2014/06/12

Elvytysyritys 1.

Kuten tuossa viime viikolla jo taisin blogissani pohtia tämän koko blogihomman pointtia tai oikeastaan sen puutostilaa, niin jatkakaamme vielä lisää. Urputtaminen alkakoon!

Pohdiskeltuani tuossa pari iltaa tämän kriisin kourissa, tajusin, että blogimaailma on muuttunut hirveästi viime vuosina. Minun aloittaessani blogit olivat vielä aika harvinaisia, aika pitkälti päiväkirjatyyppisiä ratkaisuja ja kun katselee tätä nykypäivän meininkiä, niin tunnen tippuneeni auttamattomasti kärryiltä. Pitäisi kirjoittaa paljon, kuvien olla kauniita, pitäisi osata hankkia sponsoreita ja  jotenkin brändätä itsensä. Tajusin olevani blogimaailmassa todella tylsä, en erotu kauneudellani, en älylläni, en huumorillani, enkä kirjoitustaidoillani.. Edukseni nyt ainakaan. Tuntuu, että tarinat on tältä erää tarinoitu, fiilis puuttuu ja pitäisi osata ehkä uudistua ja panostaa tähän hommaan entistä enemmän. Se ei ole helppoa ja olen loppujen lopuksi aika laiska jos suhteuttaa tekemisen määrän vuorokaudessa oleviin hereilläolotunteihin, sillä yöunistahan minä en tingi. En tuntiakaan.

Vaikkei minulle sinänsä ole väliä lukeeko tätä kukaan vai ei, niin olen ehkä vähän kateellinen suurille bloggaajille, joiden mielipiteillä on väliä ja jotka saavat herätettyä keskustelua ( muutenkin, kuin Av:llä ja Äityleissä ). Meidän arki ei ole blogigaaloja tai tärkeitä tapahtumia ja tapaamisia, kauniita/kalliita vaatteita tai upeita ruokia kauniisti sisustetussa kodissa. Meidän arki on ihan vain rehellisesti ilmaistuna jauhelihahelvetti kirkuvine lapsineen. Nuorempi lapsi osasi ilmaista neljäsanaisen lauseen muuten eilen, sekin on jo olevinaan iso poika. Pojat ovat kyllä muutenkin melkoinen parivaljakko, isompi ohjeistaa ja pienempi toteuttaa. Se riemu, minkä pojat toisistaan saavat, on jotain korvaamatonta. Vaikka välillä pienempi härnää ja isompi tönii, niin kyllä ne istuu melkein sylikkäin iltaisin katsomassa Pikkukakkosta. Ylpeäksi vetää tämän äidin.

Mistä minä muuten haluaisin kertoa? Siitäkö, että välillä vaan vituttaa aamuisin niin raskaasti, että päiväkotireput unohtuu kotiin ja Peugeot hajoaa keskelle motaria? Siitä, miten on kädet aina maalissa ja ruokalistalla taas makaronilaatikkoa? Vaikka meillä tapahtuu tietenkin kodissa paljon ihaniakin asioita ( ultimaattisista vitutuspäivistä huolimatta ), tuntuu liian henkilökohtaiselta jakaa minun ja miehen insidehuumoria ja niitä hetkiä, kun kaikki on kuin elokuvista tai saduista..Ei oikein viitsi hieroa sitä siirappista hattaraunelmaa ruudulle. Pidän ne hetket itsekkäästi vain meidän tietoisuudessa.

Minä olen katunut blogin aloittamista, sitä mitä olen tänne vuosien mittaan jakanut ja sitä, miten koen " velvollisuudeksi " tehdä tätä. Toisinaan se vituttaa ja toisinaan rakastan sitä. Ota tästä nyt selvää. Ehkä minulla on joku ohimenevä asenneongelma/-vamma. Olisihan se hemmetin siistiä kirjoittaa kaikesta ja maustaa se onnistuneilla kuvilla ja hauskalla tekstillä, mutta taas toisaalta mielummin pötkötän sohvalla ja katselen Salkkareita miehen kanssa. Tarvitsin ehkä motivaatiovapaan viikon. Tai uuden alun. ilman blogimenneisyyttä.

Purkautuminen päättyy, menen nyt suihkuun ja pakkaan lasten tavarat aamua varten. Viikonloppuna olisi yhdet häät tiedossa ja minua jännittää jo aika lailla..


21 kommenttia:

 1. Älä turhaan jännitä ! (; Kaikki menee hyvin, toivottavasti viihdytte! (:

  VastaaPoista
 2. Ymmärrän hyvin blogikriisisi itse saman kokeneena. Toivottavasti pääset yli ja jatkat tätä vielä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 katsellaan rauhassa, mihin tämä kriisi johtaa

   Poista
 3. On meitä pieniä bloggareita viellä. :) Sinnittele mukana typy!

  VastaaPoista
 4. Riisejä tulee ja menee, ja se on jännä, miten sitä sanelee itselleen sääntöjä siitä, mistä nykyään saa kirjoittaa ja mistä ei, vaikka aiemmin touhu oli vapaampaa. Tuntuu siltä, ettei oo oikeutta tietynlaisiin oloihin, eli niihin paskoihin, ja elämän pitäisi olla jatkuvasti täynnä sateenkaaria piereviä lentäviä yksisarvisia. Tasaisesta arjesta meuhkaaminen ei kiinnosta edes itseä, mutta niin sitä vaan suoltaa, että tulisi nyt jotakin, kun ei tässä nyt taas ole neljään päivään mitään saanut aikaiseksi. Itsesensuuria on, ihan sama, vaikkei ookaan omat jutut täynnä kuvia omasta elämästä, eikä nyt niin tarvi pelätä tunnistelua, vaikkei sekään vaikeeta olis. Ite oon ajatellu sitä monet kerrat, miten kiva ois alottaa taas ihan oikeasti puhtaalta pöydältä ja kattoa, miten se kantaa. Kirjoittaa tunteella jollakin muulla nimellä kun sillä, millä on roikkunu täälä reilun viis vuotta. Kun nyt on jotenki sellanen viilis, ettei yhtään tiedä, miten nykyään pitäs plokimaailmassa edes käyttäytyä. Sillon ennen se oli jotenki niin helppoa ja aitoa vaan mennä ja kommentoida ympäriinsä, pysty lukemaan vaan pari tekstiä ja pamauttaa omat mietteensä toisen kommenttilaatikkoon. Oli niin paljo enemmän kun nykyään. Ihan sitä oikeeta puimista ja ajatustenvaihtoa. Sunkin kans on aikanaan puitu vaikka mitä. Teineinä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot kyllä ollu yksi mun suurimmista blogirakkauksista jo vuosia. Voi sitä aikaa silloin <3
   Voi sitä kultaista aikaa!

   Poista
 5. Pienet blogit on mun mielestä paljon "aidompia" kun noi suuret massamuoti blogit. Tykkään esim. sun tyylistä kirjottaa tosi paljon! :)

  VastaaPoista
 6. Tuon takia mä en bloggaa :) Kun mulle tulee tuo tunne viimeistään 3kk aloittamisen jälkeen... Ei enää yhtään saa järkeviä ajatuksia ylös ja lopulta kaikkea ei haluakaan jakaa jne. Mutta kuolen vähän silti jos lopetat nyt, ihan itsekkäistä syistä siis... Sun juttuja on aina ollut niin kiva lukea - etenkin kun tää aikaansaaminen on tällä tasolla, etten saa meitä teille kuulemaan kaikkia kuulumisia first hand :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D aina voit kahvipöydässä " joo niin mä luinkin jo sun blogista " <3
   Toivottavasti pian vaihdetaan nekin kuulumiset, mitä ei blogissa julkaistakaan ;)

   Poista
 7. Tää on just hyvä! Mä en jaksa sitä useiden blogien ainasta mainostusta. Pelkkää materiaa ja niistäki kaikki "saatu blogin kautta" Haistakaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainostus vähän ahdistaa muakin.. Ja materia.. Olen tän vuodenaikana löytäny onnen muualta, kuin materiasta ja on jotenkin kevyempi olla! :)

   Poista
 8. Mää rakastan sun blogia just sen arkisuuden takia, kun sellasta ei nykyään melkeenpä näe enää! En jaksa mainoksia ja blogitapahtumia ja saatuja vaatteita ja muuta tylsää, ei kiinnosta ku joka blogissa on sitä samaa. Älä muuta tyyliäsi.

  VastaaPoista
 9. Sini, sää oot paras. Sun blogi on 100 kertaa parempi kuin mainos mainos mainos yhteistyö yhteistyö scheisse hommat. Kirjota makaronilaatikosta ja maalitahroista. Se kiinnostaa. Ja pojat tietty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalitahroja siis tulevaisuudessa! Arvaa, minkä saarnan sain ukolta, kun tulin kädet maalissa TAAS kotiin.. :D

   Poista
 10. Hei Sini!

  Mä olen lukenut sun blogia tosi kauan ja mun mielestä sun blogin rikkaus on siinä, että se on rehellisen aito. Sä et maalaile epätodellisen ylellisiä kiiltokuvia teidän arjesta vaan kirjoitat asioista rehellisesti. On ihanaa, että sun blogi ei ole täynnä kuvia gaalailloista tai postauksia erilaisten yhteistyöjuttujen pohjalta. En edes jaksa ikinä lukea sellaisia. Olen kanssasi samanikäinen, mutta aikalailla erilaisessa elämäntilanteessa, asun aivan eripuolella Suomea eikä minulla ole lapsia ja silti luen juuri sinun blogisi aina ensimmäisenä. Sun blogi vaan on parhaimmistoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) kiitos! Kiva, että tänne löytää myös ne, joiden elämäntilanteet poikkeaa!

   Poista
 11. Sulla on loistava blogi. Eksyin tänne vasta hiljattain ja ihastuin heti. Olen niin kyllästynyt niihin "meillä on ihanaa, lapset enkeleitä ja rahatkin riittää kaikkeen" blogeihin. On kiva lukea sun ja lasten kommelluksia, koska niitä on omakin elämä täynnä. Ei mitään kiiltokuva meininkiä vaan ihan oikeaa elämää, jossa välillä ottaa enempi tai vähempi päähän. Helppo samaistua sun juttuihin. Älä vaan lopeta tai muuta tyyliä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...