2014/03/10

Kevätkukkia - kauniisti kotimainen

 

Olisipa ollut ihana täyttää tämä postaus värikkäillä kukkakuvilla, mutta kuten näkyy: ei värejä, eikä kukkia. En ole varma, johtuuko kukattomuus siitä, että minun ja kasvien välinen symbioosi ei ole koskaan ollut mitenkään ihmeellinen.. Tai mitä minä valhetelen, en saa pidettyä kasveja hengissä vaikka kuinka yritän. Enkä saa kukkiakaan nähtävästi kukkimaan.

Ja silti minä rakastan kukkia, varsinkin tulppaaneja ja narisseja näin keväisin. Meillä on keittiössä lähes aina joku kimppu pöydällä, sillä kukat tuovat iloa ja väriä muuten niin tylsään ja tavalliseen arkeen. Koska jo etukäteen arvelin, ettei naistenpäivänä kukkapuskia välttämättä siunaannu, olin itse reipas ja kävin ostamassa neljä ruukullista tetenarsisseja. Mutta nekään eivät tosiaan, harmillistä kyllä, ehtineet puhjeta kukkaan ennen naistenpäivää..

Narsissit ovat loistavia kevätkukkia, ne nimittäin kestävät pakkasta, joten ne voi istuttaa aikaisin puutarhaan tai vaikkapa parvekkeelle. Ja varsinkin, kun Suomen kevät.. No se on sitä itseään, ensin on lämmintä ja sitten iskee takatalvi.. Kotimaiset tetenarsissit ovat kestäviä, eivätkä joudu kärsimään pitkistä kuljetusmatkoista. Kasvihuoneviljely myös työllistää suomalaisia, joten kannattaa suosia kotimaista! Niin kukissa, kuin muissakin asioissa!

Kotimaisuuden takaa Sirkkalehtimerkki.


Lisää kauniista kukista ja kotimaisten kukkien hyödyistäYhteistyössä

&

4 kommenttia:

 1. Nyt on kyl pakko kysyä, että onko kyseessä kirjoitusvirhe vai oonko mä elänyt koko elämäni väärän tiedon alaisena??? :D Eli onko kukan nimi oikeesti narissi eikä narSissi? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Narsissihan se eli Sinin kirjoituksessa väärin (useassa kohtaa).

   Poista
  2. Narsissi on oikein, kiitos lukihäiriölle ja huonolle oikolukemiselle :)

   Poista
  3. Haha, mä jo luulin että oon eläny väärässä tiedossa vaikka kuinka pitkään :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...