2014/01/06

Ruoka miehen tiellä pitää


Ei liene kenellekään blogia lukeneelle jääneen epäselvyyttä siitä, millainen ruokailija Miro on. Miro-poika nimittäin syö, on syönyt syntymästään lähtien hyvällä ruokahalulla.
Syö kaksi kertaa sen, mitä isoveljensä ja jälkiruoaksi sen, mitä veljeltä jää. Miro syö isoja annoksia, useasti päivän aikana ja kaikki paitsi joulukinkku on tähän mennessä tainnut upota ilman taisteluja. Miro rakastaa puuroa ehkä kaikkein eniten, sitähän me syödään kaksi kertaa päivässä.

Miron aamu siis alkaa puurolla, jonka teen veteen tai maitoon, puuron kanssa on vähän mummon tekemää hilloa ja pakastemustikoita. Puuroa Miro syö siis myös iltapalaksi ja olemme muutaman viikon aikana harjoitelleet lusikalla syömistä jo itsekin, mutta se on vielä toistaiseksi niin alussa harjoitteluasteella, että voisin sanoa sen olevan pelkkää sotkemista ja ruoalla leikkimistä. Miro juo lähinnä vettä, maito ei oikein tahdo upota ja tavalliseen maitoon ja maitotuotteisiinhan me siirryttiin jo kymmenkuisena. Mehua ei olla juotu, kaakaota ja kahvia maisteltu kyllä muiden kupeista.

Lounaaksi Miro syö mitä me muutkin, mutta yleensä laitan vielä puolikkaan valmispurkin lautaselle, ettei ruoka olisi kovin kuivaa. Miro syö makaronia ja vihanneksia hyvin, leipää ruoan kanssa ja jälkiruoaksi hedelmiä. Mirolle olen antanut tavallista ruokaa hienonnettuna oikeastaan heti, kun kiinteitä on saanut ruveta syömään kunnolla. Suolaa tietysti välttelen Miron ruoissa vielä, mutta aika pitkälti samoilla eväillä mennään kaikki.

Miro syö välipalaksi usein viiliä, johon sekoitan hedelmäsosetta ja lisäksi leipää ja hedelmiä. Sormiruokailu me aloitettiin heti, kun porkkana alkoi pysyä vauvan nyrkissä, joten joka ruokailulla Miro saa sormin syödä jotain itse esim. vihanneksia ja pakastemarjoja. Mirolle on kovin tärkeää, että veli syö samaan aikaan, muuten suu pysyy tiukasti kiinni. Rasittavaa tässä on se, että Mikaelin ruokapöytä pelleilyt matkitaan automaattisesti ja erittäin tarkasti. Välillä pöydässä istuu kaksi lasta pyörittelemässä päitään ja huutamassa " kakkaa "..

Ja onhan Miro saanut herkkujakin, jouluna mutusteltiin onnellisena pipareita ja synttärikakkua. Ollaan maisteltu jäätelöä ja leivonnaisia ( ei toki ämpärikaupalla ), ja huomaan, etten ole ollut samalla lailla niuhottaja, kuin Mikaelin ollessa pieni. Ruokailujen kuuluu olla nautinto meidän perheessä! Ei se lapsi ehkä siihen keksiin kuole, vaikkei tuonikäisen tarvitsekaan mitään sokeripommeja edes syödä.

16 kommenttia:

 1. Kiitoa tästä! :) Meilläkin neiti on huippusyömäri mutta vahtii tarkasti mitä se velipoika puuhaa syömisen aikana.

  VastaaPoista
 2. Suolaa nyt voi vältellä vähän isompienkin ruoissa, sitä kun ei pitäisi edes lisätä aterioihin ;--) pienestä asti kun tottuu niin ei ole samanlaista taistelua kun näin aikuisena totutella vähän "vähemmän maukkaisiin" aterioihin joissa ei ole sitä teelusikallista suolaa, liemikuutiota ja vielä ruoka-aineiden mukanaan kantamaa suolamäärää... voi nyt vaan itseään syyttää, kun tälle tielle pari vuotta sitten lähti suolanvälttelykasvatuksen jälkeen. Vaikka tätä nyt lähinnä ukon takia tehdäänkin ettei munuainen posahda taivaantuuliin, on ihan hyvä itsellekin opetella taas jotakin terveellisempää :--D Ainoa plussa omalla kohdalla vielä tässä kohtaa että verenpaineet ja pulssi on nousseet eikä enää pyörryttele! (toki puolet kunniasta röökaukselle) Katsotaan kymmenen vuoden päästä kun ei enää ole koko juttu plussaa ja itketään jatkuvan verenpainemittarin kanssa elämisen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. True!
   Oon vissiin kerran käyttäny elämäni aikana liemikuutiota ruokaa tehdessäni :D en hallitse.

   Poista
 3. Se on ihan hyvä varmaan että ei ota turhaa stressiä lapsen syömisestä ja niistä miljoonista ohjeista mitä joka paikasta tulee :D meillä on miroa pari viikkoa nuorempi poika joka ei ihan noin hyvin kyllä syö :D puuron syönninkin lopetti kokonaan :D
  joko teillä on ollut 1v neuvola, millaiset oli mitat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli meillä neuvola ja Miron 1v mitat oli 9290g ja 74cm :) Kääpiö <3

   Poista
 4. voisiko olla että miro on tullut sinuun ja mikael ex mieheesi?
  Meilläkin tyttö syö hyvin ja se on hyvä asia että kaikki kelpaa(:

  Terv.Nenna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ruokailujen suhteen? :D Jaa-.a, vaikee sanoo kumpi meistä Markon kanssa on nirsompi. Miron ruokailutottumukset on ihan omaa luokkaansa :D tullut varmaan enoihinsa.

   Poista
 5. Apua miten tutulta näytät. Ollaan kyllä asuttu Savonlinnassa pari vuotta samaan aikaan, mutta en keksi missä oltais voitu törmätä :) ?

  VastaaPoista
 6. Söpö Miro! :) <3
  Meillä taas Tomaksen syömiset menee vähän kausittain, välillä syö hurjan hyvin ja välillä saan hakata omaa päätä seinään ja miettiä mitä saa pojan syömään! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne kokeilee ;) miksu onnollu syömättä kohta puoli vuorta. Ehkä se menee ohi..:D

   Poista
 7. uusi lukija ilmottautuu!! Hauska banneri!!! ja tervetuloa meitä seuraamaan tutipuu2012.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Ihana syömäri!:D

  Voikunpa meidänkin tirppanalla olis nuin hyvät ruokahalut.....

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...