2014/05/08

Koukusta irti


Olen aika riippuvuusherkkä ihminen.

Olen riippuvainen kahvista, nikotiinista ja aika paljon kaikenlaisesta materiasta, kuten puhelimesta. Olen koukuttanut itseni muutamaan televisiosarjaan, yhteen radiokanavaan, useampaan blogiin.. Onneksi en ole tajunnut edes kokeilla pelaamista konsoleilla tai pelikoneilla.. Luoja tietää, mitä siitä seuraisi.

Kuulen aika usein sitä, että olen riippuvainen facebookista ja muusta sosiaaalisesta mediasta. Eilen sitten pienestä väittelystä lähti idea ja tietenkin juuri sellaisena itsepäisenä vastaanvänkääjänä oli pakko päästä todistamaan toinen osapuoli vääräksi. Asia oli yksinkertainen: Ei facebookkia yhteen vuorokauteen. Ja ettei mene turhan helpoksi, niin Whatsapp myös pois pelistä. 

Kyllä minä nyt yhden vuorokauden voin olla ilman.
Ihan helposti.

Osoittautui kuitenkin yllättävän vaikeaksi.
Puhelin ei pilpata. Ihan kuin olisi tippunut pois sivistyksestä ja pois nykyajasta. Miten paljon minä aikaani kulutankaan facebookissa älypuhelimeni kanssa! Ihan tolkuttomasti tulee hetkiä, jolloin otan puhelimen käteen valmiina painamaan sinistä nappia, kunnes muistan ettei niin sovi tehdä. Enää muutama tunti ja olen todistanut, että voin elää päivän ilman facebookkia ja muita ilmaisviestisovelluksia..
Ei ehkä kuullosta monellekaan isolle asialle, mutta itse huomasin, miten helposti minustakin on tullut riippuvainen. Voi olla, että omaa puhelimen käyttöään tulee muutettua, ihan on herättävää tajuta miten noinkin pienet asiat saavat ihmismielen niin totaaliseen koukkuun.

2 kommenttia:

  1. Niin samaa mieltä kanssasi Sini! Mvoin sanoo että en voisi olla vuorokautta ilman facebookkia. Sieltä vaan tulee aina töissäkin luettua päivän jutut ja avaan sen jopa heti herätyskellon soitua. Eli eka ajatus on facebook kun herään xD

    VastaaPoista
  2. Mä olin samanlaisen pikku väittelyn seurauksena kuukauden ilman facebookia ja instagramia :D watsappia sentään sain käyttää normaalisti.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...