2013/10/27

kymppi


8,6kg & 72,5cm

Miro on jo kymmenkuinen ja vauvavuosi hupenee joka kuukausi vaan nopeammin. Poika on selvästi jo kehittänyt itselleen oman tahdon ja alkanut ymmärtämään selvästi jonkin verran puhetta. Yhtä tulinen, kuin äitinsä ja veljensä hän ei ainakaan vielä ole. Mutta esimerkistäkin näyttäisi oppivan yllättävän paljon..

Miro osaa taputtaa, vilkuttaa ja osoittaa lamppua kysyttäessä. Miro sanoo " äiti " ja " anna " ja pudistaa päätään, kun sanotaan " ei ". Miron uusin taito on polviseisonnan löytyminen ja siitä noustaan seisomaan sopivan tuen sattuessa. Kävelyttäessä tulee askeleet jo hienosti ja sohvan reunaa pitkin edetään itse jo varovasti. Huomasin myös, että vihdoin Miro osaa kammeta itse istuma-asennostakin pois, ryömien edetään paikasta toiseen kiireellä.

Hampaita on edelleen suussa vain kaksi, hiukset vaalenevat joka kuukausi lisää ( ja yhdennäköisyys Seppo Taalasmaan kanssa vähenee) . Miro pääsee silmälääkäriin kahden viikon päästä, jossa katsotaan se karsastus ja miten sitä lähdetään siitä hoitamaan. Miro on hymyileväinen, edelleen suht leppoisa sivustaseuraaja, joka koittaa matkia veljeään. Jos Mikael ei syö, niin ei syö Mirokaan. Nykyään pojat on pakko laittaa samaan aikaan nukkumaan molemmille unille, sillä Miro ei nuku ilman Mikaelia, ainakaan kotona. Pistorasiat, kaukosäätimet ja puhelimet kiinnostavat eniten.

Ruokaa menee, vaikka Miro on selvästi hoikistumaan päin, niin syö usein tuplasti enemmän, kuin isoveljensä. Miro syö lähes kaikkea ja yleensä jo samaa pöperöä, kuin muukin perhe. Korvike ja pullo on jätetty onnellisesti pois ja pian koittaa tuttivieroitus. Hampaidenpesut ja yhteiskylvyt isoveljen kanssa on selvästi parasta. Pottaa kokeiltiin jokin aika sitten ekan kerran.

Miro nukkuu yhdet päiväunet ja yöunet ihanasti vieläkin kellon ympäri keskeytyksettä. Hymyjä ja höpötystä on joka kuukausi vaan enemmän ja enemmän. Vaikka vähän olen rehellisesti sanottuna kaivannut murjotus-ilmettä...

2 kommenttia:

  1. Heippa! Kannattaa varmistaa neuvolasta onko ok käyttää jo pelkkää lehmänmaitoa. 10kk voi yleensä ruveta jo maistelemaan maitoa, mutta runsasta maidon käyttöä suositellaan yleensä vasta 1v lähtien, sillä lehmänmaito on suuri kuormitus vauvan munuaisille. Sori jos kuulosti saarnalta! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmisteltiin asiaa jo aikaisemmin, kun Miro sai korvikkeesta sitä ihottumaa poskiinsa :) ei Miro ihan kauheasti maitoa juo, vesi menee meillä paremmin alas.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...