2014/03/11

Vuosi sitten itkin. Oli aika ottaa uusi askel elämässä.
Me päätettiin päättää monen vuoden parisuhde.
Hypätä tyhjän päälle.

On siitä kuljettu eteenpäin, vaikka tuona hetkenä maailma tuntui tavallaan pysähtyvän. Meidän tie kaveruuteen/ystävyyteen on ollut vaiherikas ja haastava, mutta toivon, että vielä jonain päivänä kaikki sujuu helposti ja vaivattomasti. Edelleen minä sorrun pomputtamaan milloin milläkin hyvällä tekosyyllä lastenvahtiapua ja Marko edelleen on liian suosutuvainen minun oikutteluihin. En osaa sanoa, millainen on oppikirjamainen ero, mutta mielestäni me olemme pärjänneet hyvin. Olemmehan me tavallaan perhe, vaikka lapsilla onkin kaksi kotia. Pojat ovat isällään jokatoinen viikonloppu ja isi on aina saatavilla, jos jotain akuuttia ilmaantuu. Ja ollaan me vietetty ihan kokonaisenakin perheenä aikaa yhdessä, vaikka sitä tosin voisi tehdä useamminkin. Me olemme pyrkineet toimimaan mahdollisimman oikein ja lasten ehdoilla. Mutta sekään ei ole aina ihan niin helppoa.
Kyllähän ikävä vetää vieläkin esikoisen suuta mutruun iltaisin.

Mitäs minä opin vuodessa sinkkuudesta, parisuhteista ja rakkaudesta?
Olen ollut ihastunut, vihastunut, pettynyt, surullinen, iloinen, rakastunut, taas pettynyt, uudestaan surullinen, ihastunut toiseen, taas iloinen ja tässä sitä ollaan, voisin väittää olevani vihdoin onnellinen.

Luulen, että suurimman asian, mitä vuodessa löysin, löysin sisältäni.
Itseni.
Ja tavallaan opin rakastamaan itseäni.
Vaikkei sekään ole aina ihan niin helppoa.

Olenhan minä edelleen yleensä itseäni kohtaan ihan kohtuuttoman jyrkkä ja syyllistän itseäni pienimmistäkin mokista. Olen vuodessa kipuillut montakin asiaa, satuttanut ihmisiä sanoillani ja teoillani, eikä anteeksipyytely oikeuta tekojani millään lailla.
Olen kuitenkin päättänyt ottaa opiksi.

Ei ole elämä ihan samanlaista, kuin Sinkkuelämässä.
Mutta elämä kiinnostaa silti, enemmän kuin koskaan.

4 kommenttia:

 1. Mulla on lähes samanikäinen poika kun teidän Miro on, ja vielä puolivuotta sitten luin sun blogia aktiivisesti mutta sitten tapahtu jotain, ja mulla ei ollut enää aikaa lukea kenenkään blogeja. Tänään sitte heräsin 8 aikaan kun tuo mun ötökkä huuteli aamupuuroa, ja lähin sitä sitte keittelemään. Kun puuro oli valmis, kuulu lapsen huoneesta vaan tuhinaa joten ajattelin ottaa omaa aikaa kahvin ja sun blogin parissa.

  Yllätys oli hyvin positiivinen. Selaisin postauksia pitkälle kesään, siihen asti kun lopetin blogien lukemisen. Ensteksikki, oot muuttunu ulkonäöllisesti erittäin paljonki viimekertaan verrattuna. Oot huomattavasti laihtunu, ja kaunistunu! Olet mun silmään ainakin tosi "massasta eroavan näköinen" ja todellakin hyvällä tavalla. Oot tosi veikeän näkönen nykyään, sulla on joku pilke silmäkulmassa kokoajan, ja musta se on jännää. :D

  Toiseksi, sulla on niin söpöt pojat etten kestä! Miro ei oo enää mikään pikku-Seppo mikä se oli aikasemmin (:D) vaan nuori pieni herra. Ja Mikael, hän on ihanku sinä, niin veikeä :D Ihania poikia!

  Alotin sun blogin lukemisen sen takia koska Miro näytti mun mielestä tosi paljon mun pojalta ku ne syntyi, ja on ollu hauska nyt seurata miten semmosesta pienestä ruttunaamasta on tullu ihan oman näkönen ihminen. :) Oon myös aina vertaillu Miron kuukausipostauksissa Miroa mun omaan poikaan, ja hauskaa huomata miten ne on ihan vierivierin kehittyny kummatkin.

  Tästä mun tekstistä tuli aika pitkä, ja vähän silmät ristissä tätä vielä kirjottelinkin, mutta haluan toivottaa sulle erittäin ihanaa kevättä, menestystä kouluun, ja isoa tsemppiä poikien kanssa! Tuskin multa vieläkään löytyy aikaa lueskella blogeja, mutta tuun kyllä ehottomasti jättämään tulevaisuudessa vielä puumerkkejä tänne, sillonku satun eksymään. :)

  -SP

  VastaaPoista
 2. http://m.iltalehti.fi/raskausjalapset/2014030718105132_rb.shtml eikös sulla ollu synnytyspelkoa? Tonne voit kertoo kokemuksestas. Upeet lapset ja upee sinä hyvä jos oot onnellinen vihdoin! <3

  VastaaPoista
 3. Ihan kauhee itki tuli. Tosta että esikoisella on ikävä isäänsä :/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...