Kaikkea ja paljon. Ruokarytmit aika samat, kuin isoveljellään nyt. Aamulla puuroa ja maitoa, lounaaksi kasvis/lihasosetta + vettä, välipalaksi hedelmiä/marjoja ja maitoa, iltaruoakana kasvis/lihasosetta + vettä ja iltapalaksi puuro + maito. Soseet sekä itse tehtyinä, että kaupan valmispurkeista. Maitoa menee kerrallaan noin 150ml-180ml pullosta, vedet nokkamukista ( paitsi helteillä myös pullosta ). Ollaan lisäksi sormiruokailtu ( eli Miro levittää murut lattialle ) ja maisteltu pieninä paloina leipää, kurkkua, maissia ja porkkanaa. Kova syönti näkyy kyllä kasvussa, Miro on aivan mahdottoman suloinen pullaposki.

Nukkuminen: Samaa rataa. Nukkumaan itsekseen noin klo 19.00 ja 12 tuntia yhteen putkeen unta. Kummatkin pojat nukkuvat rauhallisemmin samaan huoneeseen siirtymisen seurauksena. Päiväunia edelleen yhdet pidemmät omassa sängyssä ja parit pikkutorkut autossa/rattaissa.

Liikkuminen: Miro ei näyttäisi ryömivän, ainakaan eteenpäin ( Mikaelkin skippasi koko homman välistä ). Peppu  nousee, oikonoja onnistuu, kelloviisari menee ja kääntyileehän Seppo tietysti. Enemmän tosin selältä mahalleen, kuin toisinpäin. Pomppiminen, istuminen ja tukea vasten seisominen olisivat huippujuttuja. Lelut vaihtuvat edelleen tosi nätisti kädestä toiseen ja pienet jutut kiinnostavat. Rattaissa pitää olla jo puoli-istuvassa asennossa.

Muuta: Poskissa oleva ihottuma ei edelleenkään helpota. Miro on viimeiset kaksi viikkoa ollut aivan mahdottoman hyväntuulinen, ensimmäisiä hampaita odotellaan alas. Oma jokellus löydettiin minun reissuni aikana ja huulien laittaminen pusuasentoon on nyt parhautta ja tietysti isoveljen seuraus. Miro puklailee edelleen hirveän paljon. Luonne on rauhallinen, hieman vierastaa.

Minun vauvani on jo niin iso. On pakko halia ja pusutella niin paljon, kuin ehtii. Jos tämä nyt minun viimeiseni on, niin kyllä pitää tarttua joka ikiseen hetkeen täysillä. Olen silmittömän rakastunut.


28 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Mee paneen siniä

   Poista
  2. Niin saatte lapsia eikä jää sinilläkää viimeseksi miro

   Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  4. Tarviiko kaikkea toistaa kahdesti?

   Poista
  5. Tarviiko kaikkea toistaa kahdesti.

   Poista
  6. Tarviiko kaikkea toistaa kahdesti?

   Poista
  7. Tarviiko kaikkea toistaa kahdesti?

   Poista
  8. Tarviiko kaikkea toistaa kahdesti?

   Poista
  9. Rakas anonyymi, puhelimella kirjoittaessa tulee jostain syystä kommentit kahdesti, enkä ukkosen takia koneellekaan pääse.

   Poista
  10. Rakas anonyymi, puhelimella kirjoittaessa tulee jostain syystä kommentit kahdesti, enkä ukkosen takia koneellekaan pääse.

   Poista
  11. Eipähän ollukaan niin paska päivä kun tulin lukemaan sun blogin kommentteja.. Mä en kestä:Dddd aamulla nähdään murunen!

   Poista
  12. Puhelimella minäkin kirjotan. Eikä muuten kahdesti tuu !

   nojaa. Olisi pitänyt arvata että sinulla on käytössäsi halpatuote.

   Poista
  13. Rakas anonyymi, toki käytössäni on halpatuote. Ja käyttöjärjestelmänäkin vain android 2.3.x. Todennäköisesti vika on kuitenkin siinä, että puhelimen selaimella kommentoitaessa täytyy kommentin julkaisuvaiheessa kirjautua Google-tiliin. (Kun en siis halua anonyyminä kommentoida.)
   Olen kuitenkin jo linkittänyt puhelimeeni saman Google-tilin mm. sähköpostin käyttöä varten. Eli tavallaan "tuplakirjaudun". Kommentin lähettämisen jäökeen kommentteja on ilmestynyt yksi, mutta kun sivun päivittää parin minuutin päästä, on samalla kellonajalla niitä julkaistukin kaksi.
   Tämä siis ihan vain veikkaus siitä mikä mahtaa olla vikana.

   Poista
  14. Tulee minullakin puhelimella kirjoittaessa joskus kahdesti. Ei sillä oikeestaan ole väliä onko halpa vai kallis puhelin, ja mitä sitten vaikka oisikin halpatuote? Jos sulla on joku kallis puhelin niin kivat sulle..
   -eri anonyymi

   Poista
 3. Ootko miettiin maitoallergiaa (tai muuta ruoka-aineyliherkkyytä kun niitä nyt on alkanut enemmän tulemaa)? Ihottumaa ja puklutteluu ajatellen vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietittiin sitä neuvolassa jo aikaa sitten, kun tämä alkoi Miron ollessa pariviikkoinen. Asiaa ei viety eteenpäin..
   Joskus itsekin olen pohtinut maitoallergiaa, mutta ainoastaan tuo poskien ihon kuivuus on oireena. Pukluttelusta eivät ole olleet huolissaan, kun paino nousee ja Mikaelkin aikoinaan puklaili ja oksenteli todella paljonkin.
   Mutta tosiaan, asian voisi ottaa neuvolalääkärissä esille taas elokuussa.

   Poista
 4. Noin pienillä jos tulee jotain yliherkkyyksiä ruoka-aineista niin ne on useimmiten nimenomaan yliherkkyyksiä eikä allergioita. Pieni elimistö reagoi vielä uusiin juttuihin ja tarvii aikaa kypsymiseen. Ehkä kannattaa hetkeksi hidastaa uusien ruoka-aineiden kanssa ja antaa kropan tottua niihin mitä nyt menee? Josko siitä olisi apua ihottumiin. Ja puklailukin voi kieliä siitä että ruoansulatuksen puolella vasta kehitytään.

  Mulla on meidän keskimmäisen kanssa mennyt aikanaan niin että tyyppi reagoi ihan kaikkeen vaikka kuinka myöhästetysti aloitettiin, vaikka ne suositusiät on mitä on niin joskus kroppa vaan ei ole vielä valmis vaan tarvii vielä aikaa. Ja hyvinhän noita näkyy jo menevän jos lihaakin on jo puolivuotiaana eli ihan hyvin voi vähän jarrutella ja mennä noilla mitä on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :--) Ei minullakaan ole kiire tuputella uusia ruoka-aineita, kaikki vaan tuntuu uppoavan niin hyvin, että on ilo syöttää, kun yhtään ei irvistele eikä reagoi - ainakaan mahallaan - siihen :)

   Poista
 5. Mun mielestä on typerää vertailla ihmisiä keskenään, varsinkaan veljeksiä. Jokainen on oma yksilö ja kasvaa ja kehittyy omia käyriään. Ymmärrän kyllä pointtisi tässä asiassa miksi laitat Mikaelin mitat, enkä minä sitä sano typeräksi, vaan se miten toimit. Tarkoitukseni ei ole haukkua, mutta kun vapaassa maassa asumme niin kaikillahan oikeus sanoa mielipiteensä. Mielestäni olet kasvattanut pojat hyvin ja molemmat kasvaneet ja kehittyneet hyvin. Ompas sinun pikkuisesi jo iso poika :-)
  Onnea puolivuotiaalle!

  Terveisin harjoitteleva lastenlääkäri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooh typerää ja typerää. Minusta on ihana vertailla sitä, miten eri/samannäköisiä ja -oloisia pojat keskenään on. Sitä vasta tajuaa kunnolla jokaisen yksilöllisyyden ja persoonallisuuden, kun saa näin läheltä seurata kahta täysin erilaista lasta. :)
   ( Laitoin Miksun mitat ihan myös senkin takia, että ne on tässä äitiysdementiassa helppo löytää, jos niitä joskus tarvitsee. Ei tarvitse kaivaa läpi kaikkia postauksia..On mulla se vauvakirjakin, josta voisi tarkistaa mutta se....on jossain pölyttymässä ) :--D
   Kivaa kesää sinullekin!

   Poista
 6. Onnea puolivuotiaalle! Hienosti kasvaa ja kehittyy :)
  Meidän puolivuotiaan kasvurapsa on vielä tekemättä, ehkä viikonloppuna :)

  VastaaPoista
 7. Oletko instagramissa? Jos niin millä nimellä? :)

  -lunakuu-

  VastaaPoista
 8. toi omppukippo <3 miul on samanlaiset muuten paitti tomaatti- ja sydänkuviolla (+muut samantyyliset kipot), ja muutenkin ihana koti teil :)

  - kpajun

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...