2013/09/17

Mielikuvituksen tuotetta

Alan tunnistamaan jokavuotisia syysoireita pikkuhiljaa.
Viimeiset viisi vuotta kaikki syksyt ovat olleet enempivähempi paskoja.
Jos saa näin suoraan ilmaista.

Kaikki ne masennuksen pyörteissä vietetyt teiniajan syksyt, ensimmäinen pelonsekainen raskaus, yksinäinen syksy eron jälkeen, toinen vaikeampi ja pelonsekaisempi raskaus ja nyt taas syksy eroamisen jälkeen. Kärsin jonkinasteisesta kaamosmasennuksesta joka vuosi syyskuusta maaliskuuhun ja joka vuotinen kesän loppuminen ahdistaa jo elokuussa. Olen jo pikkuhiljaa vakavissani alkanut miettimään sen kirkasvalolampun ostamista. Se saattaisi kuulemma auttaa.

Aamuisin on vaikea nousta, päivisin haluisin vain nukkua ja öisin uni ei tule. Ruoka maistuu liikaa ja samalla en saa syödyksi tarpeeksi vitamiinejä, vaikka tunnollisesti niitä purkista nappailen. Kiinnostus muihin ihmisiin on matala, rutiinit elämää ylläpitävä voima. Inhoan syksyä. Inhoan, inhoan, inhoan! Tarvitsen aurinkoa ja lämpöä! Elämää, joka maistuu muultakin kuin palaneelta aamupuurolta.

Syyskuu vielä menee keplottelemalla, mutta lokakuu..
Se kuukausista pahin, kun on pimeää, on kylmää ja on tylsää. Koitan pitää sosiaaliset ymypäri kasassa, sillä useimmiten tahdon syksyisin vain olla yksin kotona, enkä saa lähdettyä mihinkään.
Haluaisin vain suurimmaksi osaksi ajasta eristäytyä ja olla yksin.
Se häiritsee itseäni ihan valtavasti.

Muutama kyynelkin pääsee joskus iltaisin.
Alla oleva kappale kiteyttää minusta nämä iltaiset fiilikseni hyvin.


10 kommenttia:

 1. Voi kurjuua ja tsemppiä!
  Mäkin inhoan loka-marraskuuta, hyi että!

  VastaaPoista
 2. Just valitin samaa, mikään ei kiinnosta ja lähinnä vaan itkettää. Yleensä oon syksyllä kyllä kuin kotonani, marraskuussa (lumen tultua) alkaa alamäki, kevät on pahinta -unettominta- aikaa, kunnes valoon taas tottuu. Eikä hormonit tee elämää helpommaksi. Itkin tänään, että miksi en voi syödä niin paljon herkkuja kuin tahdon - lihomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sä voit herkkuja kiskoa <3 ( tuon suklaata kun tuun! )

   Poista
 3. Kurjuus! Koita jaksaa ja osta paljon suklaata. ;)
  Mulle syksy antaa ihan päinvastaisen potkaisun ja syksyisin oon aina ihan eri lailla virtaa täynnä kuin muina vuodenaikoina! Jäänyt varmaan pääle kouluajoilta ja olo on touhukas ja uutta intoa täynnä. :)

  VastaaPoista
 4. Yritetään yhdessä pitää sun pää pinnalla kevääseen asti <3

  Btw. Eilen selvis, ettei olla menossa mihinkään. Vähän harmi, mut toisaalta ihan parasta :D Olis tullut ihan liian ikävä!

  VastaaPoista
 5. Ehkä kannattais lopettaa se vatvominen ja vaan antaa itelleen lupa olla yksin ja rauhottua. Sillon siitä vois nauttiakin, koko syksystä. Kesällä kun on pakko tehä ja viipottaa ja tulee huono omatunto, jos aurinkoisena päivänä istuu sisällä vaikka täyttelemässä ristikoita, miksei nyt kerranki vois vaan ihan oikeesti olla ja pohdiskella maailmaa kotoa. Kerätä voimia. Varmaan nauttis mukulatki siitä et voi olla vaan kotona eikä juosta ympäri maata koko ajan pää kolmantena jalkana.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...